Yurtdışından ekran kartı getirtmek

Miraç A.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Apu sistem toplamayı düşünüyorum 5600g ile.Yaza doğru da yurtdışından bi tanıdığımla ekran kartı getirtmeyi düşünüyorum.Sizce mantıklı mı ya da gelirken gümrükte felan sıkıntı olur mu ekran kartını getirtmek?

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Apu sistem toplamayı düşünüyorum 5600g ile.Yaza doğru da yurtdışından bi tanıdığımla ekran kartı getirtmeyi düşünüyorum.Sizce mantıklı mı ya da gelirken gümrükte felan sıkıntı olur mu ekran kartını getirtmek?

Kartı kendi ürünü olarak getirecekse, geçirebilir. Yani kargoyla, kutuyla vs. değil de, valizde getirirse iyi olur.
Kontrollerde "XXX'e aldım/götürüyorum" demek yerine, kendi malı olduğunu söylediği sürece sıkıntı olmuyor.
Eğer satın alınmış bir ürün olarak geçirecek olursa, vergilendirme olur.

KS

Miraç A.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kartı kendi ürünü olarak getirecekse, geçirebilir. Yani kargoyla, kutuyla vs. değil de, valizde getirirse iyi olur.
Kontrollerde "XXX'e aldım/götürüyorum" demek yerine, kendi malı olduğunu söylediği sürece sıkıntı olmuyor.
Eğer satın alınmış bir ürün olarak geçirecek olursa, vergilendirme olur.
Getirirse kendi valizlerinin içinde getiricek ya kargo vs işi olmayacak.Gümrükte sıkıntı çıkmazsa onunla beraber getirtmek mantıklı geldi bana

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Getirirse kendi valizlerinin içinde getiricek ya kargo vs işi olmayacak.Gümrükte sıkıntı çıkmazsa onunla beraber getirtmek mantıklı geldi bana

Ürün onun olduğu sürece bir sıkıntı yaşanmaz. Sonuçta kendi kişisel eşyası.
Ama işinizi garantiye almak için neler yapmanız gerektiğini de araştırın.
Faturası vs. olunca da gümrükte takılabiliyormuş sanırım.

KS

Miraç A.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ürün onun olduğu sürece bir sıkıntı yaşanmaz. Sonuçta kendi kişisel eşyası.
Ama işinizi garantiye almak için neler yapmanız gerektiğini de araştırın.
Faturası vs. olunca da gümrükte takılabiliyormuş sanırım.
Ben ona da sorarım iyice öğreniriz.En kötü faturayı vs her şeyi alır kutudan sadece ekran kartını başka bi kutuda getirir benim diyip geçirir o zaman

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Ben ona da sorarım iyice öğreniriz.En kötü faturayı vs her şeyi alır kutudan sadece ekran kartını başka bi kutuda getirir benim diyip geçirir o zaman

Zaten ekran kartları kendi kutusundan statik poşette çıkıyor. Kartı poşetinden hiç çıkartmaz.
Korunması için de alternatif bir şey yapar. Havalı poşete sarıp başka kutuya koyar belki.
Dediğim gibi, detayları araştırıp öğrenirseniz daha iyi olur. Sonuç olarak getirilir yani.

KS

Miraç A.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Zaten ekran kartları kendi kutusundan statik poşette çıkıyor. Kartı poşetinden hiç çıkartmaz.
Korunması için de alternatif bir şey yapar. Havalı poşete sarıp başka kutuya koyar belki.
Dediğim gibi, detayları araştırıp öğrenirseniz daha iyi olur. Sonuç olarak getirilir yani.
Çok teşekkür ederim hocam yardımın için çok sağ ol. Bi şey daha sorucam 5600g ile maksimum hangi ekran kartına kadar çıkabiliriz bi bilgin var mı? Bi de sisteme ekran kartını taktığımızda direkt ekran kartını kullanmaya başlıyor mu yoksa vega gpusunumu ekran kartını mı kullanması gerektiğini bizmi ayarlicaz

KS

Miraç A.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sen neden 5600G ile topluyorsun? 5600G aldın mı? Yoksa almayı mı planlıyorsun.
Şuan ekran kartı alıcak kadar bütçem olmadığı için bende apu sistem toplayıp bi 3-5 ay sonrada ekran kartı takmayı düşünüyorum o yüzden 5600g ile sistem düşündüm

KS

Miraç A.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Onu biliyorum. "Toplamayı düşünüyorum" dediği için neden APU tercih ettiğini sordum.
Çünkü henüz toplamadıysa, belki bütçesine göre kampanyalı sistem vardır, onlara da bakılabilir.
Hocam 8-8.5k bütçem olduğu için apu mantıklı gibi şuan ya.Sistemlere de bakıyorum belki indirimli çıkar diye ama şuan yok gibi ya.2-3 hafta sonra almayı düşünüyorum belki güzel bi sistem indirimde olursa o da düşünülebilir ama şuan apu mantıklı gibi ya

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Hocam 8-8.5k bütçem olduğu için apu mantıklı gibi şuan ya.Sistemlere de bakıyorum belki indirimli çıkar diye ama şuan yok gibi ya.2-3 hafta sonra almayı düşünüyorum belki güzel bi sistem indirimde olursa o da düşünülebilir ama şuan apu mantıklı gibi ya

PC Hocası dünkü sistemi 6.500'e yayınlamıştı.

Bütçen kötü değil. Önümüzdeki günlerde de ortaya yakın bir sistem yayınlayacak.
Bu yüzden çıkacak orta segment sistemi almayı dene. Sistem ile ilgili detaylar henüz bilinmiyor.
Sadece "Orta segment denebilecek bir sistem ve Kasım ayının ilk haftalarında yayınlanacak" kısmını biliyoruz.
Ama sistem yayınlanana kadar bütçene 50~100 demeden eklemeler yaparsan, işini garantiye almış olursun.
Bakarsın sistem 8.999 TL'ye yayınlanır. 300~500 TL için kampanyalı sistemi kaçırmış olma.

KS

Miraç A.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
PC Hocası dünkü sistemi 6.500'e yayınlamıştı.

Bütçen kötü değil. Önümüzdeki günlerde de ortaya yakın bir sistem yayınlayacak.
Bu yüzden çıkacak orta segment sistemi almayı dene. Sistem ile ilgili detaylar henüz bilinmiyor.
Sadece "Orta segment denebilecek bir sistem ve Kasım ayının ilk haftalarında yayınlanacak" kısmını biliyoruz.
Ama sistem yayınlanana kadar bütçene 50~100 demeden eklemeler yaparsan, işini garantiye almış olursun.
Bakarsın sistem 8.999 TL'ye yayınlanır. 300~500 TL için kampanyalı sistemi kaçırmış olma.
Ya dün yayınlanan sistemi alamadım çünkü bütçem kasımın 2.3.haftası gibi tamamlanıcak.Eğer yeni yayınlanacak sistemi alabilirsem çok iyi olur ama yayınlandığı gibi bitiyor ona yetişebilmekte çok zor :(

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Ya dün yayınlanan sistemi alamadım çünkü bütçem kasımın 2.3.haftası gibi tamamlanıcak.Eğer yeni yayınlanacak sistemi alabilirsem çok iyi olur ama yayınlandığı gibi bitiyor ona yetişebilmekte çok zor :(

Instagram hesaplarını takip edin;
- Taner Aydos
-
PC Hocası

Ara sıra da foruma bakarak olun,
Storyleri izleyemeseniz bile konuları açılmış olabiliyor.
"Kasım ayının ilk haftaları" demişlerdi, yani önümüzdeki 14 gün içinde yayınlanmış olur.
Dediğim gibi, siz takipte kalın ve bütçeye eklemeler yapmaya çalışın. Zaten alamasanız bile APU her türlü bulunur.

KS

Miraç A.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Instagram hesaplarını takip edin;
- Taner Aydos
-
PC Hocası

Ara sıra da foruma bakarak olun,
Storyleri izleyemeseniz bile konuları açılmış olabiliyor.
"Kasım ayının ilk haftaları" demişlerdi, yani önümüzdeki 14 gün içinde yayınlanmış olur.
Dediğim gibi, siz takipte kalın ve bütçeye eklemeler yapmaya çalışın. Zaten alamasanız bile APU her türlü bulunur.
Ben takipte kalıp almaya çalışırım o zaman.Zaten alamasam bile dediğiniz gibi apu sistem toplarım.Çok sağolun hocam yardımlarınız için teşekkür ederim.

Mixert

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhabalar hocam bir sorun oldumu. Getirtebildinizmi bende rtx 3060 ti getirtmeyi düşünüyorum ama sıkıntı çıkmasından korkuyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri