Yardım 100K Ile Bu Sistem Toplanır Mı

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
397
Açıkcası fazla bilinmediği için ve kendi markasının satmadığı için daha bilindik yerlerden almayı tercih ederdim açıkcası itopya,incehesap,gaminggentr gibi yerlerden
sımdı hocam dedıgın sey cok mantıksız . bu saydıgınız sıteler kendı markasını satmıyor zaten kaldıkı bu sıtelerde HB N11 gıbı yerlerde satıs yapıyorlar

KS

Gürkanan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
sımdı hocam dedıgın sey cok mantıksız . bu saydıgınız sıteler kendı markasını satmıyor zaten kaldıkı bu sıtelerde HB N11 gıbı yerlerde satıs yapıyorlar
Hocam ancak adı üstünde onlar ‘marka’ olarak satıyor herhagibi bir bilgisayarcıdan almakla aynı şeymiş gibi hissettiriyor

@omerlutfiulker @diplomasızhoca hocam birde amazon neden ucuz biraz garip bir soru oldu ama diğer sitelere kıyasla neredeyse 3-4k daha aşağı gpu satıyor

diplomasızhoca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Ayın Üyesi
Tepki
38
Hocam ancak adı üstünde onlar ‘marka’ olarak satıyor herhagibi bir bilgisayarcıdan almakla aynı şeymiş gibi hissettiriyor
hocam derdiniz kazık yemek mi
aynı hukuki haklara sahip olacağınız ürünleri daha pahalıya almak mı

yoksa fiyat performansta iyi bir sistem almak mı

anlamadığım şu
incehesap sinerji vatan da gidiyor bu markaların distribütöründen alıyor
hepsiburada amazon da gidiyor bu markaların distribütöründen alıyor
arada çok kötü satıcılarda var ama onları zaten es geçebiliyoruz

ayrıca çok çok afaki durum olmadığında bazen satıcıyı bile haksız yere iade kabul ettirebiliyor pazar yerleri
yani anlamak mümkün değil bu tavrınızı

bizim tek bir tarafımız da yok
görüldüğü üzeere sizin mağaza düşüncenizdeki sitelerden de attık

misal vatan misal incehesap

ama uygun fiyata aynı hukuki şartlarda
sorgusuz sualsiz 14 gün iade hakkınızın olduğu yerlerden ürün atıyoruz ki
bir de bu sitelerin bir çoğunda peşin fiyatına taksit imkanlarınız daha yüksek mağazalara göre

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
397

@omerlutfiulker @diplomasızhoca hocam birde amazon neden ucuz biraz garip bir soru oldu ama diğer sitelere kıyasla neredeyse 3-4k daha aşağı gpu satıyor
suan amazonda kampanyalar var onun dısında vatandakı 5080 ı kesınlıkle kacırma

marka algınız cok yanlıs . marka dedıgınız asus msı ınno3d galax olur. sızın dedıklerınız fırma o zaman sız a101 den de almayın . cok yanlıs bır yaklasım

diplomasızhoca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Ayın Üyesi
Tepki
38
suan amazonda kampanyalar var onun dısında vatandakı 5080 ı kesınlıkle kacırma

marka algınız cok yanlıs . marka dedıgınız asus msı ınno3d galax olur. sızın dedıklerınız fırma o zaman sız a101 den de almayın . cok yanlıs bır yaklasım
ayrıca bir konuya da dikkat çekmek isterim
belki post sahibi kızacak bana ama ben yine de doğrularımı söyleyeyim

bir istekde bulunuyorsanız
kesin isteyip istemediklerinizi söylemelisiniz ki
biz de ona göre hareket edelim

misal
ben hepsiburada n11 amazon gibi yerlerden istemiyorum
vatan incehesap gibi mağazası olan yerlerden istiyorum denildiğinde

önce bi bu algıyı yıkmak için bir kaç kelam söz ederiz
ama illaki de istenmiyorsa o zaman dediği yerlerden bakarız

ama şu an gerçekten boşa emek harcanmışlık görüyorum

lütfen söylemek istediğim yanlış da anlanmasın ama
biraz da burada bir şey soran arkadaşlarımız bizlere de yardımcı olmalılar ki
ne istediklerini net belirtmeliler ki

bizde yolu düzgün çizmeliyiz

her sitenin komisyon oranı farklı
normal şartlarda aynı komisyon oranı ile çalışsa dahi özel anlaşmalar olabilir çalıştıkları firma ile
kendi kar marjından vazgeçebilir
sadece türkiye için de değil tüm dünyada en çok tercih edilen site amazon
sadece fiyattan kayanaklı değil tabiki de ama fiyatta bir etken

genel anlamda müşteri memnuniyetinde ön sırada
bu daha fazla müşteri çekmeye etken
bir de rekabetci fiyatla satış yapınca
sürümden kazan mantığı da çıkıyor

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
397
ayrıca bir konuya da dikkat çekmek isterim
belki post sahibi kızacak bana ama ben yine de doğrularımı söyleyeyim

bir istekde bulunuyorsanız
kesin isteyip istemediklerinizi söylemelisiniz ki
biz de ona göre hareket edelim

misal
ben hepsiburada n11 amazon gibi yerlerden istemiyorum
vatan incehesap gibi mağazası olan yerlerden istiyorum denildiğinde

önce bi bu algıyı yıkmak için bir kaç kelam söz ederiz
ama illaki de istenmiyorsa o zaman dediği yerlerden bakarız

ama şu an gerçekten boşa emek harcanmışlık görüyorum

lütfen söylemek istediğim yanlış da anlanmasın ama
biraz da burada bir şey soran arkadaşlarımız bizlere de yardımcı olmalılar ki
ne istediklerini net belirtmeliler ki

bizde yolu düzgün çizmeliyiz

her sitenin komisyon oranı farklı
normal şartlarda aynı komisyon oranı ile çalışsa dahi özel anlaşmalar olabilir çalıştıkları firma ile
kendi kar marjından vazgeçebilir
sadece türkiye için de değil tüm dünyada en çok tercih edilen site amazon
sadece fiyattan kayanaklı değil tabiki de ama fiyatta bir etken

genel anlamda müşteri memnuniyetinde ön sırada
bu daha fazla müşteri çekmeye etken
bir de rekabetci fiyatla satış yapınca
sürümden kazan mantığı da çıkıyor
eğer bosa acılmıs bır post ıse bu yazık verdıgım emege vakte. ben ınsanlar dolandırılmasın yanlıs secımler yapmasın dıye sıte sıte gezıp uygun fıyatlı parca arıyorum 100 lıra bıle uygun mu dıye kontrol edıyorum

Ultraintv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
50
100.000 TL ile 5070 Ti R7 9800X3D anakart 1 TB SSD 360mm sıvı soğutma 32 GB 6000MHz RAM kasa+PSU toplanır mı?
Çok rahat şekilde toplanır.

Ayrıca itopya incehesap vs hepsine bakılır hangisinde hangi parça uygunsa ordan alırsınız

Hepsi elinize ulaşınca da 1 bilgisayarcı da toplatırsınız.

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
94
Bazı tavsiyeler vermek istiyorum:

-Ekran kartını inno3d falan almayın naçizane tavsiyem, testlerine bakarsan en kötü soğutma bu modelde var.İyi bir 5070 ti mi kötü bir 5080 mi derseniz kesinlikle iyi bir 5070 ti yi tercih ederim çünkü kafam rahat olur, aldığım ürün hem serin çalışır hem sessizdir.
-SSD'nizde dram olsun, dram fiyatı artırır ama ssdleri dayanıklı yapar, tak diye ölmeyi önler.
-Psunuzdan ödün vermeyin. Sistemin can damarıdır.
-Sıvı soğutma istiyorsanız 420mm radyatöre uyumlu bir kasa alırsanız daha ucuza kaliteli sıvı soğutma alabilirsiniz çünkü 360lar çok popülerdir ve 420 her kasaya sığmaz o yüzden daha ucuzdur bazen. Mesela Arctic liquid freezer 420mm hem kaliteli hem iyi fiyatlıdır ve 360mm olanından daha ucuzdur arz talepten ötürü.
-Anakart yine önemli bir parça, aldığınız fps'e bile etki eder hatta az da olsa, ucuz bir şey alıp geçmemek lazım.

Son düzenleme:

diplomasızhoca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Ayın Üyesi
Tepki
38

-Ekran kartını inno3d falan almayın naçizane tavsiyem, testlerine bakarsan en kötü soğutma bu modelde var.İyi bir 5070 ti mi kötü bir 5080 mi derseniz kesinlikle iyi bir 5070 ti yi tercih ederim çünkü kafam rahat olur, aldığım ürün hem serin çalışır hem sessizdir.
-SSD'nizde dram olsun, dram fiyatı artırır ama ssdleri dayanıklı yapar, tak diye ölmeyi önler.
-Sıvı soğutma istiyorsanız 420mm radyatöre uyumlu bir kasa alırsanız daha ucuza kaliteli sıvı soğutma alabilirsiniz çünkü 360lar çok popülerdir ve 420 her kasaya sığmaz o yüzden daha ucuzdur bazen. Mesela Arctic liquid freezer 420mm hem kaliteli hem iyi fiyatlıdır ve 360mm olanından daha ucuzdur arz talepten ötürü.
-Anakart yine önemli bir parça, aldığınız fps'e bile etki eder hatta, ucuz bir şey alıp geçmemek lazım.

cayır cayır yanan tamamen mühendislik hatasından kaynaklı asla alınmaz denecek kadar bir sorun yoksa
fiyat olarak çok avanrajlı bir ürün alıyorsan alınabilir biraz üzerinde oynama yaparak stabil sıcaklık ve performans değer elde edebilirsin

SSD de dram elbette olumlu kaliteli performans ve ömre etkili olabilir
ama her ssd kullanacak kişi illaki dramli ürün alacak diye bir durum yok
m2 nvme ssd ler ilk çıktığında dram siz modeller çok kalitesiz olabiliyorken şu anki modeller sağlamlık anlamında daha iyi
bu demek değilidirki dram kesinlikle gereksiz
hayır
ama her sistem kullanıcısı için kesinlikle şart değildir

şu 360 yerine 420 alın yine kullanım durumuna göre değişir
benim 360 uyumlu kasam varsa kule tipi soğutucunun bile yeteceği bir sistemim varsa ne diye illaki 420 olsun diyeyim

anakart tabiki de önemli bir parçadır
ama oyunlara ne kadar etki ediyor tartışılır
teorik etki ile reelde verdiğimiz paraya karşılık alacağımız fps etkisi ne kadar etkili

sen gider pci gen3 vs gen4 te çok farklı fps değerleri veren (misal 6500xt) ekran kartı ile gider pci gen3 anakart alırsan elbetteki düşük fps alırsın
ama standart bileşenlerde fps e etkisi yok denecek gibi bir durum
ama gidip en tepe seviye ürünlerle de en giriş seviye anakart kullanmak fps den öte işlemci beslemesi vramlerin zorlanmaması gibi durumlardan dolayı önerilmez

KUSURA BAKMAYINDA
BİRAZ YILLARIN PC KANALI EDİTÖRÜ TADINDA PAYLAŞIM YAPAYIM DEMİŞSİNİZ AMA

BİRAZ KEYFİ PAYLAŞIMLAR OLMUŞ

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
94
cayır cayır yanan tamamen mühendislik hatasından kaynaklı asla alınmaz denecek kadar bir sorun yoksa
fiyat olarak çok avanrajlı bir ürün alıyorsan alınabilir biraz üzerinde oynama yaparak stabil sıcaklık ve performans değer elde edebilirsin

SSD de dram elbette olumlu kaliteli performans ve ömre etkili olabilir
ama her ssd kullanacak kişi illaki dramli ürün alacak diye bir durum yok
m2 nvme ssd ler ilk çıktığında dram siz modeller çok kalitesiz olabiliyorken şu anki modeller sağlamlık anlamında daha iyi
bu demek değilidirki dram kesinlikle gereksiz
hayır
ama her sistem kullanıcısı için kesinlikle şart değildir

şu 360 yerine 420 alın yine kullanım durumuna göre değişir
benim 360 uyumlu kasam varsa kule tipi soğutucunun bile yeteceği bir sistemim varsa ne diye illaki 420 olsun diyeyim

anakart tabiki de önemli bir parçadır
ama oyunlara ne kadar etki ediyor tartışılır
teorik etki ile reelde verdiğimiz paraya karşılık alacağımız fps etkisi ne kadar etkili

sen gider pci gen3 vs gen4 te çok farklı fps değerleri veren (misal 6500xt) ekran kartı ile gider pci gen3 anakart alırsan elbetteki düşük fps alırsın
ama standart bileşenlerde fps e etkisi yok denecek gibi bir durum
ama gidip en tepe seviye ürünlerle de en giriş seviye anakart kullanmak fps den öte işlemci beslemesi vramlerin zorlanmaması gibi durumlardan dolayı önerilmez

KUSURA BAKMAYINDA
BİRAZ YILLARIN PC KANALI EDİTÖRÜ TADINDA PAYLAŞIM YAPAYIM DEMİŞSİNİZ AMA

BİRAZ KEYFİ PAYLAŞIMLAR OLMUŞ
Hiç bir tadda paylaşım yapayım demedim sizin söyledikleriniz fazlasıyla subjektif şeyler. 360 uyumlu kasası varsa 360 kullansın ben gidip satıp 420 al demedim ki ? SSD konusunda da dramsiz ssdlerin dramlilere göre daha az dayanılı olduğu yine gayet objektif bir görüş, anakartta ise ben demiyorum ki 100 fps oynar. Anakart bilgisayarın önemli bir parçasıdır diyorum. Senin gibiler gidip millete A model 500 chipsetli anakart öneriyor sonra işlemci sınırının üstüne ram overclock edemiyorum sistem stabil değil diye postlar açıyorlar. Kendi garip egonu tatmin etmek için sözlerimi çarpıtmışsın her satırda. Direkt engelliyorum senin gibi boş adamlarla uğraşmam hiç. Nickini gösteriyorsun gerçekten, sözlerde argüman yok öznel görüşler var, diplomasızhoca.

diplomasızhoca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Ayın Üyesi
Tepki
38
Hiç bir tadda paylaşım yapayım demedim sizin söyledikleriniz fazlasıyla subjektif şeyler. 360 uyumlu kasası varsa 360 kullansın ben gidip satıp 420 al demedim ki ? Kendi garip egonu tatmin etmek için sözlerimi çarpıtmışsın her satırda. Direkt engelliyorum senin gibi boş adamlarla uğraşmam hiç. Nickini gösteriyorsun gerçekten, sözlerde argüman yok öznel görüşler var, diplomasızhoca.
HİÇ BİR SATIRDA ÇARPITMADIM

Asıl bakın buranın bileni geldi bi kulak verin dinleyin tadında paylaşım yapan sizsiniz

söylediğim her sözün de arkasındayım

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
397
Hiç bir tadda paylaşım yapayım demedim sizin söyledikleriniz fazlasıyla subjektif şeyler. 360 uyumlu kasası varsa 360 kullansın ben gidip satıp 420 al demedim ki ? Kendi garip egonu tatmin etmek için sözlerimi çarpıtmışsın her satırda. Direkt engelliyorum senin gibi boş adamlarla uğraşmam hiç. Nickini gösteriyorsun gerçekten, sözlerde argüman yok öznel görüşler var, diplomasızhoca.
şimdi gelelim marka taıntısına . suana kadar kac farkjlı marka ekran kartını test edıp deneyımleme sansınız oldu hangı serıleerle calıstınız ? Mınıng zamanında elımden gecmeyen marka model seri ekran kartı kalmadı. sizde nacizane kendi bilgileriniz bize söylerseniz sevinrim.

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
94
şimdi gelelim marka taıntısına . suana kadar kac farkjlı marka ekran kartını test edıp deneyımleme sansınız oldu hangı serıleerle calıstınız ? Mınıng zamanında elımden gecmeyen marka model seri ekran kartı kalmadı. sizde nacizane kendi bilgileriniz bize söylerseniz sevinrim.
"Marka takıntısı" :D testlerde ve kullanıcı tecrübesinde her şey ortada ne anlatıyorsun acaba ? Oraya test yazmışım gelip marka takıntısı demiş seni de engelliyorum forumun işsiz güçsüzleri gelip gelip yorum yapıyor gidin abi başkasına yazın .

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
397

-Anakart yine önemli bir parça, aldığınız fps'e bile etki eder hatta az da olsa, ucuz bir şey alıp geçmemek lazım.
-inno3d en kötü sogutma demişsin YANLIŞ. sogutma bloklarının buyuklugu kucuklugu için 30 bın tl fazla vermek yada aynı fiyata alt segment kart mı alınır ?
-DRAM li SSD demişşin Yanlış
-Psu demişsin sadece bomboş o satırı yazmak için konuşmussun . herkesin önerdiği marka modeller kaliteli a segment
-sıvı sogutma konusuna gırmıssın 430 lık radyatör alın dıye . acaba 420 lik kasaların fiyatlarını inceledin mi ?
-Anakart b650 de taksa x870 de taksa alacagı performans degısmeyecek ıslemcı 200 amper bıle zar zor cektıgı durumlarda zaten orta sevıye B anakartlar bile nereden baksan 600 amperden fazla beslemeye sahip.

şimdi güzel kardeşim burada yazdıklarının sadece bom boş konusmak için yazılmış ben biliyorum kafasında kalındığı için yazıldğını anlıyoruz . varsa başka saçmalamak istediklerin devam edebilirsin yazmaya

"Marka takıntısı" :D testlerde ve kullanıcı tecrübesinde her şey ortada ne anlatıyorsun acaba ? Oraya test yazmışım gelip marka takıntısı demiş seni de engelliyorum forumun işsiz güçsüzleri gelip gelip yorum yapıyor gidin abi başkasına yazın .
o testlerin detaylarını bizimle de paylaş bizlerde yılların tecrübelerine tecrbe katalım o zaman

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
242
eğer bosa acılmıs bır post ıse bu yazık verdıgım emege vakte. ben ınsanlar dolandırılmasın yanlıs secımler yapmasın dıye sıte sıte gezıp uygun fıyatlı parca arıyorum 100 lıra bıle uygun mu dıye kontrol edıyorum
Bir süredir forumda konu açılıyor tek tek emek emek sistem hazırlıyoruz ihtiyacına uygun sonra konu sahipsiz kalıyor. Aynı şekilde 10 defa boşyere lüzumsuz şekilde aynı konuda konu açan arkadaşlarda oluyor. Yeni konu açmak yerine deseki bu sistem bütçemi aşıyor alamam ona uygun sisteme tekrar bakalım. İlk açtığı konu 45-50k arasında bir sistem için öneri istiyor sonra kademeleri olarak düşürdü bütçeyi her defasında yeni konu açtı. Konu sistem toplama ise verilen bütçenin en iyi şekilde kullanmak en iyi adımdır. 7800 ve üstü işlemciler için asla hava soğutma önerisinde bulunmam . Çünkü insanların yaşadığı bölge , sıcaklık , nem gibi etkenler parçaların ısınma problemlerini hızlandırıyor.

diplomasızhoca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Ayın Üyesi
Tepki
38
adam küfretmemiş hakaret etmemiş
engelliyorum demişsin
YEMEDİ Mİ ASLANIM
Hepimizi engelle kendi başına takıl

asıl vasıfsız bir halttan anlamayan terbiyesizin birisin sen

hiç lazım değilsin bu gruba
beni de engelle
sana karşılık veren başkasını da engelle

Bir süredir forumda konu açılıyor tek tek emek emek sistem hazırlıyoruz ihtiyacına uygun sonra konu sahipsiz kalıyor. Aynı şekilde 10 defa boşyere lüzumsuz şekilde aynı konuda konu açan arkadaşlarda oluyor. Yeni konu açmak yerine deseki bu sistem bütçemi aşıyor alamam ona uygun sisteme tekrar bakalım. İlk açtığı konu 45-50k arasında bir sistem için öneri istiyor sonra kademeleri olarak düşürdü bütçeyi her defasında yeni konu açtı. Konu sistem toplama ise verilen bütçenin en iyi şekilde kullanmak en iyi adımdır. 7800 ve üstü işlemciler için asla hava soğutma önerisinde bulunmam . Çünkü insanların yaşadığı bölge , sıcaklık , nem gibi etkenler parçaların ısınma problemlerini hızlandırıyor.
HOCAM Bİ DE ŞU VAR
Hatta geçen gün direkt bu başlıkla görmüştüm

acil sistem tavsiyesi
dakikalarca yazıştık

tamam ben bunu ağustos gibi alacam

gerçekten boş muhabbet için gelenler de çok
zaten grubun etkileşimi de git gide düşüyor
az biiraz etkileşim artsın diye açılan postlara mümkün olduğunca ilgilenelim diyoruz
onlarında yarısı boş çıkıyor

acil tavsiye isteyip 2 ay sonra toplayacam ne demektir

eleştiriyorsun
bilgi sahibi olmak için diyor

arkadaş bilgi sahibi olmak istiyorsan
teknik konuları takip et teknik konularda konu aç

fps oyunları içi sizin tavsiyeleriniz ne olurdu de
hikayeli 2k oyun için size hangi işlemci ekran kartı ikilisi daha fiyat performans olur de
daha mantıklı

ama bazen gerçekten emek emek yazdıktan sonra hayal kırıklığı yaratıyorlar

POST SAHİBİ DİREKT ÜSTÜNE ALINMASIN BÜTÜNÜ İLE
Genel bir yorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri