Sadece Windows + Discord + Valorant ve kısıtlı depolama alanı olarak kullanacaksanız yeterli olur.İyi günler önceden hdd kullanıyordum ama artık pert oldu 250 GB ssd işimi görür mu Windows steam dc valorant yada öneriniz varsa da yazabilirsiniz
İyi günler önceden hdd kullanıyordum ama artık pert oldu 250 GB ssd işimi görür mu Windows steam dc valorant yada öneriniz varsa da yazabilirsiniz
Bu çok doğru bir hesaplama/önerme sayılamaz. Çünkü;Bende 250GB CS3030 M.2 disk var. Bu diskte 14-15 adet program var ki bazıları oldukça büyük ve 2 adet oyun kurulu ki şuan 96 GB boş alan var diskte. 1 adet daha oyun kurabilirim diskte performans kaybı yaşamadan. Yani 250 GB disk yeterlidir ama ileriye yatırım olsun derseniz 480/500/512GB bütçenizi esnetip tercih edilebilir.
Bu çok doğru bir hesaplama/önerme sayılamaz. Çünkü;
240-250 GB'lık diskler sistemde toplam alan olarak 220-230 GB civarında görünüyor.
Ortasını alıp 225 GB toplam alanınız olduğunu düşünürsek, ve boştaki 96 GB'ı çıkartırsak;
Bahsettiğiniz 2 oyun + 14-15 program toplamda 130 GB civarında yer kaplıyor olur.
Ben o 130 GB'lık alana 20 oyun + 30 program da yükleyebilirim.
Veya sadece 1 oyun yükleyerek, bahsettiğiniz tüm programlar ile aynı alanı doldurmuş olurum.
Ve sisteme 2. oyunu yükleyecek alanım kalmaz.
Misal;
Ekli dosyayı görüntüle 6869
Ek olarak kullanıcının Windows'u da bu diske yükleyeceğini unutmamak gerek. Yani toplam alandan minimum 25 GB çıkartmak gerekiyor.
Bu 240 GB'lık bir disk için sistem dışında toplam kullanılabilir alan olarak tahminen 190~195 GB alan kaldığı anlamına gelir.
Bu alan basit oyun ve programlar için yeterli olur, fakat fazlası için yeterli olmayacaktır.
Yani önceki mesajda dediğim gibi, bu alan sadece Discord + Valorant ve 1-2 küçük program/oyun kullanacak bir kullanıcı için yeterlidir.
1- Polemik yaratmadım, agresifleşmeyin yineSadece merak ediyorum, siz benim her cümleme bir polemik açmak zorunda mısınız? Ben bir genel değerlendirme paylaşmışım, kullanıcı saf değil hangi oyunun ne kadar boyutu olduğunu zaten biliyordur değil mi? Siz benim yorumlarımı karşı bir yorum yazmayın lütfen. Daha önce bu konuda uyarıldınız tekrar hatırlatırım. İyi forumlar dilerim...
1- Polemik yaratmadım, agresifleşmeyin yineYanlış bilgilendirme olmaması için düzeltme yaptım.
2- Size karşı bir şey yazmıyorum. Aynı hatalı yönlendirme içeren yorumu başkası yazsaydı, onun mesajına bu cevabı verirdim. Siz yazdığınız için sizin mesajınızı alıntıladım. Sizin yaptığınız gibi kişiye özel bir durum yok. Kişiselleştirmeye de gerek yok.
3- Daha önceki konuda uyarılmadım. Hatta site içerisinde hiçbir kural ihlalim veya uygunsuz davranışım olmadı. Fakat siz birden fazla ihlal yaptığınız için sizi uyaran ve haksız olduğunuz bir konuda size doğrusunu gösteren bir üyeyi uyarı bile vermeden banlayıp, üyenin mesajlarını sildiniz. Eski defterleri açmayalım bence.
"250 GB yeterlidir, ben 2 oyun 15 tane program yükledim daha 96 GB boş alanım var" demek uygun bir yönlendirme değildir. Sadece bunu anlatıyorum.
Önceki konuda sizin mesajınızı alıntılamadığım ve sizden bahsetmediğim halde benim mesajımı alıntılayıp polemik başlatan sizdiniz.Sizin daha önceki konuda uyarıldığınızın bilgisini bizzat site yönetiminden edindim. Ayrıca ben sizi eleştirel yorumlarınıza istinaden değil iğneleyici ve agresif yorumlarınıza istinaden banladım. Neyse yine aynı şeyi tekrar tekrar konuşmanın manası yok. Benim yorumlarım üzerinden bir yorum yazmayın lütfen rica ediyorum. Bu bana bir cevap hakkı veriyor ki sizinle anlaşamıyoruz konu başka yerlere gidiyor. İyi forumlar diliyorum....
Pc eski de m2 slotu yok biraz idare etsin parayı az daha toplayıp iyi bisey almayı düşünüyorum şuanlık sadece dont starwe adında bir oyun oynuyorumBende 250GB CS3030 M.2 disk var. Bu diskte 14-15 adet program var ki bazıları oldukça büyük ve 2 adet oyun kurulu ki şuan 96 GB boş alan var diskte. 1 adet daha oyun kurabilirim diskte performans kaybı yaşamadan. Yani 250 GB disk yeterlidir ama ileriye yatırım olsun derseniz 480/500/512GB bütçenizi esnetip tercih edilebilir.
Hocam baya detay vermişsiniz sagolun ama pc eski m2 slotu bile şok Sata ssd takıp devam edecem bu oyunları açmaz merak etmeBu çok doğru bir hesaplama/önerme sayılamaz. Çünkü;
240-250 GB'lık diskler sistemde toplam alan olarak 220-230 GB civarında görünüyor.
Ortasını alıp 225 GB toplam alanınız olduğunu düşünürsek, ve boştaki 96 GB'ı çıkartırsak;
Bahsettiğiniz 2 oyun + 14-15 program toplamda 130 GB civarında yer kaplıyor olur.
Ben o 130 GB'lık alana 20 oyun + 30 program da yükleyebilirim.
Veya sadece 1 oyun yükleyerek, bahsettiğiniz tüm programlar ile aynı alanı doldurmuş olurum.
Ve sisteme 2. oyunu yükleyecek alanım kalmaz.
Misal;
Ekli dosyayı görüntüle 6869
Ek olarak kullanıcının Windows'u da bu diske yükleyeceğini unutmamak gerek. Yani toplam alandan minimum 25 GB çıkartmak gerekiyor.
Bu 240 GB'lık bir disk için sistem dışında toplam kullanılabilir alan olarak tahminen 190~195 GB alan kaldığı anlamına gelir.
Bu alan basit oyun ve programlar için yeterli olur, fakat fazlası için yeterli olmayacaktır.
Yani önceki mesajda dediğim gibi, bu alan sadece Discord + Valorant ve 1-2 küçük program/oyun kullanacak bir kullanıcı için yeterlidir.
Biz orada genel bir nokta ile ilgili konuşmuştuk.Hocam baya detay vermişsiniz sagolun ama pc eski m2 slotu bile şok Sata ssd takıp devam edecem bu oyunları açmaz merak etme
Bütçe varsa mantıklı olan 500GBİyi günler önceden hdd kullanıyordum ama artık pert oldu 250 GB ssd işimi görür mu Windows steam dc valorant yada öneriniz varsa da yazabilirsiniz