Türkiye 'de mi yaşıyorsunuz yoksa yurtdışında mı? Eğer yurtdışındaysanız alışveriş yapabileceğiniz yerleri paylaşırsanız daha iyi olacaktır.Arkadaşlar 1000 dolar bütçem var bir bilgisayar almak istiyorum monitör de dahil okursa güzel olur hazır sistem yada toplama farketmez önerilerinizi bekliyorum
Türkiye'de yaşıyorum ama dolar fiyatları çok oynadığı için tüm paramla dolar almıştım dolar her an değiştiği için 1000 dolar yazdımTürkiye 'de mi yaşıyorsunuz yoksa yurtdışında mı? Eğer yurtdışındaysanız alışveriş yapabileceğiniz yerleri paylaşırsanız daha iyi olacaktır.
Hocam sizce sapphire Nitro yerine 600 tl daha ekleyip rog stres almak mantıklı mı?Merhabalar önerim aşağıdadır.
Aerocool Graphite 3 x ARGB Kasa
Aerocool Aero Bronze 750W 80+ Bronze PSU
Amd Ryzen 5 5600 4.4ghz İşlemci
Sapphire 11309-01-20G Nitro+ AMD Radeon RX 6600 XT Gaming Ekran Kartı
AsRock B550 Pro4 Anakart
Silicon Power A60 512GB 2200MB-1600MB/S M.2 2280 Pcıe SSD
Xpower Turbine RGB 16GB 3200MHz DDR4 Ram
Aerocool Cylon 4F ARGB 12cm Fan Intel & AMD Uyumlu Kule Tipi İşlemci Soğutucu
Toplamda 16.366 yapıyor ama mönitör dahil değil.
Alabiliyorsan al muhakkak ROG kalitesi tartışılmaz diye düşünüyorum.Hocam sizce sapphire Nitro yerine 600 tl daha ekleyip rog stres almak mantıklı mı?
Hocam rog almak istiyorum bu durumda diğer parçaları nasıl değiştirmeliyimFiyat farkı sadece 600 TL ise ROG iyidir alınabilir ama ASRock RGB sistemiyle ASUS RGB sistemini çalıştıramazsınız.
Tamamdır çok sağolun son bir sorum var önerdiğiniz bütün siteler güvenilir değil mi?CPU : Amd Ryzen 5 5600 - 3.819 TL
MB : ASRock B550 PG Riptide - 1.620 TL
RAM :
SSD : Silicon Power A60 512GB 2200MB-1600MB/s - 699 TL
- PNY 8GB XLR8 EPIC-X RGB 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit - 519 TL x2 adet 1.038 TL
- PNY 8GB XLR8 EPIC-X RGB 3600MHz CL18 DDR4 Single Kit Ram - 539 TL x2 adet 1.078 TL
KASA :
PSU : Aerocool Aero Bronze 750W 80+ Bronze - 699 TL
Soğutucuyu : ID-COOLING SE-214-XT ARGB - 463 TL - Şart değil.!!!
Ekran Kart :
Ekran Kartı NOT : Kartların üzerinde çok bir RGB yokmuş zaten. +600 TL minimum ASUS giriş seviyesi anakart için vereceksiniz bence gerek yok ufacık RGB bölüm için anakart değiştirmeye.
Burası toplamda minimum 17.059 TL yapıyor.
İlle anakartı ASUS alacağım derseniz aşağıdaki ürünlere bakabilirsiniz.
Anakart olarak bu daha iyi değil mi?Hepsi başarılı ve bilindik yerlerdir.
Daha iyi değil aksine çok daha alt sınıf bir ürün. ASRock markasına takıldıysanız marka önce ASUS markasının yarattığı bir markaydı sonra ayrıldı kendi başına piyasadaki en iyi şirketlerden birisi oldu.Anakart olarak bu daha iyi değil mi?
Gigabte b550m dsh3
Bir de SSD nin gen3 olması sıkıntı çıkarır mı?
Yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim bu konularda çok bilgili birine benziyorsunuz gerçekten yardımcı oldunuz diğer forumlarda yazan çok az kişi öldü ama sizin gibi ilgilenen kimse olmadı tekrardan teşekkürlerDaha iyi değil aksine çok daha alt sınıf bir ürün. ASRock markasına takıldıysanız marka önce ASUS markasının yarattığı bir markaydı sonra ayrıldı kendi başına piyasadaki en iyi şirketlerden birisi oldu.
Gen3 olması sorun değil.
Faydamız dokunduysa ne mutlu bize. Konu siz bileşenleri alana kadar açık kalacak. Bir sorunuz olursa yazarsınız.Yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim bu konularda çok bilgili birine benziyorsunuz gerçekten yardımcı oldunuz diğer forumlarda yazan çok az kişi öldü ama sizin gibi ilgilenen kimse olmadı tekrardan teşekkürler
Uğur hoca iyidir ya ben de onun yönlendirmeleriyle ürünler aldım eklemeler yaptım pişman olmazsınYardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim bu konularda çok bilgili birine benziyorsunuz gerçekten yardımcı oldunuz diğer forumlarda yazan çok az kişi öldü ama sizin gibi ilgilenen kimse olmadı tekrardan teşekkürler