Yeni toplanmış bir bilgisayara win 10 kurmak

Volga Irmak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dostlarım selam bir sorum var. Geçtiğimiz günlerde bir windows 10 usb si oluşturdum. Windowsun kendi sitesinden iso dosyasını indirdim  windows dvd to usb aracıyla da bunu içerisine yazdım. Normal şekilde çalışıyor test ettim.

Ama şunu merak ediyorum diyelim ki yeni bir bilgisayar topladık parçalar takıldı edildi vs açtığımızda haliyle önümüze bios ekranı gelicek. Ben bu bilgisayarı yapmış olduğum USB den kurmak istiyorum. Ama şu olay fark eder mi '' yeni sistemlerde artık UEFI ara yüz kullanılıyor bios çok yok '' benim yazdığım usb bellek test etmiş olduğum pc de bios ekranı üzerinden sorunsuz windows 10 kurulumunu sağladı. UEFI ara yüzü olan bir pc ye bu usb ile win 10 kurulum yapabilir miyim ?

Quadro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Expert' Alıntı:
evet bunun için rufus programını kullansanız daha iyi olur bios da bootu uefi yaparsanız usb yi tanıyacaktır

rufus uefi kurulumuna bakıp yaparsanz daha kolay olur

Arkadaşın dediği gibi yeni toplamış olduğun pc için rufus programıyla "UEFI için GPT Bölüm Düzeni" seçersen ve varsayılan olarak gelir ama usb formatını da FAT32 olarak ayarlarsan başarılı bir şekilde format atabilirsin. Ayrıca yanlış bir algı oluşmasın UEFI sistemin gelmesi ile biosun bir yere gittiği yok. Sadece bazı modellerde mouse ile biosu yönetebiliyorsun. Bir de boot mantığı değişiyor. Onun dışında bios olduğu yerde duruyor yani.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri