Zararlı yazılımlar hakkında...

Mr. Bean

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Selam ben foruma yeni katıldım. Size bazı sorularım olacak. Bir pc de herhangi bir yavaşlama veya performans düşüşü yoksa bu pc nin temiz yani virüssüz olduğu anlamına mı geliyor? Yoksa buna rağmen pc nin güvende olduğu kesin değilmidir?

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Cvp: Zararlı yazılımlar hakkında...

Her virüs bilgisayarın performansına etki göstermiyor. Tercihen ayda bir güvenilir yazılımlarla tarama yaptırılabilir fakat onların da %100 garantisi yok. Maalesef ki güvenilir bir yerden sıfır hdd ile toplanan sistemler haricinde ne olursa olsun %100 virüs yoktur diyemeyiz.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,417

Zararlı yazılımlar eskisi gibi sistemlere rahat bulaşamıyor. Özellikle Microsoft Windows bu konuda çok önlemler aldı. Mesela yıllardır antivirüs programı kullanmıyorum. Windows yeterli geliyor.

Sorunuza gelecek olursak; Sistemde yavaşlama yoksa, virüs yok anlamına gelmez. Bazı virüsler tarayıcı bazlı ilerler, bazıları disk bazlı. Bazıları da direkt sistemi yoracak şekilde bulaşır. Ancak pek çoğunluğu sistemi yavaşlattığı için bir gariplik olduğunu anlarsınız.

Haliyle "acaba virüs mü bulaştı?" deyip Antivürüslerle taramaya başlarız.

KS

Mr. Bean

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
RE: Cvp: Zararlı yazılımlar hakkında...

OceanLaB' Alıntı:
Zararlı yazılımlar eskisi gibi sistemlere rahat bulaşamıyor. Özellikle Microsoft Windows bu konuda çok önlemler aldı. Mesela yıllardır antivirüs programı kullanmıyorum. Windows yeterli geliyor.

Sorunuza gelecek olursak; Sistemde yavaşlama yoksa, virüs yok anlamına gelmez. Bazı virüsler tarayıcı bazlı ilerler, bazıları disk bazlı. Bazıları da direkt sistemi yoracak şekilde bulaşır. Ancak pek çoğunluğu sistemi yavaşlattığı için bir gariplik olduğunu anlarsınız.

Haliyle "acaba virüs mü bulaştı?" deyip Antivürüslerle taramaya başlarız.
Hocam peki formatla bile silinmeyen bir virüs varmıdır? Disk tamamen temizlendiği için böyle birşey mümkün olmamalı herhalde ama birkaç yerden böyle birşey olduğunu duydum. Bu ne kadar doğrudur?

ARMLESS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
RE: Cvp: Zararlı yazılımlar hakkında...

Androeat' Alıntı:
Her virüs bilgisayarın performansına etki göstermiyor. Tercihen ayda bir güvenilir yazılımlarla tarama yaptırılabilir fakat onların da %100 garantisi yok. Maalesef ki güvenilir bir yerden sıfır hdd ile toplanan sistemler haricinde ne olursa olsun %100 virüs yoktur diyemeyiz.

nasıl yani windows sistem inciği cıncığı her şeyini ssd üzerinden yürütmek virüslerden koruyormu ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Siz kendi korumanızı "Bilinçsel" olarak kolladığınız (Bilinmedik sitelere giriş veya Crack yazılımlar indirme kurma vs. gibi şeylerden uzak durduğunuz) sürece aslında Microsoft Defender sizi diğer her türlü tehditten koruyacaktır. Ama bu tarz sitelere giriyorsanız ve Crack yazılımlar kullanıyorsanız Defender tek başına yeterli gelmiyor maalesef. 3. parti iyi bir antivirüs yazılımı bu konuda sizi Defender ile ortak kuruyor.

Şimdi gel gelelim sistemde sorun yok görünüyor ama virüs var mı yok mu veya sildik virüsü ama gerçekten silindi mi format attık gerçekten silindi mi gibi sorulara. Birincisi donanıma ve ağa bulaşan virüs türleri var. Formatta atsanız yine oradalar ve ağa modeme bulaştıysa her bağlandığınızda yine kendileri ortaya çıkabiliyorlar. Ama çok yaygın değiller bu tür virüsler ve genelde bilindikleri için Defender ve 3. parti Antivirüs yazılımları bunlara izin vermiyorlar. Zaten bu tür yazılımlar sisteme bulaşırsa eğer size hemen ben buradayım diye selam çakıyor zaten. Arka planda bekleyip doğru zamanı kollayan bir virüs uzun yıllardır ben hiç görmedim ve duymadım.

Özetle çok korkulacak bir şey yok rahat olun. Ancak tabi ki de ağa bağlı hiçbir cihazda 100% güvende olamayacağınızın bilincinde olun.

Özetle durum bu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri