- Konu Sahibi
BİOS güncellemesi yaptım 304 olarak en son bios vardı onu güncelledim ama hiç birşey değişmediAçıkcası bana durum şu şekilde gibi geldi. 8gb ram takıldığında cihaz gömülü olan 4gb ramı kullanmıyor sadece takılı olan 8gb ı görüyor. 16gb olanı taktığınızda ise cihaz sadece gömülü olan rami görüyor. Bu durumda varsa bir bios güncellemesi yapmanızı öneriyorum.
1. Resimdeki 16gblik laptopa taktığım 4gb olarak gözüküyor Biosta 20gb olarak gözüküyorBir ara rami söktüğünüzde ramin resmini atabilirmisiniz? Arkadaşın dediği gibi varsa bios güncellemesi yapın siz.
Slot 1 olarak gözüken yer hep sizin ram taktığınız slot. Slot 2 gömülü ram veya yok, cpuz görmüyor gömülüyü. 16gb taktığımızda yukarıdaki resimden bakabilirsiniz, bellek üretim tarihleri şuanki 8gb dediğiniz belleğin üretim tarihlerinden farklı. Demek oluyor ki cpuz de gördüğünüz sizin taktığınız ram. Yani ilk taktığınız modül 16gb, 2. taktığınız ramin ise 4gb olması lazım. Yani sizin 8gb raminiz yok. 4gb gömülü, 4gb da sizin taktığınız ram var. Yani başka türlü açıklanamaz bu denklemSiz ramin resmini atarsanız müsait olduğunuzda daha net olacak.
@beratflz
2 Resimdeki ise Öncesinde kullandığım 8gblik ram o 8 gblik olarak gözüküyor. Bios da 8gb olarak gözüküyor
64 bit.Kimse dememiş ben diyeyim, kurduğunuz işletim sistemi 32 bit mi 64 bit mi?
1. İşlemci anakarta gömülü şekilde çıkmıyor ve üstündeki soğutucu bloğu çok fazla sıkı değil normal şekilde vidalı.2 sorun olabilir.
1. Soğutucuyu fazla sıktıysanız işlemci pinleri yamulur ve ram'in okunmamasını sağlar.
2. RAM'in bağlantı noktalarını silgiyle sil toz kaçmış olabilir.
2. Yaptım ama sonuç alamadım.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: