Bellek olarak 2x8 almak daha mantıklı değil mi ?
3700X CPU + ASUS X570 TUF Plus Wifi Anakart + Palit 2080 Super Gaming Premium 3X OC RGB GPU + Adata XPG Spectrix D41 16 GB 3600 MHz CL18 RGB RAM + Corsair MP510 Force 960 GB M.2 SSD + FPS Hyrdo G PRO 750W GOLD PSU + Corsair 275R Airflow Kasa + SilverStone PF120 120mm Sıvı Soğutma - 15.546,77 TL
Bu sistem daha iyi olur bütçenize. Kasa olarak çok yüksek bir model seçip bileşenden pek doğru değil. Gayet kaliteli bir kasa seçtim 3 RGB olmayan fan ile geliyor onları öne bağlarsınız zaten önden RGB görünmeyecek bir MESH yapısı var. Arka egzoz fana eklediğim 120mm Sıvı Soğutmayı takarsınız ki bu sistem çok fazla bile o sıvı soğutma ama güzel ürün sıkıntı yok bu bütçeye uygun. Çok üst düzey OC yapılmayacaksa işlemciye sıvı soğutmayı 120mm den yukarı seçmeyin.
Anakartı biraz abarttım aslında yerine
Asus Prime X570-P bu modeli 350 TL daha ucuza seçebilirsiniz. X570 varken aynı paraya B550 alınmaz.
RAM olarak Ryzen 3000 serisi bir işlemciye performansı doğrudan arttırmak için 3600 MHz RAM seçilmeli bende kaliteli RGB bir bellek seçtim.
PSU olarak sizin seçtiğiniz PSU pek iyi değil benzer fiyata çok çok daha kaliteli bir markanın kaliteli bir ürününü koydum. Aslında bu sisteme fazla bir kalite ama olsun para varken en iyisini almak mantıklıdır.
Ekran kartı olarak sizin seçtiğiniz Gigabyte modelden daha iyidir seçtiğim Palit Gaming Premium 3X OX modeli. Marka zaten dünyanın sayılı kaliteli ürtecilieridendir.