1080 p videoda pikseller görünüyor

Suphi Kart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba hocalar. Başlıkta belirttiğim gibi 1080p video açmama rağmen videoda pikseller görünüyor. Bu her videoda oluyor. Monitörden midir yoksa ekran kartından mı? Yardımcı olursanız sevinirim.  Monitör; BenQ G920WA, Ekran kartı MSI RX580 GAMING X 8G. Monitor 60 hz 19 inç bir monitör dandik yani. 1 Hafta gibi bir süre zarfında AOC G2778VQ 27 inç fullhd freesync gaming monitörü almayı düşünüyorum. Ayrıca tüm yazılar tırtıklı gözüküyor windows ekranında, internette gezinirken veya oyunlarda. Sizce benim bu sorunum monitörden midir yoksa ekran kartından mı?

KS

Suphi Kart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam driverlarinizlarla alakalı da olabilir driverlariniz güncel mi yoksa hepmi böyleydi bu sorun

Hocam tüm driverlar güncel. Sistemi ilk kurduğumdan beridir böyle. Windows un kendi sitesinden win10 indirip kurdum fakat sonuç aynı. Yazılımda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Ya monitör yada ekran  kartı. Umarım ekran kartı değildir. Fakat şöyle bişey var hocam. Monitöre çok yakından bakınca, monitörün kendi nokta nokta piksellerini görebiliyorum.

KS

Suphi Kart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam bana sorun monitör den kaynaklı gibime geldi başka bir monitör bulup deneme şansınız varmı ?

Şu anda yok fakat 1 hafta içinde monitör alıp deneyeceğim hocam. Birkaç fotoğraf çektim isterseniz facebook adresinden size onları bir atayım inceleyin. Bu arada 2 monitör arasında kaldım 

Sizce bu mu? http://www.vatanbilgisayar.com/aoc-...tive-sync-full-hd-dp-port-gaming-monitor.html

Yoksa bu mu? http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-27-lc27f390fhmxuf-curved-monitor.html

KS

Suphi Kart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
BilgisayarcıGenç' Alıntı:
Biraz daha ekleyip 1ms 144 hz alırsanız çok iyi olur akşam örnek model atarim

Hocam bildiğim kadarıyla insan gözü 60 hz den sonrasını görmüyormuş. Ne farkı oluyor 75 hz ile 144 hz arasında?

KS

Suphi Kart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam aradaki geçişleri daha hızlı görüyorsunuz vb

Yani 75 hz alırsam sorun yaşar mıyım yada memnun kalır mıyım?

KS

Suphi Kart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Aldığınız monitore bağlı bir durum memnuniyet
Aralarında fark var YouTube da videoları mevcut

Hocam benim sorun ile ilgili birkaç resim çektim, bunları size nasıl ulaştırabilirim ?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Suphi Kart' Alıntı:
BilgisayarcıGenç' Alıntı:
Biraz daha ekleyip 1ms 144 hz alırsanız çok iyi olur akşam örnek model atarim

Hocam bildiğim kadarıyla insan gözü 60 hz den sonrasını görmüyormuş. Ne farkı oluyor 75 hz ile 144 hz arasında?

farkını anlarsın 60 dan 144 e geçenler farka bak bee diyolar ::)
Öneri 1 : http://www.hepsiburada.com/asus-vg2...isplay-full-hd-led-oyuncu-monitor-pm-bd303205
Öneri 2 : http://www.adeksstore.com/benq-24-xl2411-1ms/144hz-full-hd-gaming-led-monitor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Win 8 veya 10 kullanıyor isen Başlata Ayarlar de ve gir. Sonra Sistem ayarları bölümünden Monitör bölümüne gir ve Ölçekle ve Düzenle bölümünden Sırası ile en üst 100% olacak sonrası Kenki Monitör Çözünürlüğün ne ise o En alt İsteğine bağlı Genel olararak Yatay. Sonra En altta Görüntü bağdaştırıcı özellikleri var ona tıkla ve Açılan pencerede Monitör sekmesine gel ve Ekran Yenileme sıklığı bölümünü 60 Hertz yap sonra Renk Yönetimi sekmesine tıkla ve Renk Yönetimi 'ne tıkla ve açılan pencerede Aygıtlar sekmesinde Monitörleri Belirle de ve sonra solundaki kutuyu işaretle ve sağ alttan Profiller sekmesine tıkla ve Ayarlarımı sistem varsayılanlarıyla birleştir de ve Kapat de. Sonra Ekran kartı programını aç AMD Catalyst veya Crimson hangisini kullanıyorsan Renk bit ayarına bak 32bit renkleri kullanıyor sistem farklı olarak ayarlanmış olabillir birde Crimson ayarlarında görüntü ölçeklendirme var ona bak 100% olsun belki ölçekleme ayarların değişmiş olabilir. Monitör alacaksın madem alana kadar işini görür bunlar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri