2 pc arası seçim

brkndgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar selam, 
Arkadaşıma bir pc bakıyoruz sinerjide hazır sistemler var monitor dahil iki tane aynı sistemden bulduk birisi i5 ken birisi ryzen 5 3600x  hangisi daha iyidir hangisi daha iyi olur bilemedim.

i5 olan bu
buda ryzen olan     bunlar birde 3060 ti   sinerjide pc hocası 3070 toplamıs ama monitorsuz 13.700 civarı bir şey ekran klavye filan alınca baya ucacak bu montiörle filan nasıldır fiyat performanstır filan . yardımcı olabilirseniz sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
10400F işlemcisi bir tık daha avantajlı performans olarak ama AMD platformunun 4 büyük avantajı var. 

• Birincisi AMD Platformunda daha ucuza çok daha güçlü işlemciler alabilirsiniz örnek olarak Ryzen 5600X işlemcisine geçerseniz 10900K nın oyun performansını alabilirsiniz ileride hem de çok daha ucuza.
  • İkincisi olarak AMD platformunda B550 anakart seçerseniz ve Ryzen 5000 serisi işlemci kullanırsanız PCIe 4.0 SSD desteğine kavuşursunuz.
  • Üçüncü olarak AMD işlemcilerinin hepsi B ve X serisi anakartları ile OC olabiliyor.
  • Son olarak AMD işlemcileri ile RAM hızında 3200MHz veya üzerine çıkabilirsiniz ama INTEL de i3 ve i5 işlemcileri Z serisi anakart ile kullanmazsanız RAM hızı sınırınız 2666MHz hızıdır. 4000MHz RAM de alsanız anakart 2666MHz hızında üzerine izin vermez işlemciden dolayı. Bu INTEL için büyük kayıp değil AMD de olduğu gibi RAM frekansı INTEL de çok performans kazancı sağlamıyor ama genel olarak 3000MHz veya üzeri kullanmaktansa 2666MHz kullanıyorsunuz.
Ben sanırım AMD seçerdim B550 anakart ile ilerisini düşünerek ama karar sizin.

KS

brkndgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Peki bu fiyatlarda hazır sistem var mı bildiğiniz yine rtx 30 serisi olan? 3060 ti ile 3070 arası cok ucurum olmaz diye düşünerek arkadaşım bunu onerdım ama bende 5600x olsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Ama onu ayrıca ekleyicne 1400 tl gibi bir rakam koyuyor ve baya artıyordu fiyat. Varsa önerebileceğin onlarada baksın

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri