15.000 TL'YE SİSTEM TAVSİYESİ

Sagittarius

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar herkese. Yaz aylarında pc toplamak istiyordum. Ama ekonomideki kötü gidişat beni kaygılandırıyor. Yazı beklemeden almayı düşünüyorum, şimdi kullanmayacak olsam bile. Genel olarak oyun oynamak için kullanacağım ve uzun zaman sonra pc topluyorum. O yüzden epeyce bir süre idare etmesi şart. Competitive oyunlar oynayan birisi değilim pek. Ekran kartı olarak AMD RX 5700xt ve NVIDIA RTX 2070 Super arasında kaldım ama diğer parçalar için pek fikrim yok. Donanım işlerinden de çok anladığım söylenemez. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
BU bütçeye sadece kasa mı yoksa monitör veya ekipman gibi şeyler dahil mi bunu belirtin. Ayrıca genel olanarak oyun demişsiniz iş odaklı hiç mi kullanım olmayacak bunu belirtin. Çünkü genel olarak oyun ise 3600X işlemciye 2080 Super ekran kartı kullanabilirsiniz 2K çözünürlük veya üzerinde işlemcinin önemi azalır ki 3600X zaten çok çok güçlü bir oyun oyun işlemcisidir ki 6 çekirdeği ile giriş seviyesinde işte yapabilir. Bu yüzden soruyorum detaylar önemli.

NOT : Geleceğe dönük bir sistem ise RTX seçmen mantıklı olur Ray Tracing sene sonu konsollarda da kullanılacak bu önümüzdeki yıl her AA ve AAA oyunlarda bu özelliği göreceğiz yani geleceğe dönük NVIDIA daha mantıklı.

NOT 2 : Bu bilşenleri siz toparlayabilir misiniz? Şuan her yerde ayrı bir bileşen indirimde yani eğer ben toplarım derseniz sistemi ayrı ayrı linkler bırakacağım yok toplayamam toplanıp gönderilsin derseniz tek bir yerden öneri yapacağım.

KS

Sagittarius

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
BU bütçeye sadece kasa mı yoksa monitör veya ekipman gibi şeyler dahil mi bunu belirtin. Ayrıca genel olanarak oyun demişsiniz iş odaklı hiç mi kullanım olmayacak bunu belirtin. Çünkü genel olarak oyun ise 3600X işlemciye 2080 Super ekran kartı kullanabilirsiniz 2K çözünürlük veya üzerinde işlemcinin önemi azalır ki 3600X zaten çok çok güçlü bir oyun oyun işlemcisidir ki 6 çekirdeği ile giriş seviyesinde işte yapabilir. Bu yüzden soruyorum detaylar önemli.

NOT : Geleceğe dönük bir sistem ise RTX seçmen mantıklı olur Ray Tracing sene sonu konsollarda da kullanılacak bu önümüzdeki yıl her AA ve AAA oyunlarda bu özelliği göreceğiz yani geleceğe dönük NVIDIA daha mantıklı.

NOT 2 : Bu bilşenleri siz toparlayabilir misiniz? Şuan her yerde ayrı bir bileşen indirimde yani eğer ben toplarım derseniz sistemi ayrı ayrı linkler bırakacağım yok toplayamam toplanıp gönderilsin derseniz tek bir yerden öneri yapacağım.

Teşekkür ediyorum ilginiz için. Bütçeme kasaya ek olarak monitör dahil sadece. İş için de kullanacağım ama asıl odak oyun olacak. Bileşenleri toparlamaya çalışırım. Eğer yapamazsam, yardım alabileceğim kişiler var yakınımda. Ayrı ayrı link bırakabilirseniz sevinirim. Teşekkür ediyorum tekrardan.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
15K için 2 sistem önerisi yapacağım sizin gibi birisi daha var biraz uzun sürecek bu yüzden ben link bırakacağım sistemi bitirince.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
CPU V1 : AMD Ryzen 7 3700X - 2.399,00 TL - Ciddi indirimde.
CPU V2 : AMD Ryzen 5 3600X - 1.832,20 TL - Piyasada bulunmuyor tükenmiş neredeyse her herde. Bu işlemci ile 2K çözünürlükte veya üzerinde yada 1080p de hiçbir sorun yaşamazsınız ama yukarıdaki işlemci 2 çekirdek fazlasıyla daha çok iş deneyimi sunar. 

Anakart V1 : ASUS PRIME X570-P - 1.429.00 TL - Yine güzel bir indirimde ama bu model her PSU modeliyle uyumlu değil ki benim önerdiklerim ile uyumlu tabi.
Anakart V2 : Asrock X570 Phantom Gaming 4 - 1.505,92 TL - Yine ASUS malı bu marka. ASUS 'un alt 2. markasıdır kalitesi performansı V1 modelden 1 tık daha iyidir ve her PSU modeliyle uyumlu.
Anakart V3 : ASUS TUF GAMING X570-PLUS - 1.579.00 TL - Buradaki en güçlü anakart bu ve yine her PSU modeli ile uyumlu değil benim önerdiklerim ile uyumlu tabi. Sıralamak gerekirse Listeyi tersine çevirmeniz yeterli V3 en iyisi V1 en zayıfı gibi düşünün ki aradaki V2 en iyi dengeli olan model.

RAM : THERMALTAKE 16GB (2x8GB) TOUGHRAM RGB 3600MHz CL18 DDR4 - 879.00 TL - İndirimi güzel 100 TL kadar inmiş. Ryzen 3000 serisi işlemcilerin en performanslı çalıştıkları frekanstır 3600 MHz. CL18 gecikmesi oyun için bir sorun değil iş içinde %5 ile 10 civarı kayıp yaratır ama daha düşük frekanslı işlemcilerden daha başarılı sonuçlar alırsınız. CL18 aşağısı bir 3600 MHz RAM 1000 TL üzerinde yani en ideal RAM bu bellek şuan.

Disk : CORSAIR 480GB Force MP510 - 689.00 TL - Yine güzel bir indirimde ürün daha. SAMSUNG EVO modellerinden daha başarılıdır fiyatı çok iyi kaçmaz. Buna ek olarak WD Blue 1TB 7200RPM - 316,19 TL depolama için bunu alırsınız ekstran başka masraf yapmadan 1000 TL aşağısına kaparmış olursunuz depolama işini.

Ekran Kartı : Palit RTX2080 Super GameRock PRO 8GB 256Bit GDDR6 - 6.199,00 TL - Ciddi indirimde kaçmaz. 3 fanlı MSI , ASUS , Gigabyte gibi markalar ile yarışacak düzeyde soğutmaya sahip bir karttır. PALIT zaten en eski 2. bileşen firmasıdır. 1. firma MSI firması 1986 yılında kuruldu ve 2 yıl sonra PALIT 1988 yılında kuruldu kökü bu kadar eskidir. Kalitesi ve performansı hep üst düzey ürünler üreten bir firmadır. Aklınızda bu marka ne gibi bir soru olmasın diye bunları yazıyorum.

Kasa V1 : MSI MAG FORGE 100M Temperli Cam 3x12cm RGB Fan - 520 TL - Piyasadaki en iyi F/P kasalarından birisidir. Ham çelik ağırlığı 4.5 Kg kadardır ortalama bu fiyattaki her kasa ile aynı. Cam ile 5.6 Kg civarı ağırlığı var. 3 Fan ile geldiğinden ekstra fana ihtiyaç yok.
Kasa V2 : XPG INVADER 2x120mm Fanlı Midi Tower ARGB Kasa Siyah - 519,00 TL / XPG Invader 2x120mm Fanlı Midi Tower ARGB Kasa Beyaz - 519,00 TL - Bu kasa piyasadaki en iyi F/P kasasıdır. Camsız çelik ağırlığı 8 Kg civarındadır. Cam ile 9 Kg civarında bir ağırlığı var. 2 adet RGB olmayan fan ile geliyor ekstra 1 fan masrafı olacak Aerocool P7-F12 Standart RGB 120mm Fan - 89,67 TL yada Akasa Vegas TLX 12cm Dual Ring Adreslenebilir RGB - 107,92 TL kasa ile uyumlu olsun ARGB fan alabilirsiniz. 519+108 TL=627 TL yapar ki bu fiyata bu kalitede kas ayok dediğim gibi ama yukarıdaki kasa ile arasında 107 TL fartk oluyor yani masraf olmasın kısmak için MSI ürünü alabilirsiniz.

PSU V1 : Aerocool 1100W 80+ GOLD Strike-X Yarı Modüler - 723,42 TL - HighPower V2 ürünü ile 50 TL fark var ama bu indirimdeki ürünü alabiliyorsunuz bu farka. Benzer kalitedeler ama HighPower sadece Anakart V2 ile uyumlu. Bu PSU Anakart V1-V3 ile uyumlu.
PSU V2 : High Power 750W 80+ GOLD Performance GD - 694,39 TL - Sadece anakart V2 ile uyumlu kaliteli üründür bu listedekileri sıralarsak bu ürün çok az fark ile 1. sırada sonra AeroCool ve V3 HighPower gelir.
PSU V3 : High Power Element BR 750W 80+ Bronze - 516,45 TL - Bu PSU modelide Anakart V1-V3 ile uyumlu ama bütçeyi kısmak için daha uygun bir model. Bronz ile GOLD arasında Silver var yani %10 bir enerji tasarrufu farkı var o kadar.

Monitör : MSI OPTIX 27" MAG272QP 165Hz 1ms HDR WQHD Pivot Gaming Monitör - 2.799,00 TL - Bu fiyata piyasada 165Hz 2K VA panel bu kadar kaliteli bir monitör yok. Hatta piyasada 144 Hz ile 3000 TL civarında başlıyor 2K monitörler bu ürün şuan indirimde kaçmaz.

V1 ürünler ile Monitör dahil 15.389 TL yapıyor.

CPU V2 + Anakart V2 + Kasa V1 + PSU V3 seçilirse 15.825 TL yapıyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri