10K Bilgisayar Tavsiyesi!

Exe1ans

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
Arkadaşlar öncelikle merhaba.

Siz değerli hocalarımın bilgilerine ihtiyacım var kendim mimarlık mezunuyum önceliğim AutoCAD ve 3dmax programı yani Render da alacağım bunun için bilgisayar bakıyorum ama laptop mu alsam masaüstü mü açıkçası karar veremedim.

Az çok bilgisayardan anlıyorum aslında 10.000 TL bile benim bütçemi aşıyor güzel sistemler var ama gel gör ki içinde dahili ekran kartı yok oda bana saçma geliyor Render alırken sorun çıkarır mı bilmiyorum.

Baktığımda kalemli tablet gibi kullanılabilen kalemi olan sistemler de var çizim için güzel kolaylık sağlar bana ama olmasa da olur tabi. Bu arada dediğim gibi masaüstü de olabilir televizyona bağlar yine çizerim ikinci el kesinlikle istemiyorum.

M2 SSD olursa tadından yenmez

Moderatörün son düzenlenenleri:

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hocam öneri yaparım ama 10k sistem renderde başarılı olmayabilir pek bir şey beklemeyin.

syberias

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
40
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Siz değerli hocalarımın bilgilerine ihtiyacım var kendim mimarlık mezunuyum önceliğim AutoCAD ve 3dmax programı yani Render da alacağım bunun için bilgisayar bakıyorum ama laptop mu alsam masaüstü mü açıkçası karar veremedim. Az çok bilgisayardan anlıyorum aslında 10.000 TL bile benim bütçemi aşıyor güzel sistemler var ama gel gör ki içinde dahili ekran kartı yok oda bana saçma geliyor Render alırken sorun çıkarır mı bilmiyorum. Baktığımda kalemli tablet gibi kullanılabilen kalemi olan sistemler de var çizim için güzel kolaylık sağlar bana ama olmasa da olur tabi. Bu arada dediğim gibi masaüstü de olabilir televizyona bağlar yine çizerim ikinci el kesinlikle istemiyorum. M2 SSD olursa tadından yenmez
10k fiyat bandında alabileceğin sistemler çok kısıtlı malesef tavsiyem intel sistem üzerinden gitmen özellikle i3-10100 veya biraz daha bütçenizi artırabiliyorsanız intel core i3-12100F + H610 sisteme gitmeniz. diğer muadiller bu fiyata render performansı vermesi çok zor

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100

syberias

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
40
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Laptop olarak önerilerinizi de almak istiyorum
10k bandında sıfır olarak Asus Vivobook S14 tavsiye edebilirim sadece Intel Evo Platformu sertifikalı bir ürün performans olarak bu fiyata alabileceğiniz en iyi cihazdır.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Ucuz olmasının sebebi de doğal olarak cihaz kötü. Bazı tuşlar farklı harfler çıkarıyor demiş. Yanında çanta soğutucu falan hediye ediyor bu işte bir iş var adam hem i7 ve GTX950 laptop veriyor hem de çanta ve soğutucu veriyor birde bu fiyata.
Cihazın bataryası yok eski ve deli gibi ısınıyordur ondan soğutucu veriyor herhalde. Termal macun değişimi de ister kesin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri