10.000 TL Render/Oyun Sistemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

m4d

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar, bir sistem toplamak istiyoruz monitör dahil 10bin-11bin arası olacak şekilde. Küçük bir mimarlık firmamız var. Hem render alabileceğimiz hem mesai dışında oyun oynayabileceğimiz bir sistem istiyoruz.  Aşina olanınız varsa Lumion 10 kullanıyoruz şu sıralar. 

Birde mümkünse önceden kurulabilen sitelerden öneriler gelirse çok seviniriz. Yani tüm ürünler sinerjiden, incehesaptan vb gibi. Hem nereye ne nasıl takılır bilmiyoruz, hem de küçük yerde yaşıyoruz eve ayrı ayrı 5-6 kargo getirtip yormayalım kargocuları şu sıkıntılı günlerde :)  

Benim düşüncem Ryzen 3600 ve RTX 2060s yönünde işlemci ve ekran kartı olarak diger bileşenler hakkında hiç bir fikrim yok. Şuan bir laptoptan render alıyoruz ve intel i7 4710 ve Nvidia GTX 860 M'e sahip. Her ne kadar kötü olsa da bir şekilde işlerimiz halledebiliyoruz. Ancak video şeklinde render alamıyoruz pc çok fazla ısınıyor ve 10 saniyelik bir video orta ayarlarda 1 saat bekletme süresi veriyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Eğer bütçenizi aşabilirseniz az daha size çok güzel bir önerim olacak.

AMD Ryzen 7 3800X 3.7GHz + X570 Anakart + RX5700 XT 8GB + 16GB 3600 MHz CL18 RAM + 500GB M.2 SSD + 750W 80+ GOLD PSU + Kasa - 10.290,04 TL

Sistem özellikleri yazıyor zaten. Ryzen 7 3800X 8 çerkidek 16 iş parçacığı işlemcisi size yüksek bir Render gücü verir. X570 anakartı ileriye dönük ama genel olarak anakartı değil işlemciyi yükseltme taraftarıyım bu artı değil aksine bütçe için performans açısından eksi denilebilir. 16 GB RAM render için idareten yetecektir. 750W 80+ GOLD PSU ise güç olarak yeterli ve GOLD sertifikası var oda faturaya render alınacak bir sistemde uzun saatler çalışacağı için olumlu yansır. Bu sisteme ek olarak aşağıdaki monitörü öneririm.

1. Samsung CFG73 1080p 24" 1ms 144Hz Curved SVA Panel - 1.508,04 TL - Bu ürün normalde 2000 TL üzerinde fiyatı olan bir ürün şuan indirimde ve satıcı Amazonun kendisi yani güven sorunu olmasın. Bu ürün daha çok iş oyun karması VA panel olduğundan.
  2. ViewSonic XG2405 24" 144Hz 1ms IPS Panel - 1.598,90 TL - Bu üründe normalde 2000 TL üzerinde fiyatı olan bir ürün şuan indirimde ve satıcı Hepsiburada yani güven sorunu olmasın. IPS Panel iş için çok çok daha iyidir yani bu monitör hem iş hem oyun için çok çok daha mantıklı bir model.

Sistem + 1.Monitör : 11.799 TL yapıyor.
Sistem + 2.Monitör : 11.899 TL yapıyor.

Ben size alternatif olarak bir sistem önereceğim.

Kendi topladığım sistem;

AMD Ryzen 9 3900X İşlemci + CoolerMaster Hyper 212 Black Edition 120mm Hava Soğutucu + MSI B450I Gaming Plus AC Anakart + Crucial 32GB(2x16) Ballistix Beyaz 3200mhz CL16 DDR4 (BLS2K16G4D32AESC) RAM + MSI RX5500XT MECH 8G OC 8GB GDDR6 Ekran Kartı + Kingston 500GB A2000 NVMe M.2 (SA2000M8/500G) SSD + High Power 600W Performance GD 80+ Gold Güç Kaynağı + MSI MAG Forge 100R Tempered Glass ARGB Kasa - 10.340,19 TL

Bu sistem Render işleri için çok çok daha güçlü bir sistem.

NOT 1 : 3900X gücünü anlatmaya gerek yok zaten 12 çekirdek 24 iş parçacığı olan bir işlemcidir Render işlerinde sizi çok çok rahatlatır.

NOT 2 : Piyasadaki en güçlü B450 anakatı önerdim size. Tomahawk Max fiyatında daha ucuza çok daha fazla güce sahip bir anakarttır. VRM yani işlemci besleme kadarındaki kontrolcü yongası X570 anakartlardaki ile aynı yani güç olarak X570 gücünde ama dopdolu bir B450 anakart olmuş oluyor. Wifi modülüde artısı kablo ile uğraşmamak için.

NOT 3 : RAM Render işinde çok önemli 2. etmendir. Bende 3ds Max ile Render işi yapan birisi olarak 16 GB RAM 'in sınır sorununu çok yaşıyorum 2x16 GB bir RAM bu yüzden önerdim size.

NOT 4 : Bu işlemci fazla güçlü olduğundan ve 100% yük altında Render vs. alınacağı için stok soğutucu yetersiz gelecektir bu yüzden kaliteli güçlü bir hava soğutma koydum sisteme.

NOT 5 : M.2 disk olmazsa olmaz bu tarz iş istasyonlarında. Dosyaların ve yazılımların hızlı açılması ve yüklenmesi gibi pek çok avantajı var bu yüzden M.2 disk çok önemli ki bende kaliteli F/P oranı yüksek bir 500 GB M.2 disk koydum sisteme. Bu yetmez derseniz +316 TL verip WD 1TB Blue 64MB 7200rpm (WD10EZEX) Harddisk ek olarak bunu alabilirsiniz.

NOT 6 : Kasa aslında en önemsiz bileşen ama hava akışı iyi olması çok önemli bu yüzden önü mesh bir kasa kullandım ki hiçbir ısı sorunu olmasın diye. Aslında aynı modelin fan yapısı farklı daha ucuzu vardı ama stok bitmiş. bu yüzden daha ucuza başka bir alternatif sunacağım size.

1. Dark Guardian Mini Tempered Glass RGB - 402,81 TL -125 TL ucuza bunu alabilirsiniz.
  2. GameBooster GB-L06B RGB - 311,80 TL -210 TL ucuza bunu alabilirsiniz.
NOT 7 : RX 5500 XT 8GB Erkan kartı size arada oyun oynamak için iyi bir deneyim sunar. https://www.youtube.com/watch?v=5IIS5TpS0Vk bu videodaki performans size fikir verir kaç FPS alacağınız konusunda ki sizin işlemciniz videodaki işlemciden biraz daha iyi olduğundan FPS olarak birazcık daha fazla FPS alabilirsiniz.

Toplamda ekleme çıkartma bileşenleri hariç direkt sistem linki + monitör fiyatları aşağıda.

Sistem + 1.Monitör : 11.850 TL yapıyor.
Sistem + 2.Monitör : 11.955 TL yapıyor.

Bu attığım kendi topladığım sistem size çok daha fazlasını sunar iş olarak ve oyun keyfiniz de baltalanmamış olacak.

KS

m4d

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kendi topladığım sistem;

AMD Ryzen 9 3900X İşlemci + CoolerMaster Hyper 212 Black Edition 120mm Hava Soğutucu + MSI B450I Gaming Plus AC Anakart + Crucial 32GB(2x16) Ballistix Beyaz 3200mhz CL16 DDR4 (BLS2K16G4D32AESC) RAM + MSI RX5500XT MECH 8G OC 8GB GDDR6 Ekran Kartı + Kingston 500GB A2000 NVMe M.2 (SA2000M8/500G) SSD + High Power 600W Performance GD 80+ Gold Güç Kaynağı + MSI MAG Forge 100R Tempered Glass ARGB Kasa - 10.340,19 TL

Bu sistem Render işleri için çok çok daha güçlü bir sistem.

NOT 1 : 3900X gücünü anlatmaya gerek yok zaten 12 çekirdek 24 iş parçacığı olan bir işlemcidir Render işlerinde sizi çok çok rahatlatır.

NOT 2 : Piyasadaki en güçlü B450 anakatı önerdim size. Tomahawk Max fiyatında daha ucuza çok daha fazla güce sahip bir anakarttır. VRM yani işlemci besleme kadarındaki kontrolcü yongası X570 anakartlardaki ile aynı yani güç olarak X570 gücünde ama dopdolu bir B450 anakart olmuş oluyor. Wifi modülüde artısı kablo ile uğraşmamak için.

NOT 3 : RAM Render işinde çok önemli 2. etmendir. Bende 3ds Max ile Render işi yapan birisi olarak 16 GB RAM 'in sınır sorununu çok yaşıyorum 2x16 GB bir RAM bu yüzden önerdim size.

NOT 4 : Bu işlemci fazla güçlü olduğundan ve 100% yük altında Render vs. alınacağı için stok soğutucu yetersiz gelecektir bu yüzden kaliteli güçlü bir hava soğutma koydum sisteme.

NOT 5 : M.2 disk olmazsa olmaz bu tarz iş istasyonlarında. Dosyaların ve yazılımların hızlı açılması ve yüklenmesi gibi pek çok avantajı var bu yüzden M.2 disk çok önemli ki bende kaliteli F/P oranı yüksek bir 500 GB M.2 disk koydum sisteme. Bu yetmez derseniz +316 TL verip WD 1TB Blue 64MB 7200rpm (WD10EZEX) Harddisk ek olarak bunu alabilirsiniz.

NOT 6 : Kasa aslında en önemsiz bileşen ama hava akışı iyi olması çok önemli bu yüzden önü mesh bir kasa kullandım ki hiçbir ısı sorunu olmasın diye. Aslında aynı modelin fan yapısı farklı daha ucuzu vardı ama stok bitmiş. bu yüzden daha ucuza başka bir alternatif sunacağım size.

1. Dark Guardian Mini Tempered Glass RGB - 402,81 TL -125 TL ucuza bunu alabilirsiniz.
  2. GameBooster GB-L06B RGB - 311,80 TL -210 TL ucuza bunu alabilirsiniz.
NOT 7 : RX 5500 XT 8GB Erkan kartı size arada oyun oynamak için iyi bir deneyim sunar. https://www.youtube.com/watch?v=5IIS5TpS0Vk bu videodaki performans size fikir verir kaç FPS alacağınız konusunda ki sizin işlemciniz videodaki işlemciden biraz daha iyi olduğundan FPS olarak birazcık daha fazla FPS alabilirsiniz.

Toplamda ekleme çıkartma bileşenleri hariç direkt sistem linki + monitör fiyatları aşağıda.

Sistem + 1.Monitör : 11.850 TL yapıyor.
Sistem + 2.Monitör : 11.955 TL yapıyor.

Bu attığım kendi topladığım sistem size çok daha fazlasını sunar iş olarak ve oyun keyfiniz de baltalanmamış olacak.

Çok teşekkürler, 2. sistem çok daha hoşuma gitti. Bu Msi kasaların adını çok duyuyorum. Sizce Phanktes P400A yada CoolerMaster MB511 karşısında duruşu nedir? Bir 300 tl kadar daha ucuz ama çok fazla yorum yok yeni çıkmışlar sanırım. 

Birde bu ekran kartlarının Sapphire nitro+ halini öneriyorlar sürekli çok farklı mıdır diğer modellerden?

Lumion 10 kullanıyoruz şuanda. Biraz daha nvidia odaklı bir program ekran kartı olarak. Ekran kartını da daha çok kullanıyor diğer render programlarına göre.

https://www.youtube.com/watch?v=j0NCRDh0c3E&t=623s
Şu video da aynı render rx5700xt ve rtx 2060 super ile alınmış. Rx5700xt nin daha güçlü bir kart olmasına rağmen, Rtx 2060 super yaklaşık 15 dakika daha önce bitirmiş işlemi. Sizce 2. sistemde bir şeyler kısıp 2060 super eklenmeli mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Phanteks Eclipse P400A önermem üst bölgede sıvı soğutma desteği yok bence çok büyük bir eksi. Diğer kasa ise MASTERBOX MB511 modelinin birincisi yan kapak Cam değil ve önü Mesh olmayan versiyonu tercih edilmez. Biraz daha eski kalite olarak MSI ile aynı MSI alın geçin.

Ekran kartı olarak NVIDIA alterantifi düşünüyorsanız o zaman işlemciden kısıp ekran kartı ile bir denge yapalım. 3700X seçip ekran kartı yükseltilebilir. Marka bazlı düşünmeyin RTX 2060 Super tüm GPU 'lar aynı güce sahiptir. Soğutması iyi bir model seçin yeter ki ben hep öyle modeller öneriyorum.

Sistemi aşağıdaki bileşenler ile güncelleyin.

İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X 8 Çekirdek/16 İzlek - 2.471,99 TL - 1.346 TL daha ucuz.

Ekran Kartılar;

Bu kartlar 2060 Super kartların Gigabyte model hariç ikisi aynı soğutma yapısına sahip benzer sıcaklık seviyesinde dolaşıyorlar yani. Gigabyte model biraz daha iyi bir soğutmaya sahip. Kart olarak hepsinden aynı performansı alacaksınız tercihinizi isteğinize göre yapabilirsiniz. Birde bütçenizi azıcık daha aşarsanız aşağıdaki kartlar var.

Bu kartlarda RTX 2070 kartlar ve RTX 2060 Kartlarından %6 daha performanslıdır düşük bir değer gibi görünse de bunun performansa farkı biraz daha farklı olur ama bütçeyi aşıyor bu kartlar.

Anakart;

İşlemci gücünden çekirdek olarak kıstığımız için anakartı düşürebilirsiniz. Önerdiğim MSI B450I Gaming Plus AC modelinden daha zayıflar ama 3700X ile hiçbir sorun çıkartmazlar.

3700X + MSI B450-A PRO MAX + Gigabyte RTX 2060 Super Gaming OC White model değişimi ile toplam  10.620 TL tutuyor.

KS

m4d

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
3700X + MSI B450-A PRO MAX + Gigabyte RTX 2060 Super Gaming OC White model değişimi ile toplam  10.620 TL tutuyor.

Çok teşekkürler uzun uzun yazdınız açıkladınız. Sistemin güncel hali tam isteklerimi karşılayacak gibi. Bunlara almaya karar verdim. En geç 2 hafta içerisinde alacağım malum dolar belirsiz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu arada Cuma günleri incehesap , itopya gibi yerlerde indirimler oluyor. Eğer parça parça alacaksanız indirimleri bekleyebilirsiniz belki aynı paraya daha iyisini yada bu bileşenleri daha ucuza alabilirsiniz. Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri