17K bütçeye Ryzen 7 5700X sistem toplama

kadir öztekin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
işlemci olarak r7 5700x işlemcisini kullanmak istiyorum oynadığım oyunlar fps oyunları ve işlemci ağırlıklı ekran kartı olarak da 6500xt düşündüm ama anakart,ssd,ram,psu,kasa kararlaştıramadım fiyat/performans olmasını istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
not:bütçe 16-17k

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşlemci ağırlıklı olsa bile oyunlar ana FPS kaynağınız her zaman GPU modelidir. 17K bütçeye 6500 XT sistem toplanmaz oyun için. F/P oranı yüksek oyunlarda daha iyi FPS alacağınız bir sistem önerisi yaparım bu bütçeye ama birkaç sorum var.

Hazır sistem mi yoksa toplama sistem mi tercihiniz?
Sisteme monitör dahil değil anladığım ama dahilse belirtin.
İstediğiniz özel bir şey var mı? Örnek RGB çok olsun veya az olsun(RGB olmayan ürün bulmaz zor o yüzden hiç kelimesini kullanmadım), ek depolama ihtiyacım olabilir o yüzden SSD diske ek olarak şu kadar HDD olsa iyi olur yada mimi bir sistem olsun veya midi yada big tower gibi veya beyaz yada siyah tema gibi gibi şeyler. Tabi bunların çoğu toplama için geçerli.

Son düzenleme:
KS

kadir öztekin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci ağırlıklı olsa bile oyunlar ana FPS kaynağınız her zaman GPU modelidir. 17K bütçeye 6500 XT sistem toplanmaz oyun için. F/P oranı yüksek oyunlarda daha iyi FPS alacağınız bir sistem önerisi yaparım bu bütçeye ama birkaç sorum var.

Hazır sistem mi yoksa toplama sistem mi tercihiniz?
Sisteme monitör dahil değil anladığım ama dahilse belirtin.
İstediğiniz özel bir şey var mı? Örnek RGB çok olsun veya az olsun(RGB olmayan ürün bulmaz zor o yüzden hiç kelimesini kullanmadım), ek depolama ihtiyacım olabilir o yüzden SSD diske ek olarak şu kadar HDD olsa iyi olur yada mimi bir sistem olsun veya midi yada big tower gibi veya beyaz yada siyah tema gibi gibi şeyler. Tabi bunların çoğu toplama için geçerli.
Hocam RGB ye gerek yok monitör dahil değil toplama sistem olabilir hazır sistem de olabilir evet mantıklı düşününce haklısınız 6500xt az kalıyor dediğiniz gibi fp sistem önerisi yaparsanız çok iyi olur yeterki beni uzun yıllar valorant ve csgo da fpsimi 240 altına düşürmesin

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hayır gayet başarılı bir M.2 disktir. Sizin bu soruyu sormanızı sağlayan ürün markanın en alt segment ürünü. Bu önerdiğim ürün DRAM 'i olan oldukça başarılı bir üründür.

Önerdiğim ürünlerin hiçbirisinde kalitesiz veya sorunlu bir ürün yok.

KS

kadir öztekin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hayır gayet başarılı bir M.2 disktir. Sizin bu soruyu sormanızı sağlayan ürün markanın en alt segment ürünü. Bu önerdiğim ürün DRAM 'i olan oldukça başarılı bir üründür.

Önerdiğim ürünlerin hiçbirisinde kalitesiz veya sorunlu bir ürün yok.
Teşekkür ederim parçalar güzel görünüyor

f0ze

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
işlemci olarak r7 5700x işlemcisini kullanmak istiyorum oynadığım oyunlar fps oyunları ve işlemci ağırlıklı ekran kartı olarak da 6500xt düşündüm ama anakart,ssd,ram,psu,kasa kararlaştıramadım fiyat/performans olmasını istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
not:bütçe 16-17k

Paylaştığım parçaları şuan alırsan bayağı ucuza geliyor. Bu arada PSU 750W modelini bilerek ekledim eğer ileri de RTX 3070 - RX 6800 filan kullanmak isterseniz diye bilginiz olsun. Fiyat olarak 16.000-16.600 civarında tutuyor olması gerekiyor. Bence PC hocası G6 İntel sistemi alsanız bile CSGO, Valorant, LoL tarzı rekabetçi oyunlar için fazlasıyla yeterli olur. Monitör de rekabetçi oyunlarda cidden önemli yüksek FPS kendi başına bir işe yaramıyor, 144 Hz monitör varsa 300 FPS üstünü fark etmek zor, 360 Hz monitörünüz yok ise PC hocası G6 İntel sistem yeterli olur. Tabii ki karar sizindir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri