Çözüldü 2.500 civarı Kasa ve PSU önerisi ve 3750 civarı anakart önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GrindyBoi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
başlıkta gördüğünüz gibi kasa,psu ve anakart önerisi arıyorum. kasa için tek büyüo isteğim genellikle soğutmasının iyi olması, psu orta kalite olsa da olur. anakartı da intel işlemci ile kullanacağım ve gelecekte değiştirmemi gerektirmeyecek bir ürün olmasını tercih ederim.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
kasa için tek büyüo isteğim genellikle soğutmasının iyi olması, psu orta kalite olsa da olur.
Tam tersi daha sağlıklı olmaz mı? Ayrıca kaç W gerekiyor bilmiyoruz.
anakartı da intel işlemci ile kullanacağım ve gelecekte değiştirmemi gerektirmeyecek bir ürün olmasını tercih ederim.
Diğer bileşenleri/modelleri de belirtirseniz, daha tutarlı öneri yapılabilir.

KS

GrindyBoi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Tam tersi daha sağlıklı olmaz mı? Ayrıca kaç W gerekiyor bilmiyoruz.

Diğer bileşenleri/modelleri de belirtirseniz, daha tutarlı öneri yapılabilir.
750W belirtmeyi unutmuşum, hatırlattığınız için teşekkürler. diğer parçaları bilmek istiyorsanız 6700xt ve 12400f. bu arada herhalde kötü yazım yeteneklerim yüzünden kasanın yüksek kalite olmasını ve bunun için psu kalitesini düşürmek isteyebileceğimi sandınız. anlatmak istediğim psu fiyatlarını pek takip etmediğim için eğer fiyatlar yüksek ise şimdilik orta kalite bir psu da kullanabileceğimdi.

RickGrimess

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
750W belirtmeyi unutmuşum, hatırlattığınız için teşekkürler. diğer parçaları bilmek istiyorsanız 6700xt ve 12400f. bu arada herhalde kötü yazım yeteneklerim yüzünden kasanın yüksek kalite olmasını ve bunun için psu kalitesini düşürmek isteyebileceğimi sandınız. anlatmak istediğim psu fiyatlarını pek takip etmediğim için eğer fiyatlar yüksek ise şimdilik orta kalite bir psu da kullanabileceğimdi.
▪Dark maxima v12 --> 1060TL (Kasayi bende aldım ama daha kullanma fırsatım olmadı güzel deniyor ama tam bilmiyorum.)
▪Sharkoon ss coolzero 750w --> 1400 TL (Hepsiburada 50tl indirim ile 1350 TL ye alabilirsin.)

KS

GrindyBoi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
▪Dark maxima v12 --> 1060TL (Kasayi bende aldım ama daha kullanma fırsatım olmadı güzel deniyor ama tam bilmiyorum.)
▪Sharkoon ss coolzero 750w --> 1400 TL (Hepsiburada 50tl indirim ile 1350 TL ye alabilirsin.)
öneriler için çok teşekkürler. tek sorum var o da dahili fanların değiştirilmesinin gerektiğini düşünüyor musunuz? büyük ihtimal gelecekte her türlü değiştiririm ama sorayım dedim.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
öneriler için çok teşekkürler. tek sorum var o da dahili fanların değiştirilmesinin gerektiğini düşünüyor musunuz? büyük ihtimal gelecekte her türlü değiştiririm ama sorayım dedim.
Bence değişmesine gerek yok ama sizin fikriniz , değiştirebilirsiniz. Anakart olarak da 12400F için fazla yüksek olabilir ama o bütçeye Z690 anakart bile alınabilir.

RickGrimess

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Bence değişmesine gerek yok ama sizin fikriniz , değiştirebilirsiniz. Anakart olarak da 12400F için fazla yüksek olabilir ama o bütçeye Z690 anakart bile alınabilir.
Bence de değişmesine gerek yok.

KS

GrindyBoi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
hocam anakart iyi olsun da illa bütçenin tamamını kullanmasına gerek yok zaten anakarttan kıstığım para gelecekte işlemciye ekran katına veya monitöre gidecek

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Wifi olduğundan paylaştığım anakart tercih edilebilir.

Bütçe artarsa Asus daha iyi olabilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu ikili gayet güzel tercih edilebilir ve ekstra bir fan masrafına gerek yok.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
2 anakartta çok iyi değil ama Z serisi bir anakart alacaksanız ve ileride K serisi bir işlemci alıp OC yapacaksanız 2 model seçilebilir. ASUS bir tık daha iyi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
2 anakartta çok iyi değil ama Z serisi bir anakart alacaksanız ve ileride K serisi bir işlemci alıp OC yapacaksanız 2 model seçilebilir. ASUS bir tık daha iyi.
Hocam Z serisi anakartlarda pek bilgim yok biraz baktım bütçeye göre az seçenek var ona göre önerdim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hocam Z serisi anakartlarda pek bilgim yok biraz baktım bütçeye göre az seçenek var ona göre önerdim.
Sizlik bir durum yok sadece hangi ürün hakkında yorum yaptığım belli olsun diye alıntıladım mesajınızı. Ürün Z serisi anakart alınacaksa çok iyi fiyatta giriş seviyesi bir model tercih edilir yani orada sorun yok.

KS

GrindyBoi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Eğer dolu bir anakart istiyorsanız Z serisi şart değilse aşağıdakiler alınabilir.
  1. MSI MAG B660M Mortar - 3.399 TL
  2. ASUS TUF Gaming B660M-PLUS D4 - 3.728 TL
  3. ASUS ROG STRIX B660-A GAMING WiFi D4 - 4.599 TL
  4. ASUS ProArt B660 Creator - 4.980 TL
  5. ASUS TUF GAMING Z690 DDR4 - 4.999 TL - İşlemciye OC yapacaksanız veya Z serisi olsun ama dolu bir anakart olsun derseniz tercih edebilirsiniz.
hocam oc işine gireceğimi düşünmüyorum. 4.000den fazlası da gerektiğinden fazla geldiği için ve wifi tercih ettiğim için büyük ihtimal syqex hocamın önerdiği Z690-A WIFI modelini alacağım. yine önerilerinize bu kadar özen gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
hocam oc işine gireceğimi düşünmüyorum. 4.000den fazlası da gerektiğinden fazla geldiği için ve wifi tercih ettiğim için büyük ihtimal syqex hocamın önerdiği Z690-A WIFI modelini alacağım. yine önerilerinize bu kadar özen gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Hayırlı olsun diyorum.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri