2 tane aynı laptopa sahibim fpsler farklı

tayyip152

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
2 tane aynı laptop var herşeyi güncel ikiside fakat fortnite oynarken birinde 140-150 arası görüyorum diğer 100 110 arası bütün herşey eşit olmasına rağmen furmark testinde fps ler eşit çıktı ama fps düşük olan 82 dereceyken diğeri 77 filandı başka programla test ederken de arada 10 fps fark çıktı nedeni nedir ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer makineler birebir aynı ise ve sürücü güncelliğide aynı ise 3 açıklaması vardır. 1. si virüs vs. gibi zararlı yazılımlar, 2. si Windows kullanım senaryoları eğer 2 Windows arasında sürücü temizliği ( Temp, Prefetch, Cache gibi geçici dosyalar ) vs. kullanıma bağlı olarak oluşur sistemlerde bu olabilir. 3. olarak yine kullanıma bağlı donanım bazlı yorgunluk eskime vs. yada işlemci ısının kontrolünde bir problem soğutma açısından sorunlar fark yaratır.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
tayyip152' Alıntı:
şuan yapabilceğim ne var format mı ?

Hayır önce Virüs taraması yapın. Kaspersky Total Security tavsiyemdir. Sonra https://yadi.sk/d/BWHulJF-3V3MZW bu linkten hazırladığım temizleme dosyalarını indir ve her birini yönetici olarak çalıştır. Sonra CCleaner tarzı bir program ile Registry 'yi temizlemek. Sonra C:\Users\Kendi Kullacı Adın\AppData\Local\Microsoft\Windows\Explorer Kendi kullanıcı adın olan yere kullacı adın gelecek Explorer klasörünün içini temizle sonra "[font=Arial, Helvetica, Verdana, sans-serif]Windows key + R" tuşuna bas veya başlata çalıştır yaz sonra WSReset.exe [/font]yaz çalıştır sonra siyah bir CMD ekranı gelecek bekle Windows mağazasının geçici dosylarını temizlecek ve kapanacak sonra mağazayı açacak kapat ve temizlik bitti. Sonrasında PC 'ni yeniden başlat ve güncellemelerini tekrar kontrol et ve bir deneme yap bakalım sorun aynımı halen.

KS

tayyip152

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
deniyorum şuan peki furmark testinde 5-6 derece sıcaklık farkı nasıl oluyor onu anlamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
tayyip152' Alıntı:
deniyorum şuan peki furmark testinde 5-6 derece sıcaklık farkı nasıl oluyor onu anlamadım

İşlemci macunu aynı seviyede dayanamamış olabilir yada ortama bağlı sıcaklık farkı da olabilir birebir aynı ortamda hatta durduğu yere bağlı olarak 5 derecelik fark olabilir bunlar pek sıkıntı olmamalı kafana 5 derecelik farkı takma sorun yaratmaz programda aynı derecede yüke aynı anda tabi tutmaz işlemcini aynı seviyeye çıkartır ama zamanlama farkı olur buda sebep olur yani.

KS

tayyip152

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
valla herşey aynı aynı masada aynı derecede aynı anda başlatıyorum 15 dk lık testte 75-76 da kalıyor diğer 81-82 görüyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows odaklı olabilir. 5 derecelik farkı başka birşey yaratacağını düşünmüyorum. Sen dediklerimi yapıp test et bakalım Windows 'mu sorun.

KS

tayyip152

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1 saat oyun oynadım ikisindede aynı anda 1 saat sonunda furmark testi yaptım sonuçlar böyle
sıcaklık yüksek olan bu
WfdmGW.png

düşük olan bu
rz9KQw.png

oyun içinde core temp ile bakıca 86 dereceyi görmüş ikiside

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dediğim gibi Windows sorun olabilir veya programın etkisi farklı olur her sistemde hatta aynı makinede aldığı puanlarda 3 aşağı 5 yukarı değişir her seferinde. Ayrıca donanıma bağlı bir fazladan yorgunluk veya işlemcilerdeki silikon farkından doğan işlemci farkı ( her aynı işlemcinin verdiği performans ve sıcaklık değerleri farklıdır bunu kastediyorum ) yada işlemci macununun 2 bilgisayarda aynı oranda azalması vs. gibi birçok sorun olabilir. Önce Windows 'u temizler gerekirse format atar denersin sonra işe yaramaz söylediğim diğer şeylerden biri sebeptir ki işlemciler arası kalite farkından ise yapacak bir şey yok laptop soğutucusu alıp sıcaklığı düşürmekten başka. Eğer macun ile alakalı ise ki bu çok düşük ihtimal çünkü makinen yeni belli 1050 Ti var içinde bu çok çok düşük bir ihtimal. Bunu hiç söylemedim farz et. 5 Derecelik fark ciddi değil ama sıcaklıkların laptop için sınırlarda 70-80 derece ciddi laptop için soğutucu alıp 5-15 derece düşüş sağlayabilirsin tabi makineden makineye farkeder soğutucu kaliteside farkeder.

KS

tayyip152

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
UUmjgu.jpg

arkası böyle buna uygun en iyi soğutucu nedir buralardan hava alıyor çıkışı ises ekran bağlatısının oradan

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
tayyip152' Alıntı:
UUmjgu.jpg

arkası böyle buna uygun en iyi soğutucu nedir buralardan hava alıyor çıkışı ises ekran bağlatısının oradan

Gang GNC-01 USB Port Ultra Performans Led Işıklı Ambiyans Gaming Soğutucu - 107,44 TL - 3. Tavsiyem

Addıson Rampage Ad-Rc3 140Mm 4 Fanlı Notebook - 100,42 TL - 4. Tavsiyem

Addison Rampage Ad-Rc4 Siyah 2*125Mm+2*70Mm Işıklı Fan 15-17 Notebook Soğutucu Stand - 80,25 TL - 1. Tavsiyem

Trust 20817 GXT 278 Notebook Gaming Soğutucu 15.6" - 17.3" - 65,00 TL - 2. Tavsiyem

bunlar o makineyi soğutur yapraklar büyük olduğu için fanın kendi büyüklüğünden fazlasını soğutuyorlar sıkıntı değil merak etme. Ayrıca illede o ortayı soğutmasına gerek yok, ki soğutur bunlar genel yapıda sıcaklık düşer merak etme. İllede orayıda soğutsun dersen Tx Red Alert 6 Fanlı Gaming Notebook Soğutucu (TXACNBRED) - 155,67 TL bunu al fanlar küçük oluğundan diğerlerinden biraz daha sesli çalışır ama bu o dediğin alanıda soğutur.

KS

tayyip152

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bunlar bana pek uygun gelmedi çünkü yanlardaki hava kanallarına hava verebilcek gibi değil

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sen bilirsin ama bunların yanlarda ki hava kanallarına hava vermesine gerek yok işlemcin altta sol veya sağ köşenin ortasında yer alıyor burayı soğutmak ısı düşüşüne fayda sağlar kanala üflemesine gerek yok ki zaten karşılıklı üfleselerdi türbülans olurdu ve hiçbir soğutma etkili olmazdı. Alttaki kanallardan üfleyecek ve yandaki kanallardan sıcak hava tahliye olucak anlatabilmişimdir umarım.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sen bilirsin ama bunların yanlarda ki hava kanallarına hava vermesine gerek yok işlemcin altta sol veya sağ köşenin ortasında yer alıyor burayı soğutmak ısı düşüşüne fayda sağlar kanala üflemesine gerek yok ki zaten karşılıklı üfleselerdi türbülans olurdu ve hiçbir soğutma etkili olmazdı. Alttaki kanallardan üfleyecek ve yandaki kanallardan sıcak hava tahliye olucak anlatabilmişimdir umarım.

Bu konuda Uğura katılıyorum hocam durum tam olarakta bahsettiği gibi

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri