2. Ekran Sorunu

Mustafa Gürşahin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Herkese merhaba, yeni bir sistem topladım. AMD ryzen 7 2700 işlemcili ve GTX 1660 ekran kartı olan eski sistemimde 2 ekran kullanıyordum. Ekranlarından 1.si Samsung HDMI girişli bir ekran. Diğeri ise yine Samsung VGA girişli. Eski sistemim Intel i5 3. Nesil işlemciye ve R9 380 ekran kartına sahipti. Bir dönüştürücü olmadan Ekran kartından HDMI ile Anakarttan da VGA ile görüntü alabiliyordu ama şimdi yeni sistemimde bunu başaramadım. 

GTX 1660 da 1 HDMI ve 3 Displayport var HDMI ile 1. Ekranına görüntü alabildim ama VGA ile ne anakartın üzerinden VGA çıkışından nede Ekran kartının üzerinden Display-to-VGA ile 2. Ekrana görüntü alamadım. Donanımsal bir sorun mu var yoksa yapamadığım bişey mi bilemedim. Çözümü bilen veya önerisi olan varsa lütfen yardım bekliyorum. 

Bu işlemcide grafik işlemcisi olmadığından anakarttan görüntü alamazsın diyenler oldu. Tam emin değilim yardımınızı bekliyorum.

Mırzzz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kendin de cevabını vermişsin zaten. Kullandığın işlemcide grafik birimi bulunmadığından onboard üzerinden görüntü alamazsın. Mecburen hdmi to vga dönüştürücü edinmen gerek.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birincisi işlemcinizde dahili GPU yok yani anakart üzerinden görüntü alamazsınız orası doğrudur. 2. olan şey ise DP to VGA dönüştürücüsünden kullandığınız dönüştürücü kaliteli bir ürün değilse sorun ondan olabilir. Dönüştürücü marka modeli nedir?

KS

Mustafa Gürşahin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Mırzzz' Alıntı:
Kendin de cevabını vermişsin zaten. Kullandığın işlemcide grafik birimi bulunmadığından onboard üzerinden görüntü alamazsın. Mecburen hdmi to vga dönüştürücü edinmen gerek.

Ekran kartında tek HDMI çıkışı var. Onunda 1. Ekran için kullandım zaten, 2. Ekran için sadece Displayport kalıyor. Displayport-to-VGA ile çalıştıramadım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şimdi sadece tek bir ekran ile bile DP to VGA ile erkan kartından görüntü alamıyorsunuz değil mi? Eğer böyle ise sorun dönüştürücüde olabilir 99% ihtimalle.

KS

Mustafa Gürşahin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
ugur.gozaydin' Alıntı:
Şimdi sadece tek bir ekran ile bile DP to VGA ile erkan kartından görüntü alamıyorsunuz değil mi? Eğer böyle ise sorun dönüştürücüde olabilir 99% ihtimalle.

Evet hocam. Diğer ekran sorunsuz çalışıyor ( Zaten onu HDMI ile bağladım ) VGA girişli ekran dönüştürücü ile görüntü vermedi. Elimde şuan tek dönüştürücü var. Yarın değiştireyim o zaman.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kaliteli bir şey alın diğeri tek başına bile dönüştürücü ile çalışmıyorsa dönüştürücü sorundur büyük ihtimalle.

KS

Mustafa Gürşahin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kaliteli bir şey alın diğeri tek başına bile dönüştürücü ile çalışmıyorsa dönüştürücü sorundur büyük ihtimalle.

Evet hocam tekb takılıyken bile görüntü alamıyorum. Umarım dönüştürücü sorunu çözer. Yarın yeni daha iyi birşey alacağım. Sağolun.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun çözülmez ise başka şeylere bakarız artık gerçi neye bakarız şuan bir fikrim yok o zaman düşünürüz artık.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri