Yardım Zoko Amiral Kasaya 140Mm Arcti̇c Fan Uyumluluğu

hozan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,
ZOKO amiral kasam mevcut Arctic 140mm fanlardan almayı düşünüyorum
Sorun şu 140 olandan yanlara 2 alta 3 üste 3 sığıyor mu, egzoza 1 adet 140 sığar mı yoksa egzozda 120 lik mi lazım?
Yardım rica ederim.
Sitede aşağıdaki iki görseli buldum ama emin olamadık.

1762016998075.png

1762017025011.png

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Zoko amiral DK431 kasa bu sanıyorum bu kodla geçiyor.
Fotodakinde yalnız E-ATX (Extended-uzatılmış diye geçiyor.) Sizdekinin fotodaki modelle motomot aynı olduğuna eminsiniz değil mi?
Çünkü fotota verilen değerler üzerinden gideceğiz. Malesef kasa üreticisinn resmi we sayfası da görülmüyor.

Ben 120mm veya 140mm verilen değerlere göre takılabilir kapasitesini yazayım.

Üst bölüm: 3tane 120mm lik fan veya 2 ad. 140 mm lik fan kapasitede.
Arka ekzoz: 1 tane sadece boyut 120mm lik kapasitede.
Yan bölüm . 2 adede kadar sadece 120mm lik kapasitede. fan
Alt bölüm taban: 3 adefe kadar sadece. 120 mm lik kapasitede fan
Ön panel. 3 ad. 120 mmlik fan veya 3 ad. 140 mmlik fan kapasitede

Isınma durumunuzu bilemiyorum, yalnız yanlara 2 alta 3 üste 3 bu kadar çok fana gerek olmayabilir. Fuzuli masrafa iş gidebilir.

Son düzenleme:
KS

hozan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Fotodakinde yalnız E-ATX (Extended-uzatılmış diye geçiyor.) Sizdekinin fotodaki modelle motomot aynı olduğuna eminsiniz değil mi?
merhaba hocam yanıtınız için çok teşekkür ederim, eklediğim görsellerdeki de zaten zoko amiral hepsiburada ilanındaki linkin aynısı oradan açmıştım.
kasa zaten Darkflash DK431 in birebir aynısı

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Isınma durumunuzu bilemiyorum, yalnız yanlara 2 alta 3 üste 3 bu kadar çok fana gerek olmayabilir. Fuzuli masrafa iş gidebilir.

Şundan bunu yazma ihtiyacı hissettim. Nerden baksanız iyi kalite bir fan en az500TL ye gelecektir. Bu durumu düşünün.

Siz işlemci soğutucusu olarak ne kullanıyorsunuz sıvı soğutucu ise kaç mm lik (360,240? gibi( Nereye takılı üst veya ön bölüm. bunun fanları içeri mi dışarı mı üflüyor?
Ayrıca kasa ile gelen fanlar kaç tane? Arkada ekzoz bir tane sanıyorun öde kaç fanla geldi?
Bir nokta daha çalışırken oyun oynarken zor-güç tüketen işlemlerde işlemci ve ekran kartı ısısı nereye kadar yükseliyor?
Son olarak sistemi en zorladığınız koşullarda arka ekzoz fanına elinizi yaklaştırdığınızda çıkan havanın sıcaklığı ne düzeyde...

Bunları değerlendirererek daha isabetli karar verebilirsiniz.

KS

hozan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Siz işlemci soğutucusu olarak ne kullanıyorsunuz

Thermalright Assassin King 120 SE Şuan bunu kullanıyorum​

Ayrıca kasa ile gelen fanlar kaç tane? Arkada ekzoz bir tane sanıyorun öde kaç fanla geldi?
1 Egzoz 3 Ön fan hepsi 120mm
Bir nokta daha çalışırken oyun oynarken zor-güç tüketen işlemlerde işlemci ve ekran kartı ısısı nereye kadar yükseliyor?
Son olarak sistemi en zorladığınız koşullarda arka ekzoz fanına elinizi yaklaştırdığınızda çıkan havanın sıcaklığı ne düzeyde...
henüz sistemi ayağı kaldıramadık, ekran kartı arızalı çıktı onu teknik servise yolladım. yenisini aldım şuanda geliyor yolda.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Ben bu durumun yani 1 ekzoz 3 ön fan kasa ile gelenler (+ Thermalright Assassin King 120 SE bunın fanıda arkaya ekzoza doğru üfleyip sisrkilasyonu arttıracaktır.) Yeterli olabileceğini düşünüyorum.

İşlemciyi ve ekran kartınızı da belirtirseniz ona göre de bakılabilir.
Kasanız küçük deği bu bakımdan ısı dağıtımı-dağılımı iyi olacaktır.

Kasanın önündeki üç fan 120mmlik haydi haydi yeterli içeri doğru havayı üfleyecek
Arka ekzoz 120 mmlik bu dışarı atacak. Ayrıca kasa içi basınç farkından üst taraftaki gözenekli bölmeden de dışarı sıcak hava atılacak.

Henüz sistemi kurup duruma bakmamışsınız. Bu yüzden sistemi kurup kullanmaya başladıktan sonra sıcaklık izlemesi yapılabilir. Ancak işlemci ekran kartı sıcaklıkları yüksek değerlerde seyrederse bence bu eksra fanlara yönelebilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri