3 Farklı Wireless Adaptör Kullandım. Bağlantım 5-10 Dakikada Bir Kopuyor. Tekrar Geliyor. Bir Türlü Çözemedim

murat koşar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba;

Donanımım şöyle;
PRIME H610M-K D4 anakart
i5 12.400 F işlemci
32 gb ram gskill 3200 mhz
2 tb samsung ssd
asus rtx 4060 ti
Vento Kasa , 650 watt

Kasayı İtopya'dan 1 sene önce aldım. Asus'un çift antenli AC-58 wireless adaptörü ile kullanıyordum. bu adaptör bozulunca iade verip TP Link ac1300 aldım.ilk birkaç ay sorunsuz çalıştı. son 3 aydır eziyet derecesinde bağlantı kopma sorunları ile karşı karşıya kaldım. şöyle ki;

evde laptop, tablet,telefonlar wifi bağlı iken sorun yok. Masaüstü sistemi açınca 10-15 dk periyotlarda bağlantı kopup birkaç saniye içinde geri geliyor. microsoft flight simulator yoğunlukla kullanıyorum. bağlantının 20 saniye için bile kopup gelmesi herşeyi mahvediyor. internet kopunca ev ahalisi benim masaüstünü açtığımı anlıyor. Modemde sorun olmadığını söyleyebilirim.
Bağlı iken internet hızında da sorun yok. Kopma da yaşanmıyor.

asus, tp link ve studz marka 3 adet farklı wifi adaptör ile denemiş oldum. aynı sıkıntı hepsinde yaptı. Kullandığım usb portlarını değiştirdim sürekli. sorun devam etti. usb 3.0, usb 2.0 her portta denedim. yine arıza tekrarladı. son aldığım wifi adaptörünü hepsiburadan 320 TL'ye denemek için aldım. TPlink'te başıma gelenlerin aynısı başıma geldi. tahmin ediyorum ki wi-fi adaptörlerin de suçu yok.

Forumları taradım , adaptörlerin güç yönetimi bölümünden gücün tasarruf gerekçesiyle kapanmaması ayarını da yaptım. Driver hep güncel tuttum. kaldırdım, tekrar kurdum. yapabileceğimin sonuna geldim.

Acaba anakart'ta mı sorun var diye düşünüyorum. ama usb ile bağlı herhangi bir cihazda sorun yok. Sadece masaüstü bilgisayarın açıkken tüm evde interneti koparmasını aklım almıyor. Evde internete bağlı 8-9 cihaz çalışırken bu sorun yok. Masaüstü bağlandığında bir süre normal çalıştıktan sonra hoop. bağlantı kopuyor. çok kısa sürede geliyor. Ama yapılan işi yarıda bıraktığı için eziyet gibi oluyor. İşten geldikten sonra 1-2 saat flight sim'de uçuş yapıp kafamı dağıtıyorum. Bu sistemi bunun için kurmuştum. Yoksa masaüstü ihtiyacım çok yok. MSFS'de bağlantı 1 kez koptuğunda , kısa sürede geri gelse bile offline mode'a geçtiği için bütün sihri gidiyor.

Bu problemle alakalı aklına çözüm gelen arkadaşlar , lütfen fikrinizi esirgemeyin. Herkese Bursa'dan selamlar.

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,244
Çok fazla cihaz bağlıysa modem yoğunluk kaldırmıyor olabilir. Geçiçi olarak diğer bağlantıları kaldırıp öyle deneyin bir de veya Windows, güç tasarrufu amacıyla USB portlarını veya kablosuz adaptörleri uykuya alabilir.

Aygıt Yöneticisi > Ağ Bağdaştırıcıları > Adaptör > Sağ Tık > Özellikler > Güç Yönetimi sekmesine girin.

İP çakışması olabilir de, Modem IP’leri karıştırıyor olabilir.

Denetim Masası > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin.

Adaptöre sağ tıklayıp IPv4 ayarlarına manuel IP girin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri