İşlemciBu ekran kartlarını 1080P de beslemek için çok güçlü işlemciler lazım. 2K İçin fazlasıyla yeterli olur hatta 4k bile oynatabilir. Bütçeniz varsa RTX 3080 alın derim ama hangi modele bakıyorsunuz ? Bu ikisi arasında 3080 ama benim önerim hem 6900XT olur hem de tepe model bir kart denebilir Sapphire Nitro+.
İki karttan da daha güçlü.
Öncelikle İşlemci olarak da r7 5700x kullanacağım hocam.Evet Sapphire Rx 6900XT almayı da çok istiyorum fiyati da çok uygun fakat 1 sene kadar 1080p de kullanacağım.Darboğaz sıkıntısını yaşayacak olmak can sıkıyor.Bu ekran kartlarını 1080P de beslemek için çok güçlü işlemciler lazım. 2K İçin fazlasıyla yeterli olur hatta 4k bile oynatabilir. Bütçeniz varsa RTX 3080 alın derim ama hangi modele bakıyorsunuz ? Bu ikisi arasında 3080 ama benim önerim hem 6900XT olur hem de tepe model bir kart denebilir Sapphire Nitro+.
İki karttan da daha güçlü.
Sıkıntılı bir durum olur ama 6900XT alabiliyorken düşüğünü almak da can sıkar bence. Sıvı soğutmanız falan varsa OC yaparsınız Radeon Software üzerinden VSR ayarı açılıp 2k yada 4k çözünürlükler seçilir. Gerekirse kart gücünü biraz kısarsınız ama bence kesinlikle 6900XT yi kaçırmayın.İşlemci
Öncelikle İşlemci olarak da r7 5700x kullanacağım hocam.Evet Sapphire Rx 6900XT almayı da çok istiyorum fiyati da çok uygun fakat 1 sene kadar 1080p de kullanacağım.Darboğaz sıkıntısını yaşayacak olmak can sıkıyor.
VSR ayarı nasıl oluyor acaba.Yapması uğraştirici ve zor mu?Sıkıntılı bir durum olur ama 6900XT alabiliyorken düşüğünü almak da can sıkar bence. Sıvı soğutmanız falan varsa OC yaparsınız Radeon Software üzerinden VSR ayarı açılıp 2k yada 4k çözünürlükler seçilir. Gerekirse kart gücünü biraz kısarsınız ama bence kesinlikle 6900XT yi kaçırmayın.
Çok basit bir şey. Radeon software uygulamasını açıyorsunuz. Ayarlara giriyorsunuz. Ekran kısmına tıklayınca açılan sayfada FreeSync özelliğinin altında yer alıyor. En azından bende öyle. Onu açtığınızda bir saniyeliğine ekran gidip geliyor sonra çözünürlük artıyor. Aslında artmıyor ama düşünün 4k çözünürlük verip 1080p pixellere sıkıştırıyor ve bu da FPS i düşürüyor ekran kartına yük bindiriyor doğal olarak darboğazı azaltıyor.VSR ayarı nasıl oluyor acaba.Yapması uğraştirici ve zor mu?
Hocam peki 2k çözünürlükte bi monitöre sahip olmak ve VSR kullanıp çözünürlüğü 2k yapmak arasında çok fps farki var mıdır sizce? Yani 2k monitör alana kadar kullanılabilir mi VSR ayariÇok basit bir şey. Radeon software uygulamasını açıyorsunuz. Ayarlara giriyorsunuz. Ekran kısmına tıklayınca açılan sayfada FreeSync özelliğinin altında yer alıyor. En azından bende öyle. Onu açtığınızda bir saniyeliğine ekran gidip geliyor sonra çözünürlük artıyor. Aslında artmıyor ama düşünün 4k çözünürlük verip 1080p pixellere sıkıştırıyor ve bu da FPS i düşürüyor ekran kartına yük bindiriyor doğal olarak darboğazı azaltıyor.
VSR kapalı
Ekli dosyayı görüntüle 7392
VSR açık
Ekli dosyayı görüntüle 7393
Çok fark var mıdır çok yoktur ama direk 2k olmuyor sonuçta. 2K Çözünürlüğü 1080p ye sıkıştırıyor 2K kadar olmaz. 6900XT Alırsan 4K bile yapabilirsin eğer VSR ile gelirse. O kart 4K için de oyun oynatır.Hocam peki 2k çözünürlükte bi monitöre sahip olmak ve VSR kullanıp çözünürlüğü 2k yapmak arasında çok fps farki var mıdır sizce? Yani 2k monitör alana kadar kullanılabilir mi VSR ayari
Hocam görüntü cidden hiç problem degil.Amacım sadece darboğazı önlemek.Cok soru sordum biliyorum sizi de baya darladim fakat son bir soru sormak istiyorum.1 sene içinde 2k monitöre geçiş yapacağım için sizce işlemciyi r7 5700x den r7 5800x yapmak gereksiz mi? Yoksa r7 5800x yapmalı mıyım?Çok fark var mıdır çok yoktur ama direk 2k olmuyor sonuçta. 2K Çözünürlüğü 1080p ye sıkıştırıyor 2K kadar olmaz. 6900XT Alırsan 4K bile yapabilirsin eğer VSR ile gelirse. O kart 4K için de oyun oynatır.
Bence 5700x kalabilir. Aralarında pek fark yok.Hocam görüntü cidden hiç problem degil.Amacım sadece darboğazı önlemek.Cok soru sordum biliyorum sizi de baya darladim fakat son bir soru sormak istiyorum.1 sene içinde 2k monitöre geçiş yapacağım için sizce işlemciyi r7 5700x den r7 5800x yapmak gereksiz mi? Yoksa r7 5800x yapmalı mıyım?
Hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Vallaha sizin gibiler zor bulunuyor.Bence 5700x kalabilir. Aralarında pek fark yok.
Birilerine yardım ederken aynı anda öğrenmek hoşuma gidiyor. Bildiğim kadar yardımcı olmaya çalışıyorum.Hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Vallaha sizin gibiler zor bulunuyor.