Öneri 100.000 Bilgisayar Toplama

Neco007

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İşlemci
Ryzen 9 9950x3d
Ekran Kartı
5070 ti
Merhaba arkadaşlar sizlere bir sorum olacak yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum parçaları düşündüm

işlemcı:Amd ryzen 9 9950x3d
anakart:asustuf gamıng x870 plus
ram: xpg16+16 32 gb ram cl 32 6000 mhz
ekran kartı:asus tuf gamıng 5070 ti
psu:asus tuf 850 wat
kasa:asus tuf gt 502
ssd: 2 tb düşünüyorum

bütçe max 150 bin bu sıstemı ınce hesapta topaldım 152 k mı ne tuttu bana bır tık pahalı geldı hazır sıstemlere baktım bu sekılde sıstem bulamadım sizlerin tavsiyenızı almak ısterım fazla anlama pc den. sizce pahalımı yoksa normal fıyatmı veya onerebılecegınız bır sıstem varmı asus olursa sevınırım msı de olur

suankı sıstemımgalax 4070+r7 5700x +16 ram + 500 gb ssd + vento kasa +cıft monıtor +wraşth w75 +pulsar v3 es + hyperx quadcast2 s + bu sıstemı 50 bın tlye satabılırsemde olde monıtor ve ekıpman dusunuyorum 0 dan kurmak ıstıyorum herseyımı yardımınızı beklıyorum :)

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Hocam iyi hoş da bu sisteme niye 32gb ram? 64 aşağısı o sisteme ayıp olur bence

Kaan63

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
95
150k bu sistem için çok fazla hocam, sadece oyun için diyorsanız 9800x3d daha mantıklı
134.508 TL yapıyor

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Evet arkadaş haklı sadece oyun içinse 9800x3d.

Arkadaşa katılmadığım tek yer ekran kartı modeli. Kaliteli model alıp uzun kullanacaksın abi palit malit testlerde en yüksek sıcaklıkları veren modeller bunlar.

Kaan63

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
95
Evet arkadaş haklı sadece oyun içinse 9800x3d.

Arkadaşa katılmadığım tek yer ekran kartı modeli. Kaliteli model alıp uzun kullanacaksın abi palit malit testlerde en yüksek sıcaklıkları veren modeller bunlar.
gamerock modelinin yüksek sıcaklarda çalıştığını neye göre belirlediniz hocam

KS

Neco007

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
150k bu sistem için çok fazla hocam, sadece oyun için diyorsanız 9800x3d daha mantıklı
134.508 TL yapıyor
güzel de ben bilindik marka istiyorum ya asus msı filan :)

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
gamerock modelinin yüksek sıcaklarda çalıştığını neye göre belirlediniz hocam
Yanlış düşünmüşüm. Diğerlerine göre daha yüksek ama sonuçta yine atla deve değil. İnternette fan sesiyle ilgili kronik bir sorunu olduğunu gördüm siz de bu sorundan muzdarip misiniz peki ?

sırf marka diye bir karta 10-15k fazla vermek
Yani öyle diyorsunuz ama hala daha testlerde asusun üst segment ürünleri en tepede. Bunu alt segment ürünleri için söylediyseniz o zaman doğru olabilir belki ama dual serisi bile hala sepserin çalışan kartlar.

Benim fp 5080 önerim de budur. Alacak olsam bunu alırdım. : https://www.sinerji.gen.tr/colorful...7-256-bit-dlss-4-ekran-karti-p-55986?v=1.89.8

Kaan63

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
95
Yanlış düşünmüşüm. Diğerlerine göre daha yüksek ama sonuçta yine atla deve değil. İnternette fan sesiyle ilgili kronik bir sorunu olduğunu gördüm siz de bu sorundan muzdarip misiniz peki ?

Yani öyle diyorsunuz ama hala daha testlerde asusun üst segment ürünleri en tepede. Bunu alt segment ürünleri için söylediyseniz o zaman doğru olabilir belki ama dual serisi bile hala sepserin çalışan kartlar.

Benim fp 5080 önerim de budur. Alacak olsam bunu alırdım. : https://www.sinerji.gen.tr/colorful...7-256-bit-dlss-4-ekran-karti-p-55986?v=1.89.8
hocam 5070ti modeli bende mevcut, ses yönünden herhangi bir sorun yaşamadım, yani f/p ve estetik yönünden ventus, prime, windforce almaktansa bu model daha mantıklı benim nazarımda. rog, suprim, aorus gibi modellerinde fiyatları malum :)

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
hocam 5070ti modeli bende mevcut, ses yönünden herhangi bir sorun yaşamadım, yani f/p ve estetik yönünden ventus, prime, windforce almaktansa bu model daha mantıklı benim nazarımda. rog, suprim, aorus gibi modellerinde fiyatları malum :)
O zaman alınır ya , size de hayırlı olsun.

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66

Doğrudur hocam, ancak dediğim gibi fiyat performans olayının bir numarası kalmıyor o zaman maalesef. Şahsen ben 5080 alacak olsam Gigabyte rtx 5080 master ice seçerim. Nispeten görünüşe önem verdiğimden dolayı. Aynı zamanda üst segment. Ancak elinde kısıtlı imkan bulunanlar içindi "pek mantıklı değil" söylemim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri