- Tepki
- 6
- Konu Sahibi
bu arada cidden güzel sistem toplamışsın eline emeğine sağlıkÖnerdiğim 12100F + 6500 XT sistem APU dan daha mantıklı.
bu arada cidden güzel sistem toplamışsın eline emeğine sağlıkÖnerdiğim 12100F + 6500 XT sistem APU dan daha mantıklı.
https://www.vatanbilgisayar.com/sam...qhd-2k-1ms-144hz-freesync-curved-monitor.html bu monitörü alacağım için bütçe 12000 de kaldıÖnerdiğim 12100F + 6500 XT sistem APU dan daha mantıklı.
Oyun için değil film youtube için 2k monitörQHD panel bir ürünü 6500 XT ile oyunda denemezsiniz umarım.
ben biraz lüx arıyorum monitörüAslında medya tüketimi için bir monitör alacaksanız IPS panel QHD bir ürün almanız daha iyi olacaktır.
Aşağıdaki ürün çok başarılıdır medya tüketiminde. 10 bit (8+2) QHD IPS panel bir üründür. Ergonomik bir ayak tasarımına sahiptir ve dolu bir ürünüdür.
SAMSUNG S60A 27" QHD 75Hz 5ms IPS - 3.999 TL direkt SAMSUNG üzerinden alırsanız 14 gün içinde koşulsuz şartsız iade edebilirsiniz.
Hangi ürün S60A önerdiğim ürünün mü? Sizde başka bir beklenti vardır. Profesyonel ürünlerin paneli zaten aşırı canlı olmazlar. Amaçları gerçeğe en yakın renkleri vermektir. DELTA E değeri bunun karşılığı. Öyle kontrast vs. aşırı yükseltilmiş ürünler değildir yani. VA panellerde genelde o aşırı canlı renkleri görürsünüz yada OLED ekranlarda.Ben bu Samsung 32" monitörü kullandım, daha doğrusu satın aldım ve paneli hiç kaliteli değil açıkçası, renkler çok cansız, parlaklık düşük, aynı gün geri iade ettim.
Hangi ürün S60A önerdiğim ürünün mü? Sizde başka bir beklenti vardır. Profesyonel ürünlerin paneli zaten aşırı canlı olmazlar. Amaçları gerçeğe en yakın renkleri vermektir. DELTA E değeri bunun karşılığı. Öyle kontrast vs. aşırı yükseltilmiş ürünler değildir yani. VA panellerde genelde o aşırı canlı renkleri görürsünüz yada OLED ekranlarda.
Tamamdır şimdi oturdu her şey. ODYSSEY ürünündeki VA panel biraz fazla F/P bir panel tipi. Normalde VA paneller yüksek kontrast değerleriyle aşırı canlı renkler sunarlar ama bu ürün biraz giriş seviyesi bir VA panele sahip evet. 2500:1 kontrast oranı var. Normalde VA panellerde 3000:1 veya 4000:1 kontrast oranı olur. Birde bu ODYSSEY ürünündeki 27" ve 32" arasında ciddi farklar var, özellikle renk ve parlaklık anlamında 27" daha başarılı.Ekli dosyayı görüntüle 1414
Bu ürün sanırım sizin gönderdiğinizin aynısı. Ben film izlemek için satın almıştım, özellikle gündüz parlaklığı ve renk canlılığı ne ayar yaparsam yapayım tatmin etmedi. Kullanım alanına göre farklı değerlendirmeler olabilir birşey diyemem ama benim için hiç uygun değildi o yüzden iade ettim.
Edit: Sizin gönderdiğiniz değil arkadaşın sorduğu modelmiş.
Kesinlikle öyle, monitör olayında bir türlü memnun olamadım açıkçası. Önce Monster Aryond A32 modelini aldım, oyun oynarken rahatsız etti boyutu onu satıp güya 27" alacaktım ama yine dayanamadım indirimde görünce Samsung'un bu modelini aldım, bu sefer boyutunu geçtim canlılık ve parlaklık çok büyük hayal kırıklığı yarattı. Şöyle söyleyeyim Monster'ın paneli çok daha iyiydi Samsung Odyssey'den. Samsung'u da geri verdim bu sefer Gigabyte G27F aldım, malzeme kalitesi, parlaklık, canlılık herşey mükemmel ama bu seferde 27" Full Hd tercih etmenin pişmanlığını yaşadım çünkü oyun oynarken maalesef Full Hd 27" için kesinlikle yetersiz kalıyor. Birdaha da uğraşmadım ama değiştirirsem kesinlikle 27" 2k Ips panel bir monitör alarak sonunda doğruyu bulacağımı tahmin ediyorum.Tamamdır şimdi oturdu her şey. ODYSSEY ürünündeki VA panel biraz fazla F/P bir panel tipi. Normalde VA paneller yüksek kontrast değerleriyle aşırı canlı renkler sunarlar ama bu ürün biraz giriş seviyesi bir VA panele sahip evet. 2500:1 kontrast oranı var. Normalde VA panellerde 3000:1 veya 4000:1 kontrast oranı olur. Birde bu ODYSSEY ürünündeki 27" ve 32" arasında ciddi farklar var, özellikle renk ve parlaklık anlamında 27" daha başarılı.
Halbuki Monster üründe de Samsung panel var.Kesinlikle öyle, monitör olayında bir türlü memnun olamadım açıkçası. Önce Monster Aryond A32 modelini aldım, oyun oynarken rahatsız etti boyutu onu satıp güya 27" alacaktım ama yine dayanamadım indirimde görünce Samsung'un bu modelini aldım, bu sefer boyutunu geçtim canlılık ve parlaklık çok büyük hayal kırıklığı yarattı. Şöyle söyleyeyim Monster'ın paneli çok daha iyiydi Samsung Odyssey'den. Samsung'u da geri verdim bu sefer Gigabyte G27F aldım, malzeme kalitesi, parlaklık, canlılık herşey mükemmel ama bu seferde 27" Full Hd tercih etmenin pişmanlığını yaşadım çünkü oyun oynarken maalesef Full Hd 27" için kesinlikle yetersiz kalıyor. Birdaha da uğraşmadım ama değiştirirsem kesinlikle 27" 2k Ips panel bir monitör alarak sonunda doğruyu bulacağımı tahmin ediyorum.
Panel Samsung olabilir ama kesinlikle aynı değildi. Monster çok daha canlı ve parlaktı, aralarında ciddi fark vardı açıkçası. 32" için 2K yeterli oluyor açıkçası 27" full hd'de hissettiğin piksel eksikliğini 32" 2k'da yaşamıyorsun.Halbuki Monster üründe de Samsung panel var.Biraz fazla absürt bir olay olmuş.
24" 1080p / 27" QHD / 32" UHD bu oranlar çözünürlüklerin en ideal oranlarıdır. Evet tercihler biraz yanlış olmuş.
https://www.gaming.gen.tr/urun/1609...6gb-ram-512gb-nvme-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/ bu nasılSize önerdiğim son Samsung monitör sizin 32" ODDYSEY üründen daha lüx bir konumda. Sizin ürün oyuncu ürünü benim önerdiğim ürün profesyonel bir ürün. Orada bir hatanız var düzelteyim dedim.
Halbuki Monster üründe de Samsung panel var.Biraz fazla absürt bir olay olmuş.
24" 1080p / 27" QHD / 32" UHD bu oranlar çözünürlüklerin en ideal oranlarıdır. Evet tercihler biraz yanlış olmuş.
Bu da fena değilmiş aslında. Ama kasayı önü mesh olan bir kasayla değiştirmek isteyebilirsiniz.
mesh ne demekBu da fena değilmiş aslında. Ama kasayı önü mesh olan bir kasayla değiştirmek isteyebilirsiniz.
Önü delikli kasa tiplerine deniyor. Bu kasa gibi:mesh ne demek