2 farklı sistemde aynı sorun-aniden donup kitleniyor

izetsmsk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Başlıkta da belirttiğim gibi 2 farklı masaüstü bilgisayarım var ve ikisinde de aynı sorunu yaşıyorum.
Oyunda gayet yüksek fps aldığım halde, hiçbir sorun yokken oyun aniden donup kalıyor, alt-f4 ile veya görev yöneticisinden kapanmıyor oyunu alta falan alamıyorum. Tarayıcıda arka planda çalan müzik vs varsa devam ediyor ama oyunu hiçbir şekilde kapatıp alta alamıyorum ve bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Bazen günde 5-6 kere yapıyor bazen bir hafta boyunca yapmıyor. Oyunlar steamdan ve bilgisayarda hiçbir korsan oyun-uygulama vs yok bütün driverler ve windows son sürüm güncel defalarca formatı denedim, zaten bilgisayarı alalı henüz 1 ay oldu.
Csgo,ets2 ve pubg oynuyorum üçünde de başıma geldi bu sorun, bir nevi kitlenme gibi, normal fps değerlerim gayet yüksek alakasız bi yerde aniden kitlenip kalıyor.

Garip olan ise önceki sistemimde (1050ti-R5 1600) aynı sorunu yaşadım ve ne yaptıysam çözüm bulamadım. Şimdi eski sistemimden tamamen kurtuldum yeni bir bilgisayar aldım ama birebir aynı sorunu bunda da yaşıyorum, eski sistemden hiçbir parça yok yeni sistemde(rx570-R5 2500x) yani herhangi bir parçadan kaynaklanan bir sorun olduğunu sanmıyorum iki ayrı sistemde de bunu yapıyor çünkü. Not: bilgisayarların ikisi de itopya.com dan alındı birincisi g1 sistemi idi şuan kullandığım yeni çıkan g2, iki sistemde de hdd kullanmıyorum, sorunun hdd olduğunu düşünüp ssd taktım fakat hiçbir gelişme yok.

Sistemim:
Windows 10 son sürüm
Asus ROG Strix RX570 OC  
Ryzen 5 2500X
ASUS PRIME B450M-K 
CORSAIR 8GB DDR4 3000MHz
Thermaltake V200 600W 80Plus kasa ve cpu
TOSHIBA OCZ 480GB TR200 SSD

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartınıza BIOS güncellemesi yapıp denermisiniz. 2500X işlemcisi sonra çıktı piyasaya anakartınızda bir işleme problemi olabilir. Ayrıca AMD 'nin sitesinden B450 için çipset sürücünüzü kurmadıysanız kurmanızı tavsiye ederim buda sorunu çözebilir.

KS

izetsmsk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakartınıza BIOS güncellemesi yapıp denermisiniz. 2500X işlemcisi sonra çıktı piyasaya anakartınızda bir işleme problemi olabilir. Ayrıca AMD 'nin sitesinden B450 için çipset sürücünüzü kurmadıysanız kurmanızı tavsiye ederim buda sorunu çözebilir.

Bios güncellemesini denemiştim zaten, şuan da tavsiyeniz üzerine anakartın chipset sürücülerini yüklüyorum yorumunuz için teşekkür ederim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri