17 bin bütçeli pc-destek lütfen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
3070 kartı 6K civarı fiyatlarda olacak maksimum 7000 TL olur çünkü 7500 TL civarlarına 3080 kartları var ondan 1000 TL kadar ucuz olması gerek normal şartlarda. Yani 3070 kartı için sizin dolar kurunuda düşünerek 7K bütçe ayarmanız yeterli olur. Kalan 10K bütçeye sistemin kalanını toparlarsınız. 3070 kartı Ekim ayında satışa çıkacak ekimin ilk yada 2. haftası olabilir. Yani şuarada 3 hafta en fazla 1 ay bekleyeceksiniz ekran kartı için.

Diğer bileşenlerde ise SSD 'yi değiştirin. 512 GB SSD ye' 1400-1500 TL para vermenin mantığını pek oturtamadım. 1 TB sağlam performans sunan M.2 alınır o paraya ki öneri yapacağım.

Diğer bileşenler gayet iyi sadece soğutmayı ille sıvı soğutma alacaksanız size daha önce önerdiğim Arctic Liquid Freezer II yada SilverStone PF serisinden bir ürün alabilirsiniz. 240mm veya 360mm karar sizin ki onlarında linklerini ve fiyatlarını bırakacağım.

Son olarak size birde kasa önerisi yapacağım o kadar.

Monitör seçiminiz çok iyi bir sorun yok.

KS

elleck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam o zaman işlemci-anakart- power-soğutucu(Arctic Liquid Freezer II) listedeki gibi alıyorum.
rtx 3070 çıkışını bekleyeceğim. ram ve kasa için sizi bekliyorum.  :angel: :heart:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
SSD önerileri:
  1. Samsung 1TB 970 Evo PCIe 3.0 NVMe M.2 SSD (MZ-V7E1T0BW) - 1.335 TL - 3400 Mb Okuma-2500 Mb Yazma / 450K IOPS Yazma-500K IOPS Okuma / 600 TBW Yazma Ömrü
  2. Corsair 960GB(1TB) MP510 960GB PCIe 3.0 NVMe M.2 SSD (CSSD-F960GBMP510B) - 1.451 TL - 3480 Mb Okuma-3000 Mb Yazma / 700K IOPS Yazma-280K IOPS Okuma / 720 TBW Yazma Ömrü
  3. Team 1TB CARDEA Liquid (Sıvı Soğutmalı) PCIe 3.0 NVMe M.3 SSD - 1.527 TL - 3400 Mb Okuma-3000 Mb Yazma / 400K IOPS Yazma-450K IOPS Okuma / 1,665 TBW Yazma Ömrü
Son olarak sizin seçtiğiniz 970 PRO 512 GB diskin verilerinide yazayım ki o parayı hakketmediğini görün. 3500 Mb Okuma-2300 Mb Yazma / 370K IOPS Yazma-500K IOPS Okuma / 600 TBW Yazma Ömrü değerlerine sahip.

Bu yukarıdaki listede olan ürünler size önerebileceğim en iyi M.2 diskler. Bu ürünlerin en mantıklısı 3 numara Sıvı Soğutmalı TEAM ürünü sonrasında Corsair ürünü biraz önde ve son olarak Samsung ürünü geliyor. 

Soğutma Önerileri :
  1. Arctic Freezer eSports DUO - Size önerdiğim hava soğutma gayet yeterli sorun yok.
  2. Arctic Liquid Freezer II 240mm - 869 TL
  3. SilverStone PF240 ARGB 240mm - 878 TL
  4. SilverStone PF360 ARGB 360mm - 1.189 TL
  5. Arctic Liquid Freezer II 360mm - 1.249 TL
Bu diğer sıvı soğutmalar sıvı soğutma alacaksanız önerebileceğim en iyi ürünlerdir. Ben Arctic seçerdim ama SilverStone ürünüde çok çok iyidir ki zaten çok yakın sonuçlar veriyorlar.

RAM önerdim zaten daha önce size 3600MHz CL16 G.Skill Trident Z NEO serisinden 16 GB(2x8) yada 32GB(2x16) ürünlerini seçebilirsiniz. Başka ürün yok diyebilirim 3600MHz CL16 değerlerinde.

Kasa önereceğim ama kasa için bütçe verin birde özel bir isteğiniz var mı söyleyin.

KS

elleck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
ASUS ürününün bir artısı yok benzer kalitedeler Visor alınabilir çok iyidir. Ayrıca bir alternatif önerim daha olacak size oda Sharkoon REV200 5x12cm RGB Fan - 718 TL bu kasa. Sharkoon REV200 RGB inceleme videosu burada var. Bu kasa biraz ters bir kasadır. Kasanın masada durma yönü normalde sağ tarafken bu kasada sol tarafınıza konumlandırıyorsunuz ve kasanın anakart arka kısmı kasanın üstünde yer alıyor yani anakartı 90 derece çevirip kasaya dikine montajlıyorsunuz buda şu işe yarıyor ekran kartı fanları dikine size doğru bakıyor öndeki 3 fan direkt ekran kartına hava üflüyor ve arkayada 240mm sıvı soğutucuyu takılabiliyor. Bu sayede kasa hava akışı çok başırılı bir konuma getirilmiş oluyor. Size bu tasarım uyarsa önerrim bu kasayı.

İncehesap indirimleri var. Size önerdiğim ürünlerin incehesapta satışı olanları için bekleyin diğerlerini yani incehesapta satışı olmayanları bugünden alabilirsiniz.

KS

elleck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Siparişler verildi. Çoluğu cocuğu ceketi sattık hocam :)
Montaj için en iyi optimizasyonu düşünüyorum bir konuda kararsızım. 
Artic liquid 360 ı Sharkoon REV200 kasanın önüne mi arkasına mu montajını yapmalıyım? 
2 sinin de uygulamasını gördüm. 
Ön 3 fan arkasına takılınca ekran kartının önünü kapatıyor gibi. Arkaya takılırsa da çıkışı kapatıyor gibi. Arka taraf daha mantıklı geldi ama sizin bakış açınız daha önemli. 
Bu video da arkaya takılmış bu videoda öne. Montajı ekran kartı dışında tüm parçalar tamamlandığında yapacağım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
REV200 kasasında sadece öne 360mm takılıyor arkaya 240mm sınır var. Mecburen öne takacaksınız yani.

H.olsun bu arada.

KS

elleck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Soğutucunun önde olması ekran kartının önden hava alışının engellenmesi ve buna bağlı olarak ısınmasını nasıl etkiler. 
Bu arada Çok çok çok teşekkür ederim. Büyük hakkınız var. Helal ediniz :) Bilgi kolay kazanılan bir şey değil ve bunu paylaşmanız çok güzel.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Önden alınan sıcak havanın bileşenlere özellikle ekran kartına soğutucu performansına bağlı ortalama 5 derece düz avantajı olur. Ancak öne takılan soğutucunun radyatörüne çift fan yani hem ön yüzeyinde hem diğer tarafında fan montajı yaparsanız içeriye alınan hava akımı çoğalacagı için dez avantaj ortadan kalkar. Ancak her kasa bu çift fan kalınlığını desteklemiyor yani kasaninda bu desteğe sahip olması gerek. 1 fan 2.5cm kalınlığında 2 fan 5cm radyatör 3cm olsa 8cm kadar minimum boşluk olması gerek sıvı soğutma sistemi için bu çift fan senaryosunda.

KS

elleck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam kafam karıstı 
Bir videoda ön fanlar ile dikey ekran kartının arasına yapmışlar montajı 

https://hizliresim.com/iHdaDM 

2. Videoda arka fanlar söküp kasa içine radyatörü fanlar  birleştirip montaj yapmışlar. 

https://hizliresim.com/IRox6Y

Gördüğüm 2 seçenek var. Bunlardan hangisi olacak veya ikisi de değil ise nasıl montaj yapmalıyım?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Siz sadece öne yapılan montajı yapabilirsiniz. Sizin aldığınız ürün 360mm ki ben size bu detayları yazdım kasanın sadece ön kısmındaki fanları söküp oraya yakılabiliyor sizin aldğınız 360mm sıvı soğutma. Resimdeki veya videodaki arka kısıma yapılan sıvı soğutucuyu görüyorsunuz orası 2 fan uzunluğunda ki 240mm deniyor o tür kıs ürünler için desteğe sahip. Yani işin özeti siz ön kısıma takacaksınız kafa karışacak bir şey yok yani.

KS

elleck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ugur hocam 
Artic 360mm için 3 ön fan söküp, o güzelim ön görüntüyü bozmak yerine artic 240 mm alıp arkaya taksam (galiba sizin öneriniz de buydu en başından bu yana) sistem için çok büyük kayıp olur mu? Rev 200 için gördüğüm çoğu uygulama yüzde 40 arkaya yüzde 40 işlemcinin kendi fanı yüzde 20 de 360 kullananlar öndeki 3 fanın hemen arkasına ayrılan yere montaj yapmışlar

Bu konunun benim için bu kadar uzamasının sebebi rev 200 ün youtube kanalınızda anlattığınız gibi muazzam hava geçişi özelliğini bozmak istememem. Eksik yanlış bilgilerle yaptığım Bir yorum varsa kusura bakmayın hocam

Konuda hassas olma diğer sebebi ise, 1 yıl içinde İstanbuldan antalyaya taşınma durumum var. O yüzden  en ideal sıcaklara nasıl ulaşabilirim i arıyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Mantıklı olan budur evet. Bende bu şekilde önerdim size ama siz 360mm alacağım deyince bir şey demedim. Büyük kayıp olmaz kasa zaten hava akışında iyi sıcak hava direkt dışarıya çıkar arkaya 240mm takınca. Ekran kartınıda ön fanlar soğutucak problem yok yani.

REV200 F/P dengesi yüksek bir kasadır çok büyük problem yaşayacağınızı düşünmüyorum sıcaklık konusunda Antalya bölgesinde.

KS

elleck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkürler hocam. iade talebi oluşturdum. Teknobiyotik şipariş hızı ile şaşırtmıştı (pozitif anlamda). Ama telefonla falan ulaşmak ne mümkün. İnşallah iade ve tekrar sipariş ile 240 mm ye sahip olabilirim.

KS

elleck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tekrardan selamlar. Hocam sistemi topladım. Ekran kartını da aldıktan sonra inşallah diğer arkadaşlar gibi insta fotomuzu atacağız. 
Doların biraz düşüşü fiyatlara yansır mı bilemem ama amd nvidia kafası yormaya başladı. 
18 kasımı bekliyorum monitör 2k olacak. Mükemmel oyuncu değilim ama sistemim beni uzun vadede üzmemesi için 6k lık bir ekran kartı bütçesi ayırdım. 
Sizce bu sistemde hangi ekran kartını almam mantıklı olur. Deli çıkmazına girdim :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Dolar düştü ama stoklar yenilenmeden 1 veya 2 hafta geçmeden fiyatlara yansımaz o fark. Bizde dolar artınca anında fiyat yükseliyor ama dolar düşünce aynı şekilde tepki vermiyor firmalar maalesef.

Monitör önerisi için yazacaktım ama vallahi işlemciyi ve ekran kartını unuttum ne önermiştik size 4 sayfa bitmiş neredeyse :D

KS

elleck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam ekran 2k 240 hz samsung alacaktım ama önce ekran kartını takmak istiyorum. Şu an 2009 dan kalma 60 hz lik Led monitörüm var. Ekran kartını aldıktan sonra monitöre para ayırıcam. O zaman da f/p Bi ürün danısıcam size. Ekran kartı da rtx 3070 önermiştiniz en son. Nvidia daha sıcak baktığınız forumlardaki diğer mesajlarınızdan anlıyorum. Cidden mükemmel bir oyuncu olmaya 2 yılım var ve Max Bi ekran kartı ile bir alt modeli arasındaki farkı hissedene kadar o 2 yılı deviririm. Fantastik bakmıyorum olaya.2 yıl sonra da ne olacağını kestiremiyoruz ama beni kısa orta vadede üzmeyecek sistemime yakışır Bi ekran kartı almaya niyetim var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri