1050 ti oc yapma

ahmet.karakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
uğur abi asus rog strix 1050 ti ekran kartım var overclock yaptım core clock 200 mhz artırdım memory clock 1000 mhz artırdım power limit ise 126 da şuan bu ayarlarla herhangı bır donma kasma vs yaşamıyorum arkadasın birisi ekran kartın bellegı yanar vs dedi doğrumu ?

Yani test ettim stabil çalışıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Termal değerlerinizi HWInfo yazılımı ile kontrol edin. Eğer aşırı yüksek sıcaklıklarda değilse kart ve stabilite sorununuz yoksa sorun etmenize gerek yok. GPU için 80 derece, bellekler ve VRM(Güç bileşenleri) için 100 derece sınır gibi düşünün ve bu sınırı aşmıyorsa kart bu şekilde kullanabilirsiniz.

KS

ahmet.karakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Termal değerlerinizi HWInfo yazılımı ile kontrol edin. Eğer aşırı yüksek sıcaklıklarda değilse kart ve stabilite sorununuz yoksa sorun etmenize gerek yok. GPU için 80 derece, bellekler ve VRM(Güç bileşenleri) için 100 derece sınır gibi düşünün ve bu sınırı aşmıyorsa kart bu şekilde kullanabilirsiniz.
bu arada power limiti artırmama gerek varmı şuan 110 da

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
OC değerine göre değişir. Belli bir ayar yoktur. Ayarladığınız frekansa çıkamıyorsa kart voltajı arttırabilirsiniz kademe kademe.

KS

ahmet.karakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
OC değerine göre değişir. Belli bir ayar yoktur. Ayarladığınız frekansa çıkamıyorsa kart voltajı arttırabilirsiniz kademe kademe.

bu arada uğur abi vram sıcaklığına hwinfo ile nasıl bakabilirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
HWınfo64 ile aşağılarda görünüyor olması gerekiyor. Yazılımı çalıştırdığınızda Sensor only seçeneği ile Run butonunu kullanarak yazılımı çalıştırın. Aşağılarda GPU kısmında VRM bölümünü görürsünüz.

KS

ahmet.karakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
HWınfo64 ile aşağılarda görünüyor olması gerekiyor. Yazılımı çalıştırdığınızda Sensor only seçeneği ile Run butonunu kullanarak yazılımı çalıştırın. Aşağılarda GPU kısmında VRM bölümünü görürsünüz.

abi gpu vram sıcaklığı 55 dereceyi geçmiyor ekran kartı sıcaklığıda 58 derece gpu hot spot temparature de 65 derece sıcaklıklar normalmi abi core clock 185 mhz artırdım memor clockta 800 mhz artırdım msi after burnerden

varmı abi yanlış yaptığım bir yer

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri