Güvenilir. Orada yazan vergilerin peşin alınması.gümrükten anlayan arkadaşlarım yardımcı olabilirler mi ?
newgg güvenilir mi ?
gümrükten anlayan arkadaşlarım yardımcı olabilirler mi ?
newgg güvenilir mi ?
Genel de evet ama bazen takılıp gümrük müşaviri masrafı çıkabiliyor. Vekaletname vermeniz gerekebiliyor. Yurt dışından ürün gelirken çok fazla sorunla karşılaşan oluyor.Türkiye’ye giriş yaptığında ekstra bir vergi ödemeyeceğim ozaman ?
Yurt dışından gelen ürünlerde artık öyle problemler artmaya başladı diye şikayetler var. Benim de bir üründe sorun oldu kalsın o zaman dedim bilgilerimi de vermedim. Nasıl olduysa geçti. Ben Amazon ile almıştım o biraz daha iyi bu konuda.Hani nasıl bir sorunla karşılaşabilirim ki ? Ne için vekâlet vericem ve vekâleti nasıl hazırlayacağım.
Ediliyor ama kargo ücreti ya da başka kesinti var mı bilmiyorum. Amazon'da almazsan sorun etmiyor. Newegg politikası hakkında bilgim yok. Ama mağdur edeceğini sanmıyorum.Newgg diyelim sipariş ettim gümrükte takıldı ürünü iade edebilirmiyim bu durumda ?
Amazon’da laptop yokki satın alayım yada ben bulamıyorum
Amazon da yurt dışı ürünü azalttı genel olarak. Amazon Germany olarak kendi çok fazla satıyordu. Ürün sayısı azalıyor ya da stok yenilemiyorlar. Lga 1700 soğutucu aldım. Gümrükte takılabilir mi diye sordum. Olabilir dedi ücretinizi iade ederiz dedi. Eşiniz, dostunuz giderse ya da yakında gelirse alması en kolayı hem orada açıp bakma ihtimali de olur.Amazon’da laptop yokki satın alayım yada ben bulamıyorum
Evet hocam işte adamlar sorunlar yüzünden eklemiyorlar artık. Amazon Türkiye satıcılı olarak ise herkes kızıyor. Ürün çeşidi çok az ve kendi üreticisi olduğu ürünler bile daha Türkiye'de satışı yokHocam farkındayım laptop olduğunun ondan bahsetmiyorum Amazon’un kendisinin sattıkları neredeyse hiç yok olanlar Türkiye’ye gelmiyor farklı satıcılarda gümrük vergisi olmadan fiyat sunuyorlar öylede pahalıya denk geliyor.
Peki ne öneriyorsunuz almalımıyım resimdeki ürünü. Zaten o ürünü almazsam Türkiye’de alacağım max laptop fiyatı 15-16 verdiğim parayı hakettiklerini sanmıyorum hoş gerçi 15 k lık laştopta haketmiyorda.Amazon da yurt dışı ürünü azalttı genel olarak. Amazon Germany olarak kendi çok fazla satıyordu. Ürün sayısı azalıyor ya da stok yenilemiyorlar. Lga 1700 soğutucu aldım. Gümrükte takılabilir mi diye sordum. Olabilir dedi ücretinizi iade ederiz dedi. Eşiniz, dostunuz giderse ya da yakında gelirse alması en kolayı hem orada açıp bakma ihtimali de olur.
Değmemesi konusunda haklısınız. Diğer türlü biraz uğraş ve risk oluyor. İçinize bu laptop siniyorsa deneyin şansınızı hocam. En fazla sürece olan hakimiyetiniz artar. Olur ya da olmazsa siz de başkalarına yol gösterebilirsiniz.Bu tür ürünlere çok baktım gerçekten bu paraları haketmiyorlar arkadaşımda şuan var kullanıyorum 1 sene olmamış klavyede göçükler ekranın kalitesizliği ama performansı iyi ben tasarım ve kalite istiyorum fakat ülkemizde böyle birşey aramaya kalksam +30k en az baymam lazım.
Şimdi Newgg canlı desteği ile görüştüm şunları dile getirdi
Topladığımız ithalat ücretleri, bir ürünün herhangi bir indirim veya promosyondan önceki gerçek değerine göre tahmin edilir. Vergi ve harç oranları ülkeye, bölgeye ve bir ürünün nasıl sınıflandırıldığına göre değişir.