Çoğunu kullanıcı kontrol eder diye yazmamıştım ama iyi oldu yazdığınız.@ugur.gozaydin hocanın dediklerine artı olarak;
1. Kozmetik olarak sorunu var mı ? ( Kasanin ön-üst ve yanlarında kırık çatlak veya deforme var mı ? )
2. Ekran kartının temizliği ( Ölü piksel, bozuk renk vs. )
3. Batarya ömrü ( Pil güç ayarlarından maksimum performans'a alıp kaç saat / dk açık kalacağına bakmak ve min 5-10dk bu ayarda kullanmak )
4. Klavye ve touchpad'de çalışmayan veya aksayan tuş var mı ? ( Not defterini açıp tüm tuşlara basarak kontrol edebilirsin )
5. Ekran menteşe sağlamlığı ( kolay açılıp kapanıyor mu ? İstediğin açıda ekranı tutabiliyor mu ? Kırık / Hasar var mı ? )
6. USB / Ethernet / HDMI-DVI gibi portların çalışıp çalışmadığı ( usb bellek, kulaklık gibi ürünlerle kontrol edebilirsin. Ethernet ve Görüntü Portları biraz şans )
7. Ses kontrolü ( Hoparlörden ses temiz geliyor mu ? Cızırtı vs var mı ? Ses yüksek çıkıyor mu ?)
8. WiFi kontrolü ( Kendi mobil cihazının internetini paylaşarak test edebilirsin )
Hocam genelde bu tarz durumlarda sistem parçalarına odaklanılıyor ve yazdığım kısımları kontrol etme gereği duyulmuyor. En basitinden ekran menteşesinin sağlamlığı bile çok önemli yoksa arkasına kalın ve ağır cisimler koymak gerekir ( Ben duvara yaslıyordum ve zor oluyordu ) . Bunların tamiri ve yedek parça piyasası çok fazla olması sorunları halledilebilir olarak gösterse de can sıkıcı olabilir. Eğer ikinci al alacaksanız sıfır üründen en az 3-4 kat daha fazla dikkat etmek gerekirÇoğunu kullanıcı kontrol eder diye yazmamıştım ama iyi oldu yazdığınız.![]()
Aslında bunu rehber gibi bir şey hazırlamak gerek siz böyle söyleyince aklıma düştü.Hocam genelde bu tarz durumlarda sistem parçalarına odaklanılıyor ve yazdığım kısımları kontrol etme gereği duyulmuyor. En basitinden ekran menteşesinin sağlamlığı bile çok önemli yoksa arkasına kalın ve ağır cisimler koymak gerekir ( Ben duvara yaslıyordum ve zor oluyordu ) . Bunların tamiri ve yedek parça piyasası çok fazla olması sorunları halledilebilir olarak gösterse de can sıkıcı olabilir. Eğer ikinci al alacaksanız sıfır üründen en az 3-4 kat daha fazla dikkat etmek gerekir![]()
Rehber çok mantıklı olabilir hocam. Detaylı görsel bir video hazırlanıp yazıya da dökülebilir.Aslında bunu rehber gibi bir şey hazırlamak gerek siz böyle söyleyince aklıma düştü.
Sağolun hocam teşekkür ederimRehber çok mantıklı olabilir hocam. Detaylı görsel bir video hazırlanıp yazıya da dökülebilir.
Teşekkürler hocamAslında bunu rehber gibi bir şey hazırlamak gerek siz böyle söyleyince aklıma düştü.