2 Ram Aynın Anda Çalışmıyor

Emre Ütülü

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Pc'yi ilk aldığımda 3 Gb rami vardı. Bu 3 gb ramin 1 gb olanını çıkardım. Pc'yi 2 gb ram olarak başlattım sorunsuz açıldı. Kapatığım da tekrar 1 gb rami takıp açtım.3 gb ram oldu açılması gerekirken pc açılmadı işte sorun burda iki ram tek tek taktığım da açılıyor. Fakat aynı anda takınca açılmıyor. Slot ve ramlar çalışıyor test ettim. Ayrıca bios pilini çıkarıp sıfırladım. Ekran kartsız çalıştırdım yine olmadı. Bir bilgisi olan varsa yazabilir mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM lerin frekansları ve CL yani gecikme değerleri birbirlerinden farklı ise sorun olur iki RAM in frekansları ve CL değerleri eşitlenmeli BIOS üzerinden sorun ortadan kalkar bu şekilde.

KS

Emre Ütülü

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Değerler linkte verdiğim gibi iki raminde aynı bir ayar yapmama gerek var mı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Burada bir sorun yok ama beraber çalışmıyorlarsa iki rami takınca değerler değişiyordur onu kpntrol edin bios üzerinden. Başka bir açıklaması yok bu sorun olabilir ancak.

KS

Emre Ütülü

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İki rami aynı anda takınca bios ekranına giremiyorum. Acaba teki takılıyken yapsam ikisi içinde geçerli olur mu ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Emre Ütülü' Alıntı:
İki rami aynı anda takınca bios ekranına giremiyorum. Acaba teki takılıyken yapsam ikisi içinde geçerli olur mu ?

İki RAM i de görmeli ama şöyle yapabilrsin. RAM leri teker teker tak ve RAM çalışma frekansı, voltaj ve gecikme değerlerini karşılaştır ikisi farklı ise düşük değerdeki olan RAM i değilde yüksek değerleri olan RAM i düşük değerdeki olan RAM in değerlerine ayarla ve kaydet deyip kapat sistemi sonra diğer RAM i tak bu işe yarar.

KS

Emre Ütülü

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yok aynı resimler var üstte

n68c gs fx anakart bu ram değerli aynı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Emre Ütülü' Alıntı:
Yok aynı resimler var üstte

n68c gs fx anakart bu ram değerli aynı

Windows çalışır haldeki değerleri sormuyorum size. Tek RAM 'i takın ve BIOS 'ta RAM değerlerine bakın Frekans, Voltaj, CL, CAS vs. tüm RAM çalışma değerlerini bulacaksınız bu kısımda ki değerler 2 RAM 'de de farklı mı bunu kontrol edeceksiniz. RAM 'leri takıp CPU-Z ile değil bu yöntem ile kontrol etmeniz gerek ki tüm RAM yapısının çalışma değerlerine ait verileri görün ve 2 RAM arasında fark var mı buna bakın.

KS

Emre Ütülü

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aslına iki ram takılıyken bios ekranına girilise farklı ayar deniyecem. Fakat bi ramda ayar yapıp diğer ramı takınca yine olmuyor tekinde kaydoluyor ayar.

Ama sana dediğm gibi bu iki ram pc yi ilk aldığımda çalışıyordu. Uyum sağlamamaları mümkün değil.

Bios menüsü de 1 gb ram 200 mhz 2 gb 267 mhz yazıyor. 2gb olan rami 200 mhz yaptım bu şekilde 1gb yi taktım olmadı.

KS

Emre Ütülü

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Rami çalıştırmayı becerdim şimdide
Boyle bir sorun ortaya çıktı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri