2k monitör ile fps fazla ilken kasıyor

karamataberk789

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi günler herkese bir kaç gündür uğraştığım ve işin içinden çıkamadığım bir sorunum bulunuyor ;

Yeni bir monitör aldım monster 32inç 2k 165hz DP kablosu ile bağladım eski monitörümle beraber kullanmak istedim eski monitör ise msi 24inç 144 hz bir monitör, sistemim yeni bir sistem ekran kartım rtx 2070 ti . Yeni aldığımı 2k çözünürlük ile kullanıyorum oyunlarda fpsim çok iyi olmasına rağmen takılmalar meydana geliyor fps hiç düşmüyor ama takılmalar oluyor ve bir çok oyunda denedim bunu grafik düşürüyorum vs bir şey değişmiyor . Monitörlerin hz ayarlarını da yaptım . Sizce sorun nerdedir yardımcı olursanız sevinirim ...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,141
  • G-Sync ve monitör ayarlarından FreeSync aktifse devre dışı bırakıp deneyin. Değilse tam tersini deneyin.
  • Monitörlerin ikisini de aynı Hertz oranına eşitleyip kullanmayı deneyin.
  • Windows Oyun modu ayarlarını Windows ayarlarından devre dışı bırakın.
  • Arka plan uygulamarınızı kontrol edin ve gereksiz bir yazılım varsa devre dışı bırakın.

KS

karamataberk789

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
  • G-Sync ve monitör ayarlarından FreeSync aktifse devre dışı bırakıp deneyin. Değilse tam tersini deneyin.
  • Monitörlerin ikisini de aynı Hertz oranına eşitleyip kullanmayı deneyin.
  • Windows Oyun modu ayarlarını Windows ayarlarından devre dışı bırakın.
  • Arka plan uygulamarınızı kontrol edin ve gereksiz bir yazılım varsa devre dışı bırakın.

cpu kullanımı şuan %5-7 
windowsu oyun modunu kapattım ama bir şey değişmedi 
g-f sync açık değil
hertz lerini 144 e eşitleyip denemiştim ama pek sonuç alamamıştım :((

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,141
  1. Oyunu 2K olan monitörde açıp o üründe oynayın. 2 panel çözünürlüğü farklı olduğundan dolayı oyun ayarları tam ekran olarak ayarlıysa ki genelde öyle olur, diğer monitörde açılıp taşınırsa sorun bundan kaynaklanıyor olabilir.    
  2. Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri konumundan cihazı Yüksek performans ayarına alın.
  3. Windows ve ekran kartı sürücünüz güncel değilse güncelleyin. Ayrıca anakart BIOS sürümünüz güncel değilse oda güncel olsun. Son olarak anakart çipset sürücünüz kurulu değilse bunu mutlaka kurun. NOT : BIOS güncel değilse ve çipset sürücünüz kurulu değilse önce çipset sürücünüzü kurun sonra BIOS güncelleyin. 
  4. G-Sync ayarınızı aktif edin. FreeSync monitör kullanıyorsanız DP kablosu ile bağlamanız gerekiyor monitörü. Sonra Nvidia Denetim Masası'nı açın. Sol panelden 3D ayarlarını yönet seçeneğine tıklayın ve Program Ayarları sekmesine gelin. Açılır menüden özelleştirmek için bir program(Oyun .exe) dosyası seçin. Oyununuzu listede görmüyorsanız, ekle seçeneğini kullanın. Ardından, aşağıdaki özellik listesinden Monitör Teknolojisi adlı seçeneğe gelin ve Sabit Yenileme olarak değiştirin ayarı. Uygula'ya tıklayın ve oyunda sorunu kontrol edin.
  5. Oyunda V-Sync ayarının kapalı olduğundan emin olun.
  6. Monitör Hertz ayarını 2 monitör içinde daha alt frekanslarda deneyin. Ayrıca Hertz ayarınızı sadece Windows üzerinden yapmayın. Örnek olarak Monster gibi 165Hz panellerde ki bazen 144Hz ürünlerde de oluyor bu Hertz ayarı monitör ayarlarından da kontrol edilmesi gerekir.  
  7. Eğer işlemcinizde bir GPU birimi varsa sorun bu olabilir. Windows ayarlarından sorunu düzeltmek için şunları uygulayın. Masaüstünüzde herhangi bir yere sağ tıklayın ve ardından Görüntü ayarlarına tıklayın. Sağ bölmede monitör seçiliyken, aşağıda ve Grafik ayarlarına tıklayın. Bir sonraki pencerede, Göz at kısmından oyununuzu listeye ekleyip üzerine tıklayın ve Seçenekler kısmından Yüksek performans ayarını seçip Kaydet deyin. Sonucu kontrol edin.
  8. İnternet tarayıcılarınızdaki ayarlardan donanım hızlandırma ayarlarını devre dışı bırakıp deneyin. 
  9. Görüntü aktarım kablolarınızı değiştirip deneyin.
Bunlar aklıma gelen çözüm önerileri.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri