YKS Ek tercih üniversiteler hakkında öneri

wappeN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Arkadaşlar selam 2. dönem tercihler de puanımı bilişim bölümlerinden tamamına kullandım. Zaten 14 senedir bu iş ile ilgileniyorum her dalı ile ilgili bilgi sahibiyim bunun üzerine çalışmalar ve projeler yapıyorum vs. Tek sorum şu bu aşağıda ismini verdiğim üniversitelerin hangisine gitmem daha iyi olur? Ankara'da yaşıyorum ve şehir değiştireceksem eğer hangi üniversitenin ve şehirin iyi olduğunu bilmem gerekiyor bu konu hakkında görüş ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok makbule geçer teşekkür ediyorum şimdiden.

Üniversiteler ;

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (Okulun kendisi)
Amasya Üniversitesi (Tasarım Meslek Yüksekokulu)
Gümüşhane Üniversitesi (Gümüşhane Meslek Yüksekokulu)
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (Senirkent Meslek Yüksekokulu) / (Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu)
Selçuk Üniversitesi (Bozkır Meslek Yüksekokulu) / (Güneysınır Meslek Yüksekokulu) / (Huğlu Meslek Yüksekokulu) / (Ilgın Meslek Yüksekokulu)
Akdeniz Üniversitesi (Manavgat Meslek Yüksekokulu)
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (Aydın Meslek Yüksekokulu)

Arthemis.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
153
Selam,

Şehir olarak konuya girmek isterim eğer sakin yer arıyorum diyorsanız amasya ihtimalinizi kullanabilirsiniz. Büyük şehirlere nazaran daha sakin olur okul dışında günlük yapacağınız işleriniz falan olur kısa mesafede ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum. Okul eğitim durumunu bilemiyorum fakat düşük şehir gibi görmemek gerekir genellikle doğu illerimizden gelenler oluyor oraya diye biliyorum. Acemiliği orada yaptım şahsi görüşüm benim bu yönde yüzünüzü kara çıkartmayacağını düşünüyorum okul işleriyle uğraşsaydım seçerdim. Oturduğunuz yer arasında 6 saat falan sürüyor diye biliyorum sizin terchiniz hangisine daha çok şehir olarak uygun olacak onu seçmeniz daha iyi olacaktır listede bulunan şehirler arasında karşılaştırma yapabilirsiniz veya o bölgelerde oturan hocalarım vardır elbet size yardımcı olacaktır.

Son düzenleme:
KS

wappeN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Selam,

Şehir olarak konuya girmek isterim eğer sakin yer arıyorum diyorsanız amasya ihtimalinizi kullanabilirsiniz. Büyük şehirlere nazaran daha sakin olur okul dışında günlük yapacağınız işleriniz falan olur kısa mesafede ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum. Okul eğitim durumunu bilemiyorum fakat düşük şehir gibi görmemek gerekir genellikle doğu illerimizden gelenler oluyor oraya diye biliyorum. Acemiliği orada yaptım şahsi görüşüm benim bu yönde yüzünüzü kara çıkartmayacağını düşünüyorum okul işleriyle uğraşsaydım seçerdim. Oturduğunuz yer arasında 6 saat falan sürüyor diye biliyorum sizin terchiniz hangisine daha çok şehir olarak uygun olacak onu seçmeniz daha iyi olacaktır listede bulunan şehirler arasında karşılaştırma yapabilirsiniz veya o bölgelerde oturan hocalarım vardır elbet size yardımcı olacaktır.
Valla hocam bana lazım olan şey aslında üniversitenin veya kampüsünün iyi olup olmaması şehir de çok önemli fakat ortam ve üniversitenin iyi olması bir tık daha ağır basıyor.

JackLABEL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Valla hocam bana lazım olan şey aslında üniversitenin veya kampüsünün iyi olup olmaması şehir de çok önemli fakat ortam ve üniversitenin iyi olması bir tık daha ağır basıyor.
Hocam antalya tercihinde sunu söyleyeyim manavgatta ortamın merkez kadar olmaz ama vakitini iyi değerlendirilsin ayrıyeten çalisma kosullari olabilir yani part time calisabilir ekonomoni zorlamaz ama sana tavsiye sehir iyi olsada paran olmadıkça boş bütcene göre ayarla

Arthemis.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
153
Eğitim durumu olarak gelişmiş şehirlerden evet düşük kalabiliyor önerdiğim şehir evet. Tercihler arasında düşünce olarak sonlara bırakın derim ortam falan iyi üniversite istiyorsanız büyük şehirlerden birini seçmeniz daha uygun olur diye düşünüyorum. İyisi kötüsü büyük küçük şehir fark etmez okulun verdiği destek eğitimi durumu değerlendirilmeli sizin tercihiniz hangisini istiyorsa onu seçin. Zaten her türlü bulunduğunuz yerleşim yerinden çıkacağınız için tam bir karar alın en çok istediğiniz üniversiteye girebilirsiniz. Sadece sanırsam amasya'da dediğiniz kriterlere uymuyor gibi hissediyorum büyük şehir üniversiteleri gibi aynı ortamı vermeyebilir evet.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri