Yurtdışı Ürün Vergisi Ve Alışveriş

benPnslin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Merhabalar. Arkadaşıma doğum günü hediyesi olarak teemo şapkası almak istiyorum. Riot Games'in orjinal sitesinde ürün 21€'ya satılmakta "https://merch.riotgames.com/tr-tr/product/teemo-hat/" fakat kargo fiyatlarıyla beraber vergilendirmelerde sorun yaşar mıyım bilmiyorum. Süreç nasıl işliyor bilen varsa yardımcı olsa sevinirim hiç bilgim yok yurtdışı alışverişi hakkında.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
502
KS

benPnslin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Son durum şu şekilde idi:

Yeni düzenleme ile kargo bedeli de eşya kıymeti üzerine ekleniyor.
Eşya kıymeti+kargo bedeli toplam tutarı 30 euro sınırına göre değerlendirilecek.

Ne zaman yürürlüğe girecek?
Düzenleme 30 gün sonra yürürlüğe girecek.
Haber Giriş: 27.11.2024 10:19

Yani şuanda ürünü alsam gelir mi bana sorun çıkarır mı hocam gelme süresi falan da var

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
502
Sürenin dolmasına 24 saat gibi bir zaman var. Yolda geçecek zaman haliyle çok daha fazla günler sürecek.
Bu durumda mümkün görünmüyor malesef.

Bir yerde bu gümrüklemeye geliş tarihini esasa aldıklarına denk gelmiştim. Yani Türki ye deki işlemleri başlatacakları zaman.
Siz de bunu bir araştırın. Başka türlü olacağını düz mantık açısından, zannetmiyorum fakat yine de bir bakın.

KS

benPnslin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Sürenin dolmasına 24 saat gibi bir zaman var. Yolda geçecek zaman haliyle çok daha fazla günler sürecek.
Bu durumda mümkün görünmüyor malesef.

Bir yerde bu gümrüklemeye geliş tarihini esasa aldıklarına denk gelmiştim. Yani Türki ye deki işlemleri başlatacakları zaman.
Siz de bunu bir araştırın. Başka türlü olacağını düz mantık açısından, zannetmiyorum fakat yine de bir bakın.
teşekkür ederim hocam

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri