10 bin tl sistem tavsiyesi verirmisiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kaya02

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba arkadaşlar oyun odaklı bir sistem toplamak istiyorum. bütçem 10 bine civarı(monitör hariç)
anakart olarak x570 çipset istiyorum sizce mantıklı mı acaba.yada x470 mi alsam?
ekran kartı olarak da 2060 yada 2070 serisi olabilir diorum.
kasa olarak msi sekira 500x düşünüyorum.
işlemci karar veremedim bi türlü.

benim düşündüğüm sistem şöyle 
[font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif]Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) 3600MHz DDR4[/font]
[font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif]Samsung 970 Evo NVMe 500GB 3400MB-2300MB/s M.2 SSD[/font][/font][/size]
[font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif]MSI MPG Sekira 500X kasa[/font][/font][/size][/font][/size]
[font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif]MSI MPG X570 Gaming Edge WiFi AMD X570[/font][/font][/size][/font][/size][/font][/size]
[font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif]FSP Hydro G 750 Serisi 80Plus Gold 750W Full Modüler Power[/font][/font][/size][/font][/size][/font][/size][/font][/size]
[font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif]AMD Ryzen 5 3600[/font][/font][/size][/font][/size][/font][/size][/font][/size][/font][/size]
[font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif]MSI Nvidia GeForce RTX 2070 Ventus GP[/font][/font][/size][/font][/size][/font][/size][/font][/size][/font][/size][/font][/size]

[font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif]sizlerin de görüş ve önerilerinizi bekliorum teşekkürler[/font][/font][/size][/font][/size][/font][/size][/font][/size][/font][/size][/font][/size]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sistem için genel olarak fikrim şu şekilde, bileşen seçimleriniz hiç ama hiç iyi değil 10.000 TL bir sitem için çok şeyden kısmışsınız sırf pahalı marka modellerden oluşuyor sistem ki hiç dengeli bir sistem değil bu fiyata.

PCI-e 4.0 bir M.2 SSD disk yada işlemciye ciddi OC yapmayacaksanız X570 anakart almanıza gram gerek yok. B450 bir anakart ile Ryzen 5 3600 işlemcisini gayet sorunsuz kullanabilirsiniz ki bir miktar OC bile yapabilirsiniz sorun yok.

Bu sistemin ciddi ama ciddi bir kısmı sırf kasaya gitmiş ki performansa etki edecek pek çok bileşenden kısmışsınız sırf kasa için hiç iyi bir tercih değil. 400-500 TL fiyata sistem için yeterli F/P bir kasa seçilip o para performans parçalarına aktarılabilir örneğin ekran kartı.

SSD tercihiniz sırf kendi başına masraf 800 TL civarına yakın veya satış kanalına göre 1000 TL fiyatlara varan bir disk hiç hakketmiyor o paraya 1 TB F/P dengesi yüksek bir SSD alabilirsiniz.

Güç kaynağı tercihiniz birincisi X570 anakart için uyumsuz ikincisi gereksiz pahalı yine.

RAM seçiminiz yine F/P için iyi tercih değil ve CL değeri yüksek bir bellek seçmişsiniz piyasada CL16 Corsair 3600 MHz RAM yok ki 3200 MHz tercihiniz sistemin geneli için daha mantıklı olur oradan artan para yine ekran kartına aktarılabilir yada işlemciye.

Ekran kartı bu fiyatta bir sistem için düşük segment kalmış. Ryzen 3600 + RTX 2070 bir sistem normalde 7K aşağısından bir bütçeye sahiptir siz performans parçalarını kısıp fiyatı arttırmışsınız. Bu sistemin nasıl denir terazisi şaşmış.

KS

kaya02

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki o zaman bana bir sistem tavsiyesi verir misiniz. İşlemci ryzen 7 de olabilir. Sistemde rgb olmasını istiyorum. Anakartın wifi desteği olsun istiyorum eifi adaptörle uğraşmak istemiyorum. Anakart olarak b450 ama iyi bir anakart olsun kafam rahat olsun istiyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Teknobiyotik X1 Nvidia Edition -  Sistemi önerdiğim şekilde özelleştirin.

İşlemci Yükselt : AMD Ryzen 5 3600X
Anakart Yükselt : Asrock B450M Pro4
Bellek Yükselt : Kingston 16GB(2x8GB) DDR4 3200MHz HyperX Fury
Ekran Kartı Yükselt : Galax RTX2080 Super EX (1-Click OC) 8GB 256Bit GDDR6
SSD Yükselt : Adata XPG Spectrix S40G RGB 512GB 3500/1900MB/s NVMe SSD
İşlemci Soğutucu Ekle : Dark Freezer X126 120mm ARGB
Kasa Yükselt : Dark Guardian PRO 4x120mm ARGB Fan
Güç Kaynağı Yükselt : High Power 750W 80+ GOLD Performance GD

Toplam : 9.941,83 TL yapıyor.

3600X İşlemci + B450 Anakart + RTX 2080 Super Ekran kartı + 512 GB SSD + 16 GB 3200 MHz RAM + 750W GOLD PSU + İşlemci Soğutucusu ve kasa ile bu sistem bütçeniz için alabileceğiniz en performanslı sistem. Sizin sistemden çok ama çok daha fazla performans verir ve daha fazla uzun ömre sahip bir sistem.

NOT 1 : ASRock markasının B450M Pro4 anakartı bu sistem için gayet yeterli marka ne derseniz ASUS markasının alt markasıdır ASUS ile aynı görebilirsiniz ki dünyada yenilikçi ve performans bileşenlerinin öncülerinden birisidir ki örneğin dünyadaki en güçlü X570 anakart ASRock X570 AQUA modelidir. 
NOT 2 : Ekran kartı olarak GALAX markası NVIDIA firmasının en bilinen iş ortaklarından birisidir ki bu ürün RGB , kaliteli bileşenler ve soğutması vs. ile çok çok iyi bir karttır.
NOT 3 : Adata XPG S40G SSD ise F/P dengesi çok yüksek modellerden birisidir ben aslında SX8200 PRO önerirdim ama seçeneklerde 512 GB modelini bulamadım 1 TB ile başlıyor aslında koyduğum işlemci soğutucusunu çıkartırsanız AMD stok soğutucu sizi iadere eder SX8200 PRO 1 TB SSD seçerseniz 10.189,41 yapıyor sistem yani karar size kalmış ki ben sanırım böyle yapardım daha mantıklı bir karar sanırım. 
NOT 4 : Güç kaynağı ki aslında ben GOLD bir PSU değil daha ucuz Bronz 750W önerecektim 100 TL daha ucuza ama fark çok olmadığı için GOLD bir PSU önerdim.
NOT 5 : Kasa olarak size piyasadaki en iyi F/P kasayı önerdim. Önü mesh bu sıcaklık sorununuzu ortadan kaldırır ve diğer tüm özellikleri ile F/P dengesi çok yüksek bir kasadır. 360mm sıvı soğutma desteği vs. her konuda yeterli bir kasa.
NOT 6 : RAM olarak 3200 MHz yeterli bu sisteme ki zaten FPS 'i ekran kartı işlemci uyumu sağlıyor DUAL Channel zaten RAM 'ler FPS sorunu yok. CL değeri yüksek bir RAM almak size bütçeyi yukarı taşımaktan başka bir getiri sağlamaz ki diğer bileşenlerden kısacaksanız hiç gerek yok.

Marka bazlı fikirlerinizi kırmak için yazdım bunları çünkü insanlar sabit fikirle başka kaliteli markaları görmüyorlar yada bilmiyorlar ama ben anlata anlata herkese öğretmek için kendimi paralayacağım. Diğer şeyler ise denge ve performans ikilisini bir arada tutmak ve sistemi daha uzun yıllar kullanıma açmak için doğru seçimler önemli.

Eğer illede X570 anakart istiyorsanız aşağıdaki gibi düzenleyin sistemi.

Anakart Yükselt : Asrock X570 Taichi
Bellek Yükselt : Kingston 16GB(2x8GB) DDR4 3200MHz HyperX Fury
Ekran Kartı Yükselt : Galax RTX2080 Super EX (1-Click OC) 8GB 256Bit GDDR6
SSD Yükselt : Adata XPG Spectrix S40G RGB 512GB 3500/1900MB/s NVMe
Kasa Yükselt : Dark Guardian PRO 4x12cm ARGB Fan
Güç Kaynağı Yükselt : Seasonic 750W 80+ Bronze M12II-750 Evo Edition Tam Modüler

Toplam : 11.165,64 yapıyor. Anakart değiştiği için güç kaynağıda değişmesi gerek. İşlemci için daha fazla güç kablosu gerektiği için bunu yapmalısınız her güç kaynağında bu özellik yok nadir bir özelliktir fazladan işlemci güç kablosu bulunduran güç kaynağı. Ayrıca işlemciyide değiştirmeden 2700X ile almanız gerekiyor bu durumda fiyatı düşük tutmak için. Eğer değişimler ile beraber işlemciyi 3600X yaparsanız 11.604,58 TL sistem ileri dönük olur bu şekilde.

KS

kaya02

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok teşekkürler. Ben önerdiğiniz şekilde toplamaya çalışacağım pc yi. İyi çalışmalar..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Siz kendiniz toparlarsanız bu sistem en az 2000 TL daha pahalı oluyor yani toplama haliyle alın derim.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri