Bilgisayarimda 1 uzun 2 kısa bip sesi hatası var herseyi denedim düzelmedi 2 farklı ekran kartı denedim yine olmadı dip switch arızası bunu nasıl çözerim yardım edin hd 4850 1 gb 256 bit am2 işlemci ga m55s s3 anakart 320 hdd 3 gb ram
Peki anakartın tam olarak neresinde bu switch resmini bulabilirmisinizDip Switch ya ekran kartında ya anakartta olur. Hatalı olan sizde büyük ihtimalle anakart. 2 ekran kartının da hatalı olabilme olasılığı biraz düşük.
Sizi de yorup duruyoruz ama anakartimda ya yok yada ben göremiyorumAşağıdaki resimdeki gibi çok bacaklı bir yonga kendisi.
![]()
Bu kadar fazla bacaklı bir şey olmayabilir. Küçük olabilir bu sadece bir türü bu yapının.Sizi de yorup duruyoruz ama anakartimda ya yok yada ben göremiyorum
Anakartın resmini paylaşsam burda yuvarlak içine alarak belirtebilirmisinizBu kadar fazla bacaklı bir şey olmayabilir. Küçük olabilir bu sadece bir türü bu yapının.
Bulsanız bile yapacak bir şeyiniz yok sizin. O yonga arızalıysa ancak elektronik bilgisi olan birisi o yongayı söküp yenisini takabilir ki sorun omu oda belli değil. Sadece ses bu yongaya işaret ediyor ama ekran kartı veya anakart hangisinde sorun bilemeyiz elektronik aksamdan bakılmadan.Anakartın resmini paylaşsam burda yuvarlak içine alarak belirtebilirmisiniz
Tabi teknik açıdan öyle ama 2 farklı ekran kartıda bozuk olacak hali yok sonuçta eskiden kullanılıyordu yüksek ihtimal anakartta bulunan yonga arızalandı. Dip switch değişimi tahmini ne kadara mal olur ve neden arıza yapar bu parça durduk yereBulsanız bile yapacak bir şeyiniz yok sizin. O yonga arızalıysa ancak elektronik bilgisi olan birisi o yongayı söküp yenisini takabilir ki sorun omu oda belli değil. Sadece ses bu yongaya işaret ediyor ama ekran kartı veya anakart hangisinde sorun bilemeyiz elektronik aksamdan bakılmadan.
Tabi teknik açıdan öyle ama 2 farklı ekran kartıda bozuk olacak hali yok sonuçta eskiden kullanılıyordu yüksek ihtimal anakartta bulunan yonga arızalandı. Dip switch değişimi tahmini ne kadara mal olur ve neden arıza yapar bu parça durduk yere
Konuda bahsettiğimiz yongayı burda gösterme imkanınız varımdırSorun onda ise çok tutacağını sanmam. Tamirciye gidip sorunu tespit ettirin önce sonra maliyet çıkar ortaya.
Konuda bahsettiğimiz yongayı burda gösterme imkanınız varımdır
Peki ya bu yongaların arızalı olduklarını kendi imkanlarımla anlama şansım var mı dır ölçüm cihazı gibi bir aletle illaki bilgisayarcıya götüreceğim tabi ama kendi elimdeki aletlerle de yapabileceksem ne gerek vardır ki hem tecrübe ve bilgi kazanmış olurumBir tane yok, birden fazla var. Sadece 4 tanesini işaretledim benzer yongadan anakartta pek çok yerde var.
Ekli dosyayı görüntüle 6738
Peki ya bu yongaların arızalı olduklarını kendi imkanlarımla anlama şansım var mı dır ölçüm cihazı gibi bir aletle illaki bilgisayarcıya götüreceğim tabi ama kendi elimdeki aletlerle de yapabileceksem ne gerek vardır ki hem tecrübe ve bilgi kazanmış olurum