13 Yaşında Gym E Başlamak

Emir Nazmii

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
13 yaşındayım spora başlamak istiyorum. Sizce herhangi bi sorun olur mu, şuana kadar sadece 1 tane ağır ameliyat geçirdim. Onun sonucundada 7 ay boyunca koşamadım ve kilo aldım hareketsiz kaldığım için. Sizce başlasam herhangi bi sorun olur mu, hem vücudumu geliştirmek istiyorum hemde sinir stres atmak istiyorum. Sizce başlamalı mıyım

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
Bende GYM'e 15 yaşında başladım tecrübem var. Şöyle diyebilirim ağır ameliyat geçirdiysen çok ağır yapmamak kaydıyla başlayabilirsin örnek olarak koşu bandında koşmak yerine yürümek ile başlayabilirsin ağırlıkları 5-10 kg yerine yarı yarıya yapabilirsin.
Ağır ameliyatı özel değilse nerenizden oldunuz

KS

Emir Nazmii

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Bende GYM'e 15 yaşında başladım tecrübem var. Şöyle diyebilirim ağır ameliyat geçirdiysen çok ağır yapmamak kaydıyla başlayabilirsin örnek olarak koşu bandında koşmak yerine yürümek ile başlayabilirsin ağırlıkları 5-10 kg yerine yarı yarıya yapabilirsin.
Ağır ameliyatı özel değilse nerenizden oldunuz
dizimden oldum. Menisküsümde yırtık vardı 3 tane. Ve birazda geç farkettik yırtık olduğunu herkes küçük birşey bekliyodu doktorum bile yarım saat filan sürer ameliyat diyodu. Yaklaşık 2-2.5 saat sürdü. 1 yıl filan geç farkettik o yüzden biraz zor oldu. Şuan arasıra ağrım oluyo, oda futbol oynadığımda onun dışında şuan birşeyim yok.
Birde çabuk nefes nefese kalıyorum, tekrardan oynamaya başladığımdan beri. Spora gitmemin bi yararı olur mu nefes nefese kalma açısından

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
Öncelikle geçmiş olsun. Nefes açma için tabi ki artısı olucak bacağına çok yüklenmeden yavaş yavaş yaparsan etkisi olucak pozitif yönde onun içinde dediğim gibi koşu bandında koşmak yürüne tempolu yürüyüş yaparsınız. Bacak antrenmanları için leg press, squat gibi haraketleri hafiften yavaş yavaş dizinizi yormadan yapabilirsiniz.

KS

Emir Nazmii

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Öncelikle geçmiş olsun. Nefes açma için tabi ki artısı olucak bacağına çok yüklenmeden yavaş yavaş yaparsan etkisi olucak pozitif yönde onun içinde dediğim gibi koşu bandında koşmak yürüne tempolu yürüyüş yaparsınız. Bacak antrenmanları için leg press, squat gibi haraketleri hafiften yavaş yavaş dizinizi yormadan yapabilirsiniz.
tamamdır teşekkürler. Bide boyun kısa kalır diyorlar, öyle birşey var mı yoksa yalan mı

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
Şunu da eklemek isterim yaşınız daha küçük eklemleriniz ve kemikleriniz büyüyeceği için genel olarak çok ağırlık yerine kondisyonunuzu arttırmanızı öneririm. Yavaş yavaş ağırlığa girersiniz.

tamamdır teşekkürler. Bide boyun kısa kalır diyorlar, öyle birşey var mı yoksa yalan mı
Valla orası genetik ile alakalı 13-14 yaşından beri yapan arkadaşım da var benden uzun yapmayan arkadaşım da var benden kısa

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri