25.000₺ F/P Monitör Hariç Oyun Kasası

KS

PcToplama

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
MANTIS-12400F - 24.799 TL - Yazan fiyata aşağıdaki bileşenler ile satın alın.
  1. Intel Core i5-12400F 2.5GHz 18MB Önbellek 12 Çekirdek 1700 10nm İşlemci
  2. ASUS PRIME B660M-K D4 5333MHz(OC) DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI D-Sub mATX Anakart
  3. ASUS Dual GeForce RTX 3070 SI Edition 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
  4. Adata XPG 16GB (2×8) 3200MHz DDR4 Single Kit Ram AX4U32008G16A-SR30
  5. WD SN570 500GB Blue GEN3X4 M.2 SSD 3500MB Okuma / 2300MB Yazma SSD
  6. ASUS TUF GAMING GT301 RGB Temperli Cam USB 3.2 Mid Tower Kasa
  7. Asus ROG-STRIX-750G 750W 80+ Gold 135mm Full Modüler Güç Kaynağı
  8. Hediye WiFi Adaptör! ASUS USB-AC58 Kablosuz AC1300 Dual Band USB Adaptör
Artı olarak 500 TL bütçeye bir kule tipi hava soğutucu önerisi yaparım.
Bu kasada wifi özelliği bulunuyor mu?
Birde kule tipi hava soğutucu derken buradan özelleştirme yapabiliyormuyum? Harici alıp takmam mı gerek?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu kasada wifi özelliği bulunuyor mu?
Birde kule tipi hava soğutucu derken buradan özelleştirme yapabiliyormuyum? Harici alıp takmam mı gerek?
Sistemde harici olarak USB ile çalışan WiFi adaptörü veriliyor. Hava soğutucuyu harici önereceğim. Zaten sistem ile bile alsanız ekran kartı ve hava soğutucuları söküp yolluyorlar sallantıda kargo aşamasında hasar almasın diye. Yani siz her türlü onun montajını kendiniz yapacaksınız.

KS

PcToplama

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
Anakartta wifi özelliği bulunmuyor ama hediye verilen adaptörle wifi bağlantısı sağlayabilirsiniz.

Sistemde harici olarak USB ile çalışan WiFi adaptörü veriliyor. Hava soğutucuyu harici önereceğim. Zaten sistem ile bile alsanız ekran kartı ve hava soğutucuları söküp yolluyorlar sallantıda kargo aşamasında hasar almasın diye. Yani siz her türlü onun montajını kendiniz yapacaksınız.
8B6E8257-3199-4CF9-89E5-28A28E43AD08.png

Wifi için bu anakartı seçsem nasıl olur? Diğer anakarta göre çok mu farkı var?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
KS

PcToplama

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
WiFi için değil ama anakartın kendisi için yükseltme yapılabilir. Ancak sistemin fiyatı 28K civarına yükseliyor ki bu fiyat bu sistem için gereksiz pahalı.
Uğur bey resmen araba piyasası gibi olmuş bu sektör, şu olsun aman bu kadar veriyorum şunuda ekleyim dedikce 30K rahat bulacak, monitör seçmedim daha…

Wifi için adaptör ile fazlalık olsun istemediğim için anakart öyle olsun diye düşündüm.

Az daha zorlayıp 30bin₺ çıksam mı yoksa gerek yok sonu yok al geç mi diyorsunuz 25bin₺ olanı?

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Uğur bey resmen araba piyasası gibi olmuş bu sektör, şu olsun aman bu kadar veriyorum şunuda ekleyim dedikce 30K rahat bulacak, monitör seçmedim daha…

Wifi için adaptör ile fazlalık olsun istemediğim için anakart öyle olsun diye düşündüm.

Az daha zorlayıp 30bin₺ çıksam mı yoksa gerek yok sonu yok al geç mi diyorsunuz 25bin₺ olanı?
Bence wifi için o anakartı almaya gerek yok.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763

Hocam biz iş yerine de verdiğimiz bilgisayarlarda wifi olması için alttaki usb yi takıp veriyoruz şuana kadar bi sorun görmedim;

KS

PcToplama

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
Hocam biz iş yerine de verdiğimiz bilgisayarlarda wifi olması için alttaki usb yi takıp veriyoruz şuana kadar bi sorun görmedim;
Teşekkür ederim ev dubleks fiber modem alt katta üst kata kurulum yapcam bilgisayarı usta ayarlayıp ethernet kablosu çektirmem lazım en kötü ihtimalle wifi gayet iyi çekiyor onu kullanırım demiştim öneriniz için çok teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Önerdiğim sistemde zaten adaptör var hediye bence gereksiz masrafa girmeyin WiFi için. Eğer ille masraf yapacaksanız da önerdiğim toplama tek tek parça parça olan sistemi seçin. Orada WiFi anakart önerisi yaptım.

KS

PcToplama

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
Önerdiğim sistemde zaten adaptör var hediye bence gereksiz masrafa girmeyin WiFi için. Eğer ille masraf yapacaksanız da önerdiğim toplama tek tek parça parça olan sistemi seçin. Orada WiFi anakart önerisi yaptım.
Uğur Bey sıvı soğutma hakkında pek iyi şeyler okumamıştım, Antalya gibi sıcak bir yerde
MANTIS-12400F - 24.799 TL - Yazan fiyata aşağıdaki bileşenler ile satın alın.
  1. Intel Core i5-12400F 2.5GHz 18MB Önbellek 12 Çekirdek 1700 10nm İşlemci
  2. ASUS PRIME B660M-K D4 5333MHz(OC) DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI D-Sub mATX Anakart
  3. ASUS Dual GeForce RTX 3070 SI Edition 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
  4. Adata XPG 16GB (2×8) 3200MHz DDR4 Single Kit Ram AX4U32008G16A-SR30
  5. WD SN570 500GB Blue GEN3X4 M.2 SSD 3500MB Okuma / 2300MB Yazma SSD
  6. ASUS TUF GAMING GT301 RGB Temperli Cam USB 3.2 Mid Tower Kasa
  7. Asus ROG-STRIX-750G 750W 80+ Gold 135mm Full Modüler Güç Kaynağı
  8. Hediye WiFi Adaptör! ASUS USB-AC58 Kablosuz AC1300 Dual Band USB Adaptör
Artı olarak 500 TL bütçeye bir kule tipi hava soğutucu önerisi yaparım.
uğur bey sıvı soğutma ile ilgili pek iyi şeyler okumamıştım sizin fikrinizi almak isterim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sıvı soğutmaların geneli hakkında mı kötü yorumlar okudunuz yoksa bir ürüne özel mi yorum okudunuz? İyi bir markadan iyi bir sıvı soğutma almanızda hiçbir sorun yok ki genelde önerdiğim bir şeydir. Siz ne okudunuz bilmiyorum ama sıvı sızdırması veya bakımı zor gibi gibi şeyler okuduysanız takılmayın. Sıvı sızdırması bu tür ürünlerde siz boruları özellikle kesmez yada kırmaz veya aşırı zorlamazsanız mümkün değil. Temizlik olayıysa senede bir güçlü bir fön veya süpürge ile radyatör ile fanları arasında biriken tozu alsanız yeterlidir ki bu zaten hava soğutmada da yapılması gerek bir şey.

KS

PcToplama

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
Sıvı soğutmaların geneli hakkında mı kötü yorumlar okudunuz yoksa bir ürüne özel mi yorum okudunuz? İyi bir markadan iyi bir sıvı soğutma almanızda hiçbir sorun yok ki genelde önerdiğim bir şeydir. Siz ne okudunuz bilmiyorum ama sıvı sızdırması veya bakımı zor gibi gibi şeyler okuduysanız takılmayın. Sıvı sızdırması bu tür ürünlerde siz boruları özellikle kesmez yada kırmaz veya aşırı zorlamazsanız mümkün değil. Temizlik olayıysa senede bir güçlü bir fön veya süpürge ile radyatör ile fanları arasında biriken tozu alsanız yeterlidir ki bu zaten hava soğutmada da yapılması gerek bir şey.
Geneli hakkında okudum, youtubede karşılaştırma videolarında fanın daha etkili olduğunu gösteriyorlardı tabi kasadan kasaya bu durum değişiyormuş kimi kasada fan iken kimi kasada sıvı soğutma etkili ancak sıvı soğutma beni korkutuyor onca elektronik devre arasında sıvının gezmesi ☺️

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Geneli hakkında okudum, youtubede karşılaştırma videolarında fanın daha etkili olduğunu gösteriyorlardı tabi kasadan kasaya bu durum değişiyormuş kimi kasada fan iken kimi kasada sıvı soğutma etkili ancak sıvı soğutma beni korkutuyor onca elektronik devre arasında sıvının gezmesi ☺️
Sıvı sızdırması ben bu işlerde minimum 15 senedir varım şuana kadar hiç görmedim veya şahit olmadım. Aldığınız ürünün kalitesine bağlı tamamen ki ben kalitesiz ürün önermem zaten. Ayrıca çoğu marka ki genelde hepsi sıvı sızdırması olursa tüm bileşenlerin maliyetini karşılıyorlar. O kadar güveniyorlar yani ürünlerine ki zaten olması gerekende bu. Rahat olun ben 9 sene çok iyi olmayan bir Cooler Master sıvı soğutma kullandım ve onda bile sıvı sızdırması olmadı. Ürünün kendisi arızalandı diye değiştirdim en sonunda. :)

KS

PcToplama

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
Sıvı sızdırması ben bu işlerde minimum 15 senedir varım şuana kadar hiç görmedim veya şahit olmadım. Aldığınız ürünün kalitesine bağlı tamamen ki ben kalitesiz ürün önermem zaten. Ayrıca çoğu marka ki genelde hepsi sıvı sızdırması olursa tüm bileşenlerin maliyetini karşılıyorlar. O kadar güveniyorlar yani ürünlerine ki zaten olması gerekende bu. Rahat olun ben 9 sene çok iyi olmayan bir Cooler Master sıvı soğutma kullandım ve onda bile sıvı sızdırması olmadı. Ürünün kendisi arızalandı diye değiştirdim en sonunda. :)
Seçtiğiniz kasada özelliklerde sıvı soğutma yazıyor ama aşağıda bu çıkıyor sıvı soğutma istemiyor diyor ona tıklayıp 3 seçenekten birini mi seçmem lazım?

Ekli dosyalar

• 15D3C95B-CA77-4EE6-8B2C-3E3BC1A48257.png
    15D3C95B-CA77-4EE6-8B2C-3E3BC1A48257.png
    530.9 KB · Görüntüleme: 4

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri