280hz destekleyen monitörümü 240hz kullanmak zorunda kalıyorum

semwised

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ASUS TUF GAMING VG259QM modelini aldım cs de valoda 300 fps üzeri alabiliyorum bunlarda hiç bir sorun yok fakat monitörümde hız aşırtma uygulayınca yani 280hz e çıkartınca şöyle bir yazı geliyor hız aşırtma ekran titremesine neden olabilir bu etkileri azaltmak için dp kablosunu çıkartıp daha güvenli bir mask yenileme hızı ile tekrar denemek için monitör osd'sini kullanın yazıyor oyun içinde sabit 280hz alamıyorum sürekli değerler oynuyor 240hz ise değişken hep sabit

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birincisi monitörün Hertz olayının FPS durumunuz ile akalası yok. Yani kaç FPS aldığınız önemli değil monitör 280Hz. DP kablosu ile monitörü bağlıyorsanız ve monitör ayarlarından Hertz ayarınızı 280Hz ve Windows üzerinden 280Hz ayarına aldığınızda monitör ayarlarından ELMB ayarını aktif ederseniz sorun yaşamamanız gerekiyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Monitörün gosting ve hız ayarını TUF serisi ürünlerde maksimuma alan bir teknoloji. Deneyin açtığınızda durum ne oluyor.

KS

semwised

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
şu an açtım ekranın renklerinde biraz kısılma oldu fakat böyle durum düzelcekse  hiç rahatsız etmez

size bir soru daha sormak istiyorum overdrive bildiğimiz üzerine voltaj attırıp ekranın tepki süresini arttırıyor bu sizce kaç olmalı fazlasında ters tepme olabilir diyorlar

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Monitörler bu testlerden geçirilip doğru değerler ile OC ediliyorlar. Yani Overdrive bahsettiğiniz şekilde bir soruna yol açmaz. Olabildiğince monitörün tüm Hertz, Ms ve ayarlarını açın ki monitörün tam performansından yararlanın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri