Yardım Zoko Kontrolcü Anakarta Bağlama

fiolasty

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Zoko king modeli kasa aldım kontrolcüyü bağladım ekran kartım ve kasa fanları birlikte yanıyor ama sıvı soğutmam ve ramlerim farklı yanıyor acaba kontrolcüden nasıl bir bağlantı yapmam lazım ve neyi nereye takmalıyım kontrolcünün ve kasanın fotolarını bıraktım..
Anakartım

ASUS Prime A620M-K 6400MHz​

Ekli dosyalar

• IMG_2728.png
    IMG_2728.png
    3.2 MB · Görüntüleme: 2
  • IMG_2711.jpeg
    4.1 MB · Görüntüleme: 3

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Kasa fanları+ram ledleri+ sıvı soğutucu ledleri senkronizasyon içinde olsun istiyorsunuz.
Anakarttaki şu yazılım özelliği ile:

ASUS'a Özel Yazılım
Armoury Crate
- Aura Creator
- Aura Sync

En temel basit fan kontrolcü bağlantı prensibi
Raijintek RJK e göre bilgim var. O da bağlantı şemasından geliyor. Şahsen deneyip kullanmış değilim.

Zoko fan controller bağlantı kabloları nasıl tam anlaşılmıyor.
psu dan SATA güç kablosu ile güç alan türde mi

Eğer zoko kontrolcü bağlantıları şunun gibiyse:

Burada kontrolcüden çıkan bir kablo anakart argb soketine
Diğeri yine anakart sys_fan soketine
Bu sayede anakarttan pwn sinyali alabiliyor fan hızları için. ( Kasa fan güç soketleri 4 pin pwn özellikli olmalı)
PSU Sata güç bağlantısı da kontrolcüye takılıyor.

Kasa fanları bu kontrolcüye takılıyor, teker teker.

Bu sayede ASUS yazılımında görülürse birşeyler yapılabilir. Daha önemlisi fan hızları da pwn modunda olur. Ayrıca grafik olarak ayarlanabilir. Artık ne kadar eşgüdüm sağlayabilirse.....

KS

fiolasty

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Kasa fanları+ram ledleri+ sıvı soğutucu ledleri senkronizasyon içinde olsun istiyorsunuz.

ASUS'a Özel Yazılım
Armoury Crate
- Aura Creator
- Aura Sync

Raijintek RJK e göre bilgim var. O da bağlantı şemasından geliyor. Şahsen deneyip kullanmış değilim.

Bu sayede anakarttan pwn sinyali alabiliyor fan hızları için. ( Kasa fan güç soketleri 4 pin pwn özellikli olmalı)

Bu sayede ASUS yazılımında görülürse birşeyler yapılabilir. Daha önemlisi fan hızları da pwn modunda olur. Ayrıca grafik olarak ayarlanabilir. Artık ne kadar eşgüdüm sağlayabilirse.....

asus uygulamasında sadece ramler ve sıvı sogutmam gözüküyor kasa ve ekran kartına herhangibi bi renk değişimi yapamıyorum
ikinci olarak anakarta bir kablo geliyo +5v girişine bağlı bu kablo kontrolcüdeki aura dan cıkıyor ve 2 adet ucu var biri 3 pimli 5v soketi ikincisi ise vdg diye bir soket şuan o boşta anakarta gelen herhangibi bir kablo yok ve kontrolcüdeki pwm soketi boş bu ne işe yarıyor
resimlere dikkatli bakarsan anlıcaksın bir soket boşta bu nereye gelicek bilmiyorum

ASUS'a Özel Yazılım
Armoury Crate
- Aura Creator
- Aura Sync

ve kontolcü gücü sata portundan alıyor

ASUS'a Özel Yazılım
Armoury Crate
- Aura Creator
- Aura Sync

ama fanlar birbirine bağlı şekilde 3 - 3 bağlanmışlar sen bi argb bide fan olarak 1 port kullanıyorsun 3 fan için öbür argb de siyah olan ise ekran kartına gidiyor

Ekli dosyalar

• 480707438_880287570794915_7895589664603052348_n.jpg
    480707438_880287570794915_7895589664603052348_n.jpg
    184.3 KB · Görüntüleme: 3
  • 481594294_1154090666115948_5101369395427645540_n.jpg
    481594294_1154090666115948_5101369395427645540_n.jpg
    109.7 KB · Görüntüleme: 3
  • 482250784_620614493903889_2157122924076369299_n.jpg
    482250784_620614493903889_2157122924076369299_n.jpg
    85.2 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
ikinci olarak anakarta bir kablo geliyo +5v girişine bağlı bu kablo kontrolcüdeki aura dan cıkıyor
Buna bağlı anakartta....
10. Adreslenebilir Gen 2 başlıkları Adreslenebilir Gen 2 başlıkları, ayrı ayrı adreslenebilir
Adreslenebilir Gen 2 başlıkları, maksimum 3A (5V) güç derecesine sahip
Buradan kılavuzu indirin şeması var daha kolay anlaşılır

2 adet ucu var biri 3 pimli 5v soketi ikincisi ise vdg diye bir soket
vdg diye bir soket bu
Bunu kullanmayacaksınız bu durumda
VDG, normal bir aRGB ile aynıdır ancak boşluk yoktur. Bazı Gigabyte anakartları aRGB'ye bir adaptörle gelir.
RGB takılırsa VDG gereksizdir. VDG, Gigabyte anakartların kendi RGB gidişidir.
Şeklinde açıklamalar....

VDG nin yanındaki soket 3 girişli, bunu malesef anlayamadım. Ne ile ilgili olduğunu.
Zoko kontrolcü yapısı ve bağlantısı benim yukarıda anlattığım şekikden farklı malesef. Ancak bunları yazabiliyorum

asus uygulamasında sadece ramler ve sıvı sogutmam gözüküyor sadece ramler ve sıvı sogutmam gözüküyor.

bunun sebebi kontrolcüden sinyal alışverişi için anakart sys_fan kablosuna gidecek şekilde tasarlanmamış olabilir diye düşünüyorum.

Şu videoda 3. dakika sonrasını da izleyin. Faydalı olabilir.

KS

fiolasty

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ikinci olarak anakarta bir kablo geliyo +5v girişine bağlı bu kablo kontrolcüdeki aura dan cıkıyor
Buna bağlı anakartta....
10. Adreslenebilir Gen 2 başlıkları Adreslenebilir Gen 2 başlıkları, ayrı ayrı adreslenebilir
Adreslenebilir Gen 2 başlıkları, maksimum 3A (5V) güç derecesine sahip
Buradan kılavuzu indirin şeması var daha kolay anlaşılır

2 adet ucu var biri 3 pimli 5v soketi ikincisi ise vdg diye bir soket
vdg diye bir soket bu
Bunu kullanmayacaksınız bu durumda
VDG, normal bir aRGB ile aynıdır ancak boşluk yoktur. Bazı Gigabyte anakartları aRGB'ye bir adaptörle gelir.
RGB takılırsa VDG gereksizdir. VDG, Gigabyte anakartların kendi RGB gidişidir.
Şeklinde açıklamalar....

VDG nin yanındaki soket 3 girişli, bunu malesef anlayamadım. Ne ile ilgili olduğunu.
Zoko kontrolcü yapısı ve bağlantısı benim yukarıda anlattığım şekikden farklı malesef. Ancak bunları yazabiliyorum

asus uygulamasında sadece ramler ve sıvı sogutmam gözüküyor sadece ramler ve sıvı sogutmam gözüküyor.

bunun sebebi kontrolcüden sinyal alışverişi için anakart sys_fan kablosuna gidecek şekilde tasarlanmamış olabilir diye düşünüyorum.

Şu videoda 3. dakika sonrasını da izleyin. Faydalı olabilir.

yani oda benim yaptıgım gibi söylüyor auradan cıkan kabloyu 5v soketine takıyorum ama anakartla hiçbir şekilde bağlanmıyor vdg kablosu boşta başka bir kabloda yok zaten ne yapmam gerekiyor anlamadım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri