Soru Yüksek Performanslı Sistemimde Battlefield 1 Açılırken Donma Sorunu - Neden Olabilir?

fatihbey00

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Merhaba arkadaşlar, yeni topladığım sistemimde Battlefield 1 oyununu çalıştırmayı denediğimde oyun açılmadan bilgisayar tamamen donuyor ve tepki vermiyor. Sistemim oldukça güçlü olmasına rağmen bu sorunu çözemedim, fikirlerinize ihtiyacım var. Sistem özelliklerim şu şekilde:
  • İşlemci (CPU): AMD Ryzen 9 7950X3D
  • Ekran Kartı (GPU): Asus AMD RX 9070 XT
  • Anakart: ASUS ROG STRIX X870-F GAMING WIFI
  • RAM: Corsair 32GB (2x16) Dominator Titanium RGB EXPO 6000MHz CL30 DDR5
  • Depolama: 4 TB NVMe SSD (Samsung 990 Pro)
  • Güç Kaynağı (PSU): MSI MPG A1000G (Gold)
  • Kasa: Lian Li Lancool 216 Mesh Beyaz ARGB Mid-Tower E-ATX Gaming Kasa
  • Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm 7x6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu

yusuf.44.44yildirim@gmail

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
aynı sorun bende de var sürekli oynadığım oyun 1 gün öncesine kadar hiçbir sorun olmadan en son ayrlarda 300 psf yakın almama rağmen bugün böyle oldu oyun tam açılacaken bilisayar tamamen donuyor hiçbir şeklde tepki yok reset atmak zorunda kalıyorum
amd sistem kulanıyorum
yazılımsaldır diye format atım herşeyi yeniden kurdum ama
oyun tam açılacağı sırada anakarta kırmızı ışık yanıyor sende bi bak bende tamamen donuyor

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93
aynı sorun bende de var sürekli oynadığım oyun 1 gün öncesine kadar hiçbir sorun olmadan en son ayrlarda 300 psf yakın almama rağmen bugün böyle oldu oyun tam açılacaken bilisayar tamamen donuyor hiçbir şeklde tepki yok reset atmak zorunda kalıyorum
amd sistem kulanıyorum
yazılımsaldır diye format atım herşeyi yeniden kurdum ama
oyun tam açılacağı sırada anakarta kırmızı ışık yanıyor sende bi bak bende tamamen donuyor
Bende de oyunu kapatırken aynı sorun oluyor hatta konu açtım cevap gelmedi, benzer sorunu yaşayan burada 3 kişiyiz ya işlemcilerimiz amd en düşük ihtimalle onda sorun var ya da büyük ihtimalle oyunun yazılımıyla ilgili bi sorun var (son 3 gündür felan bu sorunu yaşıyorum bende)

Son düzenleme:

melo101

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
aynı sorunu ben de yaşıyorum bilgisayar Cumartesi servisten aldım kola dökülmüştü ana karta da gitmişti, ben sadece benden anakarttan kaynaklanan bir problem olduğunu düşünüyordum ancak sizin yorumları da görünce oyunda bir sıkıntı olabileceğini düşündüm, bende de oyunu kapatırken aynı sorun oluyor komple bilgisayar donuyor ana kart kırmızı ışığı yanıyor ve bilgisayarı tuştan kapatmam gerekiyor, işin ilginci bilgisayarı tuştan kapattıktan sonra bir 30 dakika 1 saate yakın bilgisayar hiç bir tepki vermiyor ve açılmıyor da

GPU : Nvidia 3090 Founder Edition
CPU : RYZEN 7 7900x
ANAKART : Asus Rog Strix B650-e
SSD :1 TB MSİ M480 PRO
RAM : 32GB Corsair 6000MHZ DDR5
KASA : LİAN Lİ Lancool 3
PSU : MSİ A1000GF

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93
aynı sorunu ben de yaşıyorum bilgisayar Cumartesi servisten aldım kola dökülmüştü ana karta da gitmişti, ben sadece benden anakarttan kaynaklanan bir problem olduğunu düşünüyordum ancak sizin yorumları da görünce oyunda bir sıkıntı olabileceğini düşündüm, bende de oyunu kapatırken aynı sorun oluyor komple bilgisayar donuyor ana kart kırmızı ışığı yanıyor ve bilgisayarı tuştan kapatmam gerekiyor, işin ilginci bilgisayarı tuştan kapattıktan sonra bir 30 dakika 1 saate yakın bilgisayar hiç bir tepki vermiyor ve açılmıyor da

İşlemci tepkiyi kesiyor dostum, reset tuşuna basmak zorunda kalıyorsun

melo101

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ben de anlamadım ama sonrasında açmaya kalktığımda hiç tepki vermiyor bu da benden kaynaklı mı yoksa oyundan kaynaklı mı anlamadım, 30 - 40 dakika power tuşuna bastığımda hiç bir tepki olmuyor

Rodlayn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, aynı sorundan ben de muzdaribim. Oyunu tam açılacakken bilgisayarım donuyor ve hiçbir şekilde giremiyorum. Bilgisayarın power tuşuna basılı tutarak kapatıp yeniden açıyorum, ancak tekrar oyunu açmayı denediğimde yine aynı hatayı alıyorum ve bilgisayar donup kalıyor. Fotoğrafı da ekliyorum.

Ekli dosyalar

• IMG20250325052151.jpg
    IMG20250325052151.jpg
    4.2 MB · Görüntüleme: 14

4libzgln

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Ekran kartı sürücüleriniz güncelmi acaba birde sıcaklıklara bir bakmanızı tavsiye ederim biostan yada uygulamalar indirerek bakabilirsiniz.

4libzgln

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Sorunum kendiliğinden garip bir şekilde çözüldü, teşekkürler.
Her ihtimale karşı ekran kartı sürücüsünü sürekli kontrol etmeni tavsiye ederim eğer sorunun kendiliğinden çözüldüyse ve bir anda tekrar çıkarsa sıcaklıklara bak bende aynı sorunu yaşıyordum arada bir düzeliyor arada bir çok kötü bir performans veriyordu ve bu problemi dün çözebildim yaklaşık 4-5 aydır arada bir git gelli bir sistemdeydim soğutucum bozulmuş arada bir soğutup arada bir soğutmuyormuş o yüzden fps drop normal ekranda kasmalar hepsi arada bir gelip arada bir gidiyordu.

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93
Sorunum kendiliğinden garip bir şekilde çözüldü, teşekkürler.
nasıl? gece 4 gibi bende yine oynayıp çıkış yaptım yine cpu tepkiyi kesiyor

Her ihtimale karşı ekran kartı sürücüsünü sürekli kontrol etmeni tavsiye ederim eğer sorunun kendiliğinden çözüldüyse ve bir anda tekrar çıkarsa sıcaklıklara bak bende aynı sorunu yaşıyordum arada bir düzeliyor arada bir çok kötü bir performans veriyordu ve bu problemi dün çözebildim yaklaşık 4-5 aydır arada bir git gelli bir sistemdeydim soğutucum bozulmuş arada bir soğutup arada bir soğutmuyormuş o yüzden fps drop normal ekranda kasmalar hepsi arada bir gelip arada bir gidiyordu.
hocam elimdeki 3070 i 4K monitörde kullanıyorum işim için (3D sinema artisti öğrencisiyim) 87 derecelere kadar çıkıyor 1.5 yıldır çalışıyor günde 3-4 saat birazda oyun, yaz sonrası 4090/5090 gibi bir modele geçmeyi düşünüyorum macun bakımına gerek var mı? garantisi bitti ama içi hiç açılmadı satarken de macunlayıp mı satsam, içi açılmamış olarak mı satsam hangisi mantıklı olur bilemiyorum şuan afterburner dan undervolt yaptım 70 dereceyi geçmiyor

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93

şimdi nvidia dan driver ları güncelledim sorun düzeldi bende

4libzgln

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
A
şimdi nvidia dan driver ları güncelledim sorun düzeldi bende
Anlatmak istediğim oydu eğer ekran kartı sürücülerini güncellemezsen sürekli bu sorunla karşılaşabilirsin güncellemenin büyük yada küçük olması önemli değil neden olduğunu bilmiyorum ama eğer güncelleme varsa ve sen yapmıyorsan 4090 da kullansan faydası yok. Termal macun konusundada benim bildiğim her yıl değiştirilmesi faydalı ve 1 buçuk yıldır açılmayan bilgisayarın fanlarının içi felan toz dolmuştur diye düşünüyorum benim fikrim açıp hem temizleyip hem termal macunu değiştirmende fayda vardır birde laptop gibi değil bu bence ne kadar temiz bakarsan değeri o kadar yüksek olur ben masaüstü bir bilgisayar alacağım zaman adam bana 2-3 yıldır her neyse hiç açmadım içini tornavida değmedi dese kardeşim hiç mi temizleyesin gelmedi derim ben canım sıkıldığında sadece camını çıkartıp elimle yada eski diş fırçamla hiçbir şeyi sökmeden toz alıyorum. (BUNLAR BENİM FİKİRLERİN PROFESYONEL DEĞİLİM AMATÖR BİR ŞEKİLDE KENDİ SİSTEMİMLE UĞRAŞMAK HOŞUMA GİDİYOR DENEYİMLERİMİ PAYLAŞTIM SADECE)

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93
A

Anlatmak istediğim oydu eğer ekran kartı sürücülerini güncellemezsen sürekli bu sorunla karşılaşabilirsin güncellemenin büyük yada küçük olması önemli değil neden olduğunu bilmiyorum ama eğer güncelleme varsa ve sen yapmıyorsan 4090 da kullansan faydası yok. Termal macun konusundada benim bildiğim her yıl değiştirilmesi faydalı ve 1 buçuk yıldır açılmayan bilgisayarın fanlarının içi felan toz dolmuştur diye düşünüyorum benim fikrim açıp hem temizleyip hem termal macunu değiştirmende fayda vardır birde laptop gibi değil bu bence ne kadar temiz bakarsan değeri o kadar yüksek olur ben masaüstü bir bilgisayar alacağım zaman adam bana 2-3 yıldır her neyse hiç açmadım içini tornavida değmedi dese kardeşim hiç mi temizleyesin gelmedi derim ben canım sıkıldığında sadece camını çıkartıp elimle yada eski diş fırçamla hiçbir şeyi sökmeden toz alıyorum. (BUNLAR BENİM FİKİRLERİN PROFESYONEL DEĞİLİM AMATÖR BİR ŞEKİLDE KENDİ SİSTEMİMLE UĞRAŞMAK HOŞUMA GİDİYOR DENEYİMLERİMİ PAYLAŞTIM SADECE)
Güncelleme yapmak her zaman faydalı değil, win ve nvidia nın aptallıkları yüzüne yeni gelen güncellemelerde sorunlar yaşanabiliyor sık sık bu yüzden sık güncelleme yapmıyorum, temizlik konusunda da masamın üstünde duruyor kasa toz fazla tozlanmaması için yere koymuyorum ve tüm sistemimi baştan sona kendim topladığım için amatör değilim sadece ekran kartı hassas bir parça gibi geliyor o yüzden ellemeye çekiniyorum biraz, trendyoldan da çoklu temizlik seti var kendimde aldım gayet işlevsel uygun zaten, bendeki gigabyte eagle termal bantları ince koyuluyormuş ve ısınma sorunları kronikmiş biraz bunu yaşadıktan sonra msi suprim veya asus rog strix den başka model almam diyorum artık kendime

4libzgln

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Güncelleme yapmak her zaman faydalı değil, win ve nvidia nın aptallıkları yüzüne yeni gelen güncellemelerde sorunlar yaşanabiliyor sık sık bu yüzden sık güncelleme yapmıyorum, temizlik konusunda da masamın üstünde duruyor kasa toz fazla tozlanmaması için yere koymuyorum ve tüm sistemimi baştan sona kendim topladığım için amatör değilim sadece ekran kartı hassas bir parça gibi geliyor o yüzden ellemeye çekiniyorum biraz, trendyoldan da çoklu temizlik seti var kendimde aldım gayet işlevsel uygun zaten, bendeki gigabyte eagle termal bantları ince koyuluyormuş ve ısınma sorunları kronikmiş biraz bunu yaşadıktan sonra msi suprim veya asus rog strix den başka model almam diyorum artık kendime
Ben termal macun derken işlemcinin termal macununu kastetmiştim ekran kartının içine girmeyi bende istemem o konuda haklısın ileride sıcaklık sorunları yaşarsam anca o zaman detaylı bir araştırma sonucunda düşünebilirim. Bende kendi sistemimi kendim topladım baştan sona Türkiyede yaşamıyorum burada yaşadığım yerdeki bilgisayarcılarada güvenmediğim için kendim toplamayı tercih etmiştim. Hayırlı günler

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri