2.EL EKRAN KARTI

Batuhan Kılıç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar 2.el ekran kartı alacağım rx460 yada rx570 düşünüyorum fakat bu mining olayı yüzüden çok tereddüt ediyorum konuştuğum kişilerden furmark testi istiyorum fakat testten çok anladığım söylenemez acaba yardımcı olabilecek var mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Furmark puanlarını bulmanız zor olacaktır. PassMark Performance Test yazılımında Tests / 3D / All testi isteyin. https://www.videocardbenchmark.net/gpu.php?gpu=Radeon+RX+570&id=3741 8 GB bellekli bir RX 570 kartının ortalama puanı 6967 ki bu değerden 200 puan aşağı yada yukarı oynayabilir. 4 GB VRAM bir kart almayın ve tek fan bir kartta almayın. Ayrıca RX 400 seriside almayın. Kartın sıcaklık testlerinide isteyin 70 derece civarı maksimum ise civarı diyorum 75 en fazla değer diyebilirim ki bu 2 fanlı çoğu modelin maksimum değeridir. Birde kartta Coil Whine yani güç bileşenlerinden gelen yüke bağlı uğultu var mı yok mu varsa ne kadar şiddetli ona bakın. Çok ufak her kartta olabilir ama çok bağırıyorsa yani 1.5-2 metreden rahatça duyuluyorsa o kartı almayın.

KS

Batuhan Kılıç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Furmark puanlarını bulmanız zor olacaktır. PassMark Performance Test yazılımında Tests / 3D / All testi isteyin. https://www.videocardbenchmark.net/gpu.php?gpu=Radeon+RX+570&id=3741 8 GB bellekli bir RX 570 kartının ortalama puanı 6967 ki bu değerden 200 puan aşağı yada yukarı oynayabilir. 4 GB VRAM bir kart almayın ve tek fan bir kartta almayın. Ayrıca RX 400 seriside almayın. Kartın sıcaklık testlerinide isteyin 70 derece civarı maksimum ise civarı diyorum 75 en fazla değer diyebilirim ki bu 2 fanlı çoğu modelin maksimum değeridir. Birde kartta Coil Whine yani güç bileşenlerinden gelen yüke bağlı uğultu var mı yok mu varsa ne kadar şiddetli ona bakın. Çok ufak her kartta olabilir ama çok bağırıyorsa yani 1.5-2 metreden rahatça duyuluyorsa o kartı almayın.

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]
Kart rx470, ısı değeri olarak bana bunu attı[/font]

[/font][/size]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]şimdi dediğiniz testi isteyeyim onu öğreneyim.[/font][/font][/size]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
49 derece mümkün değil bir kandırmaca var. Kartı furmark üzerinden 10dk. stress testine soksun buradaki sıcaklık değerini paylaşsın ve bu aşamada kasanın kapağı kapalı mı kart kasada mı değil mi bunu gösteren bir video paylaşsın. Bana sanki kapak açık yada dışarıda yani uzak montaj sistem gibi geldi bu değer.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri