2K Monitör önerisi

Vegien

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
En az 27 inc en fazla 31.5 32 inc olmalı. 27 inc üstündeyse kesinlikle curved olmalı. Mümkünse 27 inc de curved olmalı. Curvedlerin %99u VA panel diyorlar. Panelden çok anlamıyorum ips va ne farkı var ne avantajı var bilmiyorum. En az 144 Hz olmalı. Bütçe 7-8k ya kadar zorlarım ama gerçekten hak etmeli. Önerilerinizi bekliyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hocam VA ile IPS farkı nedir neden herkes IPS öneriyor?

IPS panel tek başına önerilmiyor aslında VA panel ile beraber IPS öneriliyor. TN panel genelde önerilmiyor.

IPS panel daha doğru renkleri size gösterir. Birde görüş açıları çok iyidir. Genel olarak görsel deneyim anlamında en iyi panel türüdür OLED hariç.

VA panel IPS paneli görsel anlamda çok taklit eder yine iyi bir görsel deneyim sunarlar ancak daha fazla kontrast değerine sahiptirler. IPS paneller en fazla 1200:1 oranda kontrast değeri sunarken VA paneller 2500:1 ile başlarlar ve geneli 3000:1 değerindedir. Buda daha derin siyah ve beyaz renkler demek oluyor. Birde kavisli monitörler genelde VA panel olurlar. IPS Curved yok gibi bir şey.

TN paneller renk odaklı bir vaat sunmazlar ama genel olarak düşük gecikme süreleri ve hızlı panellerdir. Genelde CSGO gibi hızlı oyuncular sadece oyun odağında bu panel türünü seçerler. Genel kullanım için TN panel uygun değildir.

Özetle ya VA yada IPS panel öneririm.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
KS

Vegien

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Yıllarca 15.6 inc laptop kullanan biri olarak 34 seviyelerinin çok fazla geleceğini düşünüyorum. 32ler bile biraz kafamı karıştırıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Yıllarca 15.6 inc laptop kullanan biri olarak 34 seviyelerinin çok fazla geleceğini düşünüyorum. 32ler bile biraz kafamı karıştırıyor
Geniş ekran ve WQHD çözünürlük olduğu için görsel anlamda bir sorun yaşayacağınızı sanmam. Zaten kavisli ürün odağınız merkezde olacak.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Bende 16.4 laptoptan bir den 24 inç masaüstü ips geçince yıllarca küçük ekrana maruz kalmamın ne kadar kötü olduğunu anladım insan rahatlıyor her bakımdan daha büyük simgeler daha net canlı görüntü arada oyun oynamak için 4k 50 inç tv ye takınca daha da hoşuma gidiyor aslında sizi korkutmasın rahatlığınıza rahatlık katacaktır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri