17.000-18.000 TL bilgisayar önerisi

aliskender

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Selamlar ybs öğrencisiyim yeni bir bilgisayara ihtiyacım var bilgisayarlardan çok anlamıyorum taksit ile alacağım ve bütçem 17-18bin civarı. Bir bilgisayar buldum benim için uygun mu bilmiyorum o yüzden size sorayım dedim. Eğer linkteki sistem bana uymuyorsa bütçeme de bana da uygun bir bilgisayar önerirseniz çok iyi olur. Şimdiden hepinize teşekkürler.

Kemo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
127
Selamlar ybs öğrencisiyim yeni bir bilgisayara ihtiyacım var bilgisayarlardan çok anlamıyorum taksit ile alacağım ve bütçem 17-18bin civarı. Bir bilgisayar buldum benim için uygun mu bilmiyorum o yüzden size sorayım dedim. Eğer linkteki sistem bana uymuyorsa bütçeme de bana da uygun bir bilgisayar önerirseniz çok iyi olur. Şimdiden hepinize teşekkürler.

İşlemciyi ryzen 5 5600 ve anakartı b550 yapmanızı öneririm bütçenizi çok aşmazsa

KS

aliskender

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bence bu daha mantıklı olur. Yakın sistemler fiyatı daha ucuz ve 12100F bir tık daha iyi denilebilir.

Derslerden dolayı 4 çekirdek giriş seviyesinde kalıyor bana orta seviye lazım 6 çekirdek gibi ileride yükseltmek istiyorum işlemciyi. Ek olarak bir akrabam ryzen önerdi bölümüm için daha uygun dedi fazla bilgim yok açıkçası yardımcı olursanız çok iyi olur :)

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Derslerden dolayı 4 çekirdek giriş seviyesinde kalıyor bana orta seviye lazım 6 çekirdek gibi ileride yükseltmek istiyorum işlemciyi. Ek olarak bir akrabam ryzen önerdi bölümüm için daha uygun dedi fazla bilgim yok açıkçası yardımcı olursanız çok iyi olur :)
O zaman alınabilir. 5500 İşlemcisi de güzeldir.

KS

aliskender

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
ASUS GeForce RTX 3060 Ti DUAL V2 OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı için ne diyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam bir yorumda çok kötü olduğunu söylemişti birisi sizce yeni sistemmi beklemeliyim 5-6 ay sonrası için lazım bilgisayar şuan için acelem yok (fiyat bakımından yükselir diye korktuğumdan şimdiden bakıyorum.)
İleride fiyatlar yükselebilir bence şimdi almak daha mantıklı olur. Birde Asus Dual kartları başarılı diye biliyorum. Kötüleyen arkadaş ne konuda kötülemiş ?

KS

aliskender

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İleride fiyatlar yükselebilir bence şimdi almak daha mantıklı olur. Birde Asus Dual kartları başarılı diye biliyorum. Kötüleyen arkadaş ne konuda kötülemiş ?
ısınma konusunda çok fazla ısındığını söylemişti

KS

aliskender

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Ben Asus Dual modeli başarılı diye biliyorum , bir sorunu yok.
Hocam tekrar merhaba rahatsız ediyorum kusuruma bakmayın bir soru soracaktım aşağıdaki sistemde işlemci:5600 ana kart: B550M-A PRO ekran kartı: RTX3060 yükselterek satın alsam sizce işimi görürmü ve ULTİMA-3060Tİdan daha iyi bir sistemmi olur ikisi arasında kaldım bi bakarmısınız

KS

aliskender

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam tekrar merhaba rahatsız ediyorum kusuruma bakmayın bir soru soracaktım aşağıdaki sistemde işlemci:5600 ana kart: B550M-A PRO ekran kartı: RTX3060 yükselterek satın alsam sizce işimi görürmü ve ULTİMA-3060Tİdan daha iyi bir sistemmi olur ikisi arasında kaldım bi bakarmısınız

@BilgisayarcıGenç hocam sizde bir bakabilirmisiniz

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Daha iyi olmaz. O fiyata attığım sistemi alın daha iyi.

mertaliozturk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
323

Hocam https://www.gamegaraj.com/urun/champion-5t12-rtx3060ti/
Bu üründe gayet güzel
Edit:syqex hocam atmış görmedim kb

KS

aliskender

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Daha iyi olmaz. O fiyata attığım sistemi alın daha iyi.

Hocam 3060ti alırsam anakartı ASUS PRIME B550M-A işlemciyi 5600 yaparak almayı düşünüyorum uyumlu olurmu birde kullanacağım programları (unreal engine,unity,zbrush...) kaldırırmı

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Paylaştığım 3060Ti iyi. İşlemcisi de iyi. 5600 İşlemcisinden bir tık iyi denebilir. Kullanacağınız programları kaldırır.

KS

aliskender

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri