20.000₺ WorkStation PC Toplama(Tüm Parçalar) - Tavsiye bekleniyor..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak Ilter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar..
Workstation bir pc toplamam gerekiyor. 3dsmax, autocad,lumion gibi programlarda çalışmam gerekiyor. Şuanki laptopumla işime devam edemiyorum.. İlk kez sistem toplayacağım ve bilgisayar parçalarıyla ilgili yeterli bir bilgim yok. 1 aydır forumlardan ve videolardan bakarak bir sistem oluşturmaya çalıştım fakat parçaların birbirleriyle uyumluluğu nasıldır emin olamıyorum. Konuya hakim olan arkadaşlar yardımcı olursanız çokk sevinirim..

1. opsiyon
İşlemci: Amd Ryzen 9 3900x
Anakart: MSI MPG x570 Gaming Edge wifi 4400mhz -veya- Asus Rog x570 Crosshair VIII Hero 4600mhz
Ram: G.skill 32GB(2x16) Trident Z Rgb 3600 mhz
Ekran kartı: Asus rog strix geforce rtx 2060 super occ 8gb -veya- MSI geforce rtx super 2060 gamingx 8gb
Ssd: Samsung 1TB 970 evo 3400 yazma, 2500 okuma
Pc Diski: Seagate 4TB Barracuda 256mb, 5400 rpm
Kasa: Phantex Enthoo 719
Güç Kaynağı: Corsair 750W rmx serisi 80+gold
İşlemci soğutucu: Corsair hydro series H115İ RGB platinum 280mm sıvı soğutucu

2. opsiyon
İşlemci: Amd Ryzen 9 3900x
Anakart: Gigabyte x570 master 4400mhz (OC) RGB M.2 Wİ-Fİ AM4 ATX
Ram: Corsair 32GB (2x16) Vengeance LPX 3000mhz CL15 DDR4 Ram
Ekran kartı: MSI geforce RTX 2070 Super Gaming Trio 8gb 256bit
SSD: Samsung 500gb 970 evo plus NVe okuma 3500- yazzma 3200
Pc diski: Seagate 2TB barracuda 256 mb 7200 rpm
Kasa: Corsair icue 465x Tempered glass rgb usb 3.0 atx mid tower
Güç kaynağı: Corsair 850w rm series 80+gold
İşlemci soğutucu: CoolerMaster MasterLiquid ML240L V2 240mm sıvı soğutucu

Tavsiyerlerinizi bekliyorum, teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Daha iyisi toparlanabilir. Birkaç sorum olacak size.

1. Sistemi ayrı ayarı bileşen olarak toparlayabilir misiniz?
  2. Bütçenize monitör dahil mi?
  3. Bütçe aşılabilir mi ve aşılabilirse ne kadar aşılabilir.
  4. Sistemde GPU render alıyor musunuz?

KS

Burak Ilter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Daha iyisi toparlanabilir. Birkaç sorum olacak size.

1. Sistemi ayrı ayarı bileşen olarak toparlayabilir misiniz?
  2. Bütçenize monitör dahil mi?
  3. Bütçe aşılabilir mi ve aşılabilirse ne kadar aşılabilir.
  4. Sistemde GPU render alıyor musunuz?

-Ayrı ayrı bileşen derken nasıl anlayamadım?
-monitör dahil değil. 1 tane var var şimdilik.
-bütçem 20.000, biraz daha bekler veya taksit gibi seçenekler ayarlayabilirsem, 22.000 veya 23.000 olabilir..
- CPU alıyorum genelde ama GPU yu da çok düşük tutmak istemiyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ayrı ayrı bileşen bileşen farklı sitelerden demek istedim. Aşağıya örnek olarak bırakıyorum.

CPU : 
  1. AMD Ryzen 9 3950X - 7.408 TL
  2. AMD Ryzen 9 5950X - 11.210 TL
CPU NOT : 2 numaralı işlemciyi koyma sebebim sadece 22K civarına çıkarsanız diye seçenek.

MB : 
  1. MSI MAG B550 TOMAHAWK - 1.452 TL
  2. MSI MPG B550 GAMING CARBON WIFI - 1.758 TL
  3. ASUS TUF GAMING X570-PLUS WIFI - 1.996 TL
MB NOT: B550 anakartının farkı sadece şudur, 2 veya daha fazla M.2 takarsanız anakartın toplam SATA portundan 2 veya 3 adet disk yuvası devre dışı kalır. Yada tüm SATA portlarını doldururasanız ki en az 6 tane olur bu tarz sistemlerde yani 6 disk bağlarsanız sadece 1 adet M.2 disk kullanabilirsiniz. Bunun dışında B550 anakartlar genel olarak diğer özelliklerde X570 anakartlardan daha  başarılıdır. Ağ kartı veya diğer tarz özelliklerde. OC potansiyelleride X570 anakartların çoğundan başarılıdır. 

RAM : Team T-Force Delta TUF Gaming Alliance RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 - 1.149 TL

Disk : SANDISK 1TB Ultra NVMe M.2 SSD - 989 TL + SEAGATE 2TB Barracuda 256MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0 Harddisk - 509 TL = 1.498 TL

GPU : 
  1. MSI RTX 2060 Super Gaming 8GB - 3.999 TL
  2. Gigabyte RTX2070 Super Windforce OC 3x - 4.857 TL
GPU NOT : Ben olsam bütçemi aşsa bile aradaki 858 TL farkı verip 2070 Super seçerdim.

PSU : ZALMAN ZM1000-EBT 1000W 80+ GOLD - 1.334 TL

Kasa : 
  1. XPG INVADER 2x12cm Fan - 479 TL - Kasa ile beraber 2 adet fan geliyor. Sıvı soğutma alınacağı için o fanlardan fazlasına gerek yok. Ön tarafa sıvı soğutma montajlanır diğer 2 fan kasa üstü veya arkasına takılabilir.
  2. MSI MAG FORGE 100R - 509 TL - RGB kontrolü sadece MSI marka anakartlar ile mümkündür.
  3. Aerocool NightHawk Duo 2x20cm + 1x12cm ARGB Fan - 574 TL
Kasa NOT : Bu sisteme fazlasıyla yeterli bir kasadır.

Soğutma :
  1. Cooler Master ML240L V2 240mm - 645 TL
  2. SilverStone PF240 ARGB 240mm - 832 TL
  3. Arctic Liquid Freezer II 240mm - 870 TL
  4. Arctic Liquid Freezer II 280mm - 1.061 TL - 2 numaralı MSI kasa ile uyumsuzdur.
  5. SilverStone PF360 ARGB 360mm - 1.205 TL - 2 numaralı MSI kasa ile uyumsuzdur.
  6. Arctic Liquid Freezer II - 1.453 TL - 2 numaralı MSI kasa ile uyumsuzdur.
Soğutma NOT : Bu listedeki en iyi ürün Arcitic ürünleridir, sonra SS ve sonra CM ürünü gelir. Hepsi bu işlemciler için iyi ürünlerdir karar sizin. Eğer 280mm ve 360mm ürünlerden seçerseniz sadece kasanın önüne montajlama yapılabiliyor ama öndeki güzelim 2 adet 20cm fanı sökmenin pek manası yok bence. 240mm   

Toplamda minimum 18K ya toparlayabiliyorsunuz. Seçenekleri bütçenize göre düzenleyebilirsiniz hepsi birbirleri ile uyumludur.

Ben olsam CPU 1 + MB 2 + RAM + Disk + GPU 2 + PSU + Kasa 1 + Soğutma 6 ile toplamda 19.936 TL ye alırdım sistemi.

KS

Burak Ilter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi akşamlar diliyorum tekrar vakit ayırdığınız için gerçekten çok teşekkür ederim.. 
   -İşlemci konusunda Ryzen 9 3900x düşünüyordum onun yerine Ryzen 9 3950x dediğiniz gibi daha iyi oldu.
   -Anakart MSI mpg b550 Gaming carbon wifi ile bu sistem için yeterli performans alınabilir mi yoksa daha üst segment bir anakart tercih etmeli miyim? 
   - Ram için G.skill veya corsair düşünüyordum sizin söylediğiniz Team force markasını bilmiyordum 3. bir seçenek oldu, fiyatı diğerlerine göre daha uygun ve performans açısından da gayet iyi anladığım kadarıyla..
   -SSD için ben samsung 500gb 970 evo plus okuma-3500 yazma-3200 düşünüyordum, Sandisk 1TB ile 2 kat hafızaya sahip, fakat okuma-2400 ve yazma-1950 ile biraz yavaş görünüyor. Fiyatları birbirine çok yakın. Hangisi daha iyi olur?
   -Pc diski SEAGATE 2TB Barracuda 256MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0.
   -Gigabyte RTX2070 Super Windforce OC 3x - 4.857 TL
   - ZALMAN ZM1000-EBT 1000W 80+ GOLD. (Bu marka nasıldır hocam? 750-850w yerine 1000w daha mı iyi olur?)
   -Arctic Liquid Freezer II 360mm veya corsair icue h115i rgb pro xt 280mm hangisi daha iyidir?

- Kasa için bütçeyi arttırabilirim.. Ofis ve ev arasında 1 kat var yani sabah ofise götürüp akşam eve taşıyacağım. Bunun için fazla ağırlığı olmayan, ortalama boyutlarda, seçtiğimiz parçalarla uyumlu ve şık bir kasa arıyorum.. Aklımda Phanteks enthoo 719 vardı ama bulması biraz zor görünüyor ve bir tık pahalı. 1000-1500 bandında ve dediğim özelliklerde bir kasa var mı bildiğiniz? 
Tekrardan çok teşekkür ediyorum.. Cevaplayabilirseniz çok memnun kalacağım..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşlemci konusunda size önerimi yaptım 3950X daha mantıklı olur.

Anakart konusunda her şeyi anlattım performans farkı vs. yok anakart olarak B550 önerilerimi alabilirsiniz ki Tomahawk bence o listedeki en iyi ürün ama Wifi düşünüyorsanız Carbon ürünü alınabilir bir sorun yok.

TEAM markası piyasadaki en köklü en bilindik RAM ve SSD markalarından birisidir ki ben direkt o ürünü öneririm hazır indirimdeyken başka markaya bakmayın bence alın geçin.

SSD olarak mantıklı olan kapasitesi fazla olan üründür. 1500 mb/s üzerini anlamanız çok çok zor bir durum yani bu durumda siz kapasitesi 1TB olan diski alın mantıklı olan budur.

PSU olarak önerdiğim ZALMAN ürünü kalitelidir bir sorun yok. Ben aslında farklı markalar önerecektim ama piyasada 750W üzeri PSU kalmamış RTX 3000 ailesi sebebiyle o W değerindeki ürünler stoklarda yok. 750W bu sisteme yeterli ama PSU ne kadar yüksel olursa o kadar az yüke girer ve o kadar uzun ömürlü olur. 750W önerim var ama fiyatı 1000 TL civarındayken o ZALMAN PSU da indirimdeyken bence mantıklı olan önerdiğim PSU şuan ki stok durumları neticesinde.

Önerdiğim sıvı soğutmalar piyasadaki en iyi F/P ve kalite ortalamasını tutturan ürünlerdir. Sizin kıyasladığınız 2 ürün performansı denk değil Arctic ürünü daha iyi sonuç verir ki 280mm olanı bile o Corsair üründen daha iyi sonuçlar veriyor. Hatta biraz incelerseniz 280mm Arctic ürününün performansı 2000-3000 TL lik 360mm ürünleri geride bırakabiliyor yada denk performans verebiliyor.

Önerdiğim kasalar bu sisteme fazla fazla yeterli ki özellikle XPG ürünün kalitesi ve özellik olarak sundukları çok çok başarılıdır ve F/P odağında şuan tek geçerim o kasayı. Diğer ürünler arasında Aerocool ürünüde ondan sonra ilk önerim olur. Marka bazlı hiçbir önerdiğim ürün bilinmedik kalitesiz marka model değildir bu konuda benim prensiplerim var bütçeniz olmasa bile kaliteli ürün önermek gibi bir takıntım var yani içiniz rahat olsun. Ayrıca sizin seçtiğiniz Pahanteks E 719 kasası 17Kg civarı ağırlığı olan bir kasadır yani taşıması pek mümkün değil.

Size taşıması kolay bir kasa önermem gerekirse ASUS TUF GAMING GT501VC Fansız - 841 TL bu ürünü öneririm. Taşımak için tutamaçları vardır ve sıvı soğutma öne takılır arkaya ekstra 1 adet fan almanız yeterli olur.

KS

Burak Ilter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sonuç olarak:
CPU: Ryzen 3950x [font=arial, sans-serif](7.400[/font][font=arial, sans-serif]₺)[/font]
MB: MSI MPG B550 GAMING CARBON WIFI [font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=medium][font=arial, sans-serif](1.760[/font][/font][/size][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=medium][font=arial, sans-serif]₺)[/font][/font][/size]
RAM: Team T-Force Delta TUF Gaming 32GB(2x16) [font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=medium][size=medium][font=arial, sans-serif](1.150[/font][/size][/font][/size][/size][/font][/size][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=medium][size=medium][font=arial, sans-serif]₺)[/font][/size][/font][/size][/size][/font][/size]
SSD:SANDİSK 1TB Ultra NVMe [font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=medium][size=medium][font=arial, sans-serif](990[/font][/size][/font][/size][/size][/font][/size][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=medium][size=medium][font=arial, sans-serif]₺)[/font][/size][/font][/size][/size][/font][/size]
HARDDİSK: SEAGATE 2TB Barracuda 256mb 7200rpm[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=medium][size=medium][font=arial, sans-serif](510[/font][/size][/font][/size][/size][/font][/size][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=medium][size=medium][font=arial, sans-serif]₺)[/font][/size][/font][/size][/size][/font][/size]
GPU: Gigabyte RTX2070 Super Windforce OC 3x [font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=medium][size=medium][font=arial, sans-serif](4.860[/font][/size][/font][/size][/size][/font][/size][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=medium][size=medium][font=arial, sans-serif]₺)[/font][/size][/font][/size][/size][/font][/size]
PSU: ZALMAN ZM1000-EBT 1000W 80+GOLD [font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=medium][size=medium][font=arial, sans-serif](1.335[/font][/size][/font][/size][/size][/font][/size][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=medium][size=medium][font=arial, sans-serif]₺)[/font][/size][/font][/size][/size][/font][/size]
KASA:XPG [font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=medium][size=medium][font=arial, sans-serif](480[/font][/size][/font][/size][/size][/font][/size][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=medium][size=medium][font=arial, sans-serif]₺)[/font][/size][/font][/size][/size][/font][/size]
SIVI SOĞUTMA: Arctic Liquid Freezer II 360mm [font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=medium][size=medium][font=arial, sans-serif](1.450[/font][/size][/font][/size][/size][/font][/size][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=medium][size=medium][font=arial, sans-serif]₺)
Toplam:[size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=medium][size=medium][size=medium][font=arial, sans-serif](19.935[/font]
[/size][/font][/size][/size][/font][/size][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=medium][size=medium][font=arial, sans-serif]₺)

Performans açısından XPG kasa yazdım fakat açıkçası Asus kasayı daha çok beğenmiştim:). Belki bir tek o değişebilir listede..
   Çok sağolun hocam birçok konuda yardımcı oldunuz..İnşallah en kısa zamanda tavsiyeleriniz doğrultusunda bu şekilde bir sistem toplayacağım.. Gelişmeler olursa tekrardan not düşerim buralara, tekrar teşekkür ederim iyi akşamlar diliyorum..

[/font]
[/size][/font][/size][/size][/font][/size]
[/font][/size][/size][/size][/font][/size][/size][/font][/size]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Birkaç detayı özelden yazdığınız mesajınıza yanıt olarak bıraktım.

Hayırlı olsun diyorum.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri