1060 Gtx ekran kartlı laptopla fps drop kapanma yaşıyorum

brkndgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar bir yardım edin anlayamıyorum çok saçma 
https://www.amazon.com/dp/B01LXO0PO2?ref=ppx_pop_mob_ap_share bu bilgisayarı 3 yıl once almıştım. Bilgisayar aşırı ısınıyor anlamadığım bir şekilde aldığım ilk günden beri okey dedim soğutu aldım altını soğutuyor ama klavye ile ekran arası kalan bolge cayır cayır yanıyor ve soğutamıyorum alttan soğutma olduğundan. Termal macun sürüyorum içini temizliyorum ama yine de valorant gibi bir oyunda bile arkada chrome vs kapatmazsam pc ısınıp kendini kapıyor fps drop donma vb yaşıyorum. Bu özelliklerle bir çok oyunu en üst ayarda oynayabilecekken en düşükte oynamak zorunda kalıyorum. Neden oluyordur ? Ne yapabilirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cihazın yan bölgesinde ısı tahliye kanalları varsa vakumlu soğutma alabilirsiniz. Yada BIOS ayarlarınızı kontrol edin işlemci frekansını veya voltajını düşürüp ısıyı azaltabilirsiniz ancak bu performans kaybına yol açacaktır.

KS

brkndgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
Cihazın yan bölgesinde ısı tahliye kanalları varsa vakumlu soğutma alabilirsiniz. Yada BIOS ayarlarınızı kontrol edin işlemci frekansını veya voltajını düşürüp ısıyı azaltabilirsiniz ancak bu performans kaybına yol açacaktır.

Şuan zaten performans düşüklüğünden dilim yanıyor benim bunu düzeltmemin bir yolu yok mu? Yanında soğutma şeyi var mı hiç bilmiyorum açıkcası anlamadım da ben bu özelliklerle red dead redemptionı en düşükte oynayamıyorum mesela bunları da oynayabilmem gerekmez mi :/

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Soğutmanız yeterli gelmiyor olabilir laptop kasasının yan tarafında hava tahliyesi olacak akışı sağlayacak fanlar olur bunu kontrol edin soğutma var ise vakumlu almalısınız.

KS

brkndgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
brkndgn' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Şuan zaten performans düşüklüğünden dilim yanıyor benim bunu düzeltmemin bir yolu yok mu? Yanında soğutma şeyi var mı hiç bilmiyorum açıkcası anlamadım da ben bu özelliklerle red dead redemptionı en düşükte oynayamıyorum mesela bunları da oynayabilmem gerekmez mi :/

İşte o ısı kanalı var mı anlamıyorum pek şu attığım linlkte 4. fotografta ince bir çizgimsi bir şey var o mesela vakumlu soğutmayı takma yeri mi ? 5. fotoğrafta bir soğutma olayından bahsediyor ben ondan yararlanamıyor muyum çünkü benim bilgissayarın tam orası ısınıyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri