29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,242
29 Ekim Tarihi Neden Seçti?
Yani Ata'mız, Türkiye Cumhuriyeti'ni 29 Ekim'de ilan ederek aslında 30 Ekim'e karşı "bir milletin ahını, intikamını" ilan etmiştir. Bu tarihte ilan etmesinin nedenini 1925 yılında Cumhuriyet Bayramı kutlamaları esnasında Ankara'da 10 gün boyunca misafir ettiği Fahrettin Altay Paşa'ya açıklamıştır.
Cumhuriyetin Anlamı Ve Önemi Nedir?
Cumhuriyet, egemenliğin kaynağının millete ait olduğunu kabul eden devlet şekli demektir; dolayısıyla devletin temel organlarının seçimle iş başına geldiği bir yönetim biçimidir. Bu rejimde Devlet Başkanı olan Cumhurbaşkanı da milletçe veya milletin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından seçilir.
Cumhuriyetin İlan Edilmesinin Önemi Nedir?
29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan bir anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin yönetim biçimi Cumhuriyet olarak belirlenmiştir. … Türk halkı için Cumhuriyet Bayramı, milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığı milli bayramlarımızdan birisidir.
Atatürk Neden Cumhuriyet İlan Etti?
Millet egemenliği ile demokrasiyi daha kolay uygulayabilmek için yeni bir yönetim arayışına girilmişti. Net olarak devlet rejiminin belirlenmesi ve meclisteki kargaşaya bir son vermek amacıyla Cumhuriyet ilan edilmiştir.

Ataturkv.jpg

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri