Selam ben foruma yeni katıldım. Size bazı sorularım olacak. Bir pc de herhangi bir yavaşlama veya performans düşüşü yoksa bu pc nin temiz yani virüssüz olduğu anlamına mı geliyor? Yoksa buna rağmen pc nin güvende olduğu kesin değilmidir?
Hocam peki formatla bile silinmeyen bir virüs varmıdır? Disk tamamen temizlendiği için böyle birşey mümkün olmamalı herhalde ama birkaç yerden böyle birşey olduğunu duydum. Bu ne kadar doğrudur?OceanLaB' Alıntı:Zararlı yazılımlar eskisi gibi sistemlere rahat bulaşamıyor. Özellikle Microsoft Windows bu konuda çok önlemler aldı. Mesela yıllardır antivirüs programı kullanmıyorum. Windows yeterli geliyor.
Sorunuza gelecek olursak; Sistemde yavaşlama yoksa, virüs yok anlamına gelmez. Bazı virüsler tarayıcı bazlı ilerler, bazıları disk bazlı. Bazıları da direkt sistemi yoracak şekilde bulaşır. Ancak pek çoğunluğu sistemi yavaşlattığı için bir gariplik olduğunu anlarsınız.
Haliyle "acaba virüs mü bulaştı?" deyip Antivürüslerle taramaya başlarız.
Androeat' Alıntı:Her virüs bilgisayarın performansına etki göstermiyor. Tercihen ayda bir güvenilir yazılımlarla tarama yaptırılabilir fakat onların da %100 garantisi yok. Maalesef ki güvenilir bir yerden sıfır hdd ile toplanan sistemler haricinde ne olursa olsun %100 virüs yoktur diyemeyiz.