27 inç 165Hz Monitör Tavsiyesi (Mayıs 2022)

hakkiucar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim. Sürekli monitör arıyorum. Aşağıdakilerden birini artık alacağım yada bunlardan iyi max 3500 bunu al derseniz onu alayım.

Öncelikle tercihim 27 inç 165 hz monitörler;

Son olarak şu an için karar kıldığım: https://www.amazon.com.tr/Asus-VG278QR-27-LED-Monitör/dp/B07KKBDQCL?th=1

Son karardan sonra: https://www.turkcell.com.tr/pasaj/b...s-freesync-1920x1080-1ms-144hz-oyuncu-monitor

En son seçim en son tercihim olacak bütçemi aşıyor.

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Eğer CSGO oynuyorsanız ve sadece oyun için monitör alıyorsanız ASUS VG278QF modeli seçin. CSGO oyuncuları dikkatlerini dağıtacak her şeyden kaçıyorlar monitörde canlı renklerden bile ki bu yüzden çoğu CSGO oyuncusu IPS veya VA panel monitör bile almıyor. Ben cidden anlamıyorum bu oyunu. :D

Genel olarak oyun + her türlü kullanım için G24F Gigabyte veya ASUS VG279Q1A seçimi yapın derim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Az bir farkla yine İtopya firamasından Gigabyte G27F alabilirsiniz. 3049 TL fiyatı var bir tık daha iyi bir model.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Panel olarak biraz daha başarılı bir paneli var OC ile 170Hz yani aradaki 26Hz farkı hissedecek göz varsa sizde helal derdim. :D

G24F ürünü gerçek 6 bit + 2 bit FRC yükseltmesiyle 8 bit bir panele sahipken G27F gerçek 8 bit panele sahip. Sırf bu bile tek başına seçim sebebi. Diğer sebepler ufak tefek artılar ama bu kadar az bir Hz farkı tek başına bir artı değildir.

KS

hakkiucar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
KS

hakkiucar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Hocam normalde bunu alacaktım ama çoğu kişi 1920 x 1080 çözünürlük düşük kaldığı için pikseller belli oluyor tarzında yazdıkları için 27 in. almaktan vaz geçmiştim Bu doğru mu alacak olduğum modeller https://www.epey.com/monitor/karsil...-gaming-vg279q1a_gigabyte-g27f_gigabyte-g24f/

oke.PNG

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ben sadece önerimi yaptım karar sizin. Konuştuğumuz ürünler arasında kötü bir ürün yok. Hepsi tercih edilen ve edilebilir ürünler. Ben G27F alırdım ama dediğim gibi.

KS

hakkiucar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17

Batua69

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Usta ben sana ASUS VG259QR modelini önermiştim 165hz 1ms ips panel. 3300'e en iyilerinden biriydi ve şimdi 4100 oldu en düşüğü. Neyse sağlık olsun bu söylediğin monitörler arasından G24F modelini almanı tercih ederim. IPS ve 165hz olmasının avantajı var. 27 hiç bakma bile çok büyük çünkü cidden.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
AOC 24G2SU/BK modelini soruyorsanız fena değil ama buradaki seçenekler arasına almayın. Ayrıca konunuzu siliyorum ayrı ayrı bir sürü aynı konudan açmaya gerek yok. Bu konu altından ilerleyebilirsiniz.

KS

hakkiucar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Usta ben sana ASUS VG259QR modelini önermiştim 165hz 1ms ips panel. 3300'e en iyilerinden biriydi ve şimdi 4100 oldu en düşüğü. Neyse sağlık olsun bu söylediğin monitörler arasından G24F modelini almanı tercih ederim. IPS ve 165hz olmasının avantajı var. 27 hiç bakma bile çok
büyük çünkü cidden.
Bu fiyatlar neden böyle ya durmuyor yerinde araştırıyorum hala.
AOC 24G2SU/BK modelini soruyorsanız fena değil ama buradaki seçenekler arasına almayın. Ayrıca konunuzu siliyorum ayrı ayrı bir sürü aynı konudan açmaya gerek yok. Bu konu altından ilerleyebilirsiniz.
Sıcak fırsatlara açmıştım onu indirimli o yüzden.

KS

hakkiucar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Usta ben sana ASUS VG259QR modelini önermiştim 165hz 1ms ips panel. 3300'e en iyilerinden biriydi ve şimdi 4100 oldu en düşüğü. Neyse sağlık olsun bu söylediğin monitörler arasından G24F modelini almanı tercih ederim. IPS ve 165hz olmasının avantajı var. 27 hiç bakma bile çok büyük çünkü cidden.
https://www.incehesap.com/icerik/gaming-gecesi/ bu gaming gecesinde bulma şansım olabilir belki. Adam akıllı bayrama özel indirim yapan da yok :(

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Buradan sorunca monitör konunuzda olunca ben soru soruyorsunuz diye yorumlarım, çokça olan bir şey forumda. Tekrar açabilirsiniz isterseniz ama söylemem gerek fiyatı iyi değil. 3K fiyatı var ve düz VA panel bir ürün ki AOC 24G2 serisinden bir model. 24G2 serisi çokça ölü piksel çıkma sorunuyla gündemde olan bir ürün bu yüzden bunun altını özellikle çizdim.

KS

hakkiucar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Buradan sorunca monitör konunuzda olunca ben soru soruyorsunuz diye yorumlarım, çokça olan bir şey forumda. Tekrar açabilirsiniz isterseniz ama söylemem gerek fiyatı iyi değil. 3K fiyatı var ve düz VA panel bir ürün ki AOC 24G2 serisinden bir model. 24G2 serisi çokça ölü piksel çıkma sorunuyla gündemde olan bir ürün bu yüzden bunun altını özellikle çizdim.
Tamamdır sıkıntı yok. Bu konu üzerinden hala araştırmaya devam ediyorum. Burayı kapatmayın. Bakalım bir sonuca varabilecek miyim :oops:

Batua69

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68

Bu ülkede bir şeyin fiyatı azalmaz. Bulmuşken almak gerekiyor. Dediğim monitör yaklaşık 1 ay boyunca aynı fiyatta kaldı. Tekrar söylüyorum 240hz ips falan bulamayacağın için bu fiyatlara Gigabyte'ın G24F modelini almanı öneririm.

KS

hakkiucar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
@ugur.gozaydin hocam ölü piksel ghost olaylarında sıkıntı yaşarsam değişim veya iade için hangi siteyi tercih edeyim kolaylık açısından? Trendyol, n11 ve qp.com.tr var bunun içinden birinden almam lazım fiyatlar uygun.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri