2. Monitör Görüntü Sorunu

Midas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,
Kasamda 1 DVI ve HDMI girişleri bulunmakta;
1. monitörüm DVI olarak kasama  bağlı , Yeni aldıgım 2. monitörüm ise HDMI girişi bulunmadıgı için HDMI TO VGA aparatıyla kasama HDMI girişinden bağlı.

Sorunum ; 2. monitörüme görüntü gelmiyor. 
Şöyle bir  çözüm farkettim , her gün bilgisayarımı çalıştırdıgımda 2. ekranıma görüntü gelmiyor ilk öncelikle kasanın arkasından 1. monitörün DVI Kablosunu çıkartıyorum sonrasında bilgisayarı çalıstırıyorum   , 2. ekrana görüntü geliyor sonrasında  bilgisayar açılınca DVI kablosunu geri takıyorum.

neden böyle bir sıkıntı yaşıyorum yardımcı olurmusunuz lütfen

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2 ekrandan birisi ana ekran olarak tanıtıldıktan sonra diğer ekran için ayarlarını doğru bir şekilde yapman gerek bu yüzden masaüstünde olan düzenin bozuluyor. Muhtemelen 2 ekranında çözünürlük ve oranları farklı veya ayarlar yüzünden düzen 2. monitörü tanıttığında bozuluyor. Diğer ekranı söktüğünde sistemde bir ekran kaldığından yaptığın ayar o ekrana göre yeniden düzenlenir bu yüzden düzenin değişiyor. Ekran bölme işleminde bir ekranı sürekli sabit olan ana ekranını ve diğerini taktığın zaman Windows sistem ayarlarında gerekli ayarlarını yapıp tanıtma işleminden sonra bölme veya genişletme işlemini yap ayarlarını kaydet bu ayardan sonra bir daha bu tarz bir sorun olmaması gerek.

KS

Midas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
2 ekrandan birisi ana ekran olarak tanıtıldıktan sonra diğer ekran için ayarlarını doğru bir şekilde yapman gerek bu yüzden masaüstünde olan düzenin bozuluyor. Muhtemelen 2 ekranında çözünürlük ve oranları farklı veya ayarlar yüzünden düzen 2. monitörü tanıttığında bozuluyor. Diğer ekranı söktüğünde sistemde bir ekran kaldığından yaptığın ayar o ekrana göre yeniden düzenlenir bu yüzden düzenin değişiyor. Ekran bölme işleminde bir ekranı sürekli sabit olan ana ekranını ve diğerini taktığın zaman Windows sistem ayarlarında gerekli ayarlarını yapıp tanıtma işleminden sonra bölme veya genişletme işlemini yap ayarlarını kaydet bu ayardan sonra bir daha bu tarz bir sorun olmaması gerek.

Merhaba, 1. monitörüm ana ekran olarak ayarlı çözünürlük ayarlarıda aynı. Şuan masaüstündei dosyalarımda yer değişikligi olmuyor. Fakat sorunun neden kaynaklandıgını bilmediğim için hala bir aksiyon alamadım hergün 1. monitörün vgi kablosunu cıkarıp bilgisayarı açıp 2. monitöre görüntü gelince tekrar takıyorum kabloyu sürekli tak-çıkar zarar verebilceğinden çözüm bulmaya çalısıyorum

Edit : Sorunun HDMI TO VGA kablosundan kaynaklanabilceği söylendi altın kapmalı gibi görünen bi dönüştürücü varmış o önerildi deneceğim sizcede bundan kaynaklanıyor olabilir mi ? 

Edit 2 : Ayrıca monitöre görüntü gelmediği zaman yani direk 1. monitörün VGI kablosunu çıkartmadan çalıştırdıgımda 2. monitörün ışığı hep yanıyor sönüyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kablodan olabilir. 2 monitör aynı desteklere sahip kablolar ile bağlanırsa sorun çözülebilir. Örneğin HDMI ve Display Port gibi bu 2 kabloda belli bir üst sınıra kadar aynı Hz ve çözünürlükleri sunarlar ve aynı tarzda sinyal gönderirler. HDMI 'dan VGA kullandığınız dönüştürücülü sistem sinyal aktarmada 2. monitöre gecikme veya askıya alma gibi sorunlara sebep olabilir. Bu söylediğim tarzda bağlamayı deneyin ya HDMI veya Display Port ikilisini kullanın yada DVI ve VGA 2 monitörde aynı standart kablo ile bağlı olsun sisteme sonuç değişebilir bu yöntem ile.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri