Öneri 2K Monitör Tavsiyesi

paladaddy

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
743
Baktım linklere, çok seçenek var işin içinden çıkamıyorum ya.
Bu konularda da araştırma yapmadan hiç bi' ekipman almadığım için biraz temkinliyim açıkcası. Zaten 5070TI serisini bekliyorum. O arada da yeni sistem için böyle konuları takip ediyorum.
butcen yetıyorsa alıenware fena hocam

KS

LockDownTR

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
59
Baktım linklere, çok seçenek var işin içinden çıkamıyorum ya.
Bu konularda da araştırma yapmadan hiç bi' ekipman almadığım için biraz temkinliyim açıkcası. Zaten 5070TI serisini bekliyorum. O arada da yeni sistem için böyle konuları takip ediyorum.
Aynı durumdayız bende kasa topluyorum herşeyi aldım sadece ekran kartı kaldı.

fahrettinKa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
en son baktığımda 12-13 gibiydi değişmediyse bakabilirsin asus VG27AQML1A güzel bir monitör

Yetkisizadam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
https://www.epey.com/monitor/lenovo-legion-r27qe.html bu ürün şuan 7k civarı ben 6k ya almıştım piyasada bundan daha iyi bir monitör yok hem 450 cdm parlaklık hem ips hem 1.07 milyar renk hem 2k ve pivot daha ne yapsın adamlar 2 tane almıştım 3 yıl garanti veriyor ayrıca

en son baktığımda 12-13 gibiydi değişmediyse bakabilirsin asus VG27AQML1A güzel bir monitör
usta asus alsında her ay düzenli ölü pixel için servise gönderir :D

Son düzenleme:

fahrettinKa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Yetkisizadam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
ben güncel olarak asus kulanıyorum ve hiç bir sıkıntı yok
şanslıymışsın çünkü adamlar ölü pixel hataları çok fazla olduğu için ilk 1 ay ölü pixel garantisi veriyor x bir firmada oem bölümünde çalışıyorum müşterilere ölü pixel testi yapıyoruz asus'ta rekorum aynı müşteriye tam 3 tane montiörde ölü pixel çıktı 3 kere iade aldık en son 4. sağlam çıktı :D şikayet var'a baktığında şikayet sayısında öndeler he bu kötü demek anlamına gelmiyor ve adamlar ürünlerinin arkasındalar ilk 1 ay'da 1 tane ölü pixel olsa bile alıyor diğer markalar bunu yapmıyor sadece mağazadan ürünü alacaksa asus tercih edilir direk değişim iade yapıyor internetten alırsa biraz adamı yoruyor.

Atlass

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
dell g2724d bu modeli çok tavsiye ederim gerçekten bir çok marka kullandım ama bu kadar kalitelisini hiç görmedim

KS

LockDownTR

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
59
https://www.epey.com/monitor/lenovo-legion-r27qe.html bu ürün şuan 7k civarı ben 6k ya almıştım piyasada bundan daha iyi bir monitör yok hem 450 cdm parlaklık hem ips hem 1.07 milyar renk hem 2k ve pivot daha ne yapsın adamlar 2 tane almıştım 3 yıl garanti veriyor ayrıca

Hocam dikkatimi çekti ama bir arkadaş ile görüştüm, o parlaklık değerini hdr açıkken veriyor onun dışında parlaklığı düşük dedi bana, hatta youtube sayfasında bir video izledim, direk bu konuya değinmişti

Yetkisizadam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Hocam dikkatimi çekti ama bir arkadaş ile görüştüm, o parlaklık değerini hdr açıkken veriyor onun dışında parlaklığı düşük dedi bana, hatta youtube sayfasında bir video izledim, direk bu konuya değinmişti
Kankam hdr ile verebiliyorsa hdr açmadan ki haliyle vermeme ihtimali olabilir sence panelin içerisinde bulunan fiziki led var ki o parlaklığa çıkıyor yazılımsal bir şey değil o ayrıca hdr açık olmasının da kötü bir tarafı yok ki şöyle aslında mevzu kısaca otomatik hdr desteği olanlarda ışığı kendisi optimize ediyor ve en güzel en parlak renkleri sana sunuyor onun dışında normal masaüstünde standart 250cdm ya da 300e düşer ki fazla elektrik tüketmesin zaten youtubede ya da forumda takılırken tüh be neden 450 cdmye çıkmıyor demezsin aklına bile gelmez çünkü günlük rutinde normal olması gereken gerçekçi renkleri sunuyor tabi şu da var istersen normal masaüstünde takılırken de en yüksekte kullanabilirsin adamlar cihaz daha uzun ömürlğ olsun fazla enerji harcamasın diye çıkmyor lenovonun monitör için yazılımı var girer ordan istediğini istediğin gibi anlarsın.

He standartı bunun 400 cdm belki aşırtma yapıyorsa da max 50cdmlik yapar

KS

LockDownTR

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
59
Kankam hdr ile verebiliyorsa hdr açmadan ki haliyle vermeme ihtimali olabilir sence panelin içerisinde bulunan fiziki led var ki o parlaklığa çıkıyor yazılımsal bir şey değil o ayrıca hdr açık olmasının da kötü bir tarafı yok ki şöyle aslında mevzu kısaca otomatik hdr desteği olanlarda ışığı kendisi optimize ediyor ve en güzel en parlak renkleri sana sunuyor onun dışında normal masaüstünde standart 250cdm ya da 300e düşer ki fazla elektrik tüketmesin zaten youtubede ya da forumda takılırken tüh be neden 450 cdmye çıkmıyor demezsin aklına bile gelmez çünkü günlük rutinde normal olması gereken gerçekçi renkleri sunuyor tabi şu da var istersen normal masaüstünde takılırken de en yüksekte kullanabilirsin adamlar cihaz daha uzun ömürlğ olsun fazla enerji harcamasın diye çıkmyor lenovonun monitör için yazılımı var girer ordan istediğini istediğin gibi anlarsın.

He standartı bunun 400 cdm belki aşırtma yapıyorsa da max 50cdmlik yapar
Hocam halihazırda lenovo g24-20 kullanıyorum, 1 ms çalışmıyor, bu cihazda da 1 ms yapınca ghosting çok fena mide bulandıracak kadar çok oluyormuş

KS

LockDownTR

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
59

Değerli hocam biraz araştırdım ama sanırım bu cihazın G-sync özelliği yok, Epey sitesinde falanda göremedim, sizin bilginiz var mı

Moffle

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
MSI G274QPF E2
MSI MAG 274QRFW
Dell Alienware AW2724DM

Bu üçü arasında kaldım ben hala MSI ölü piksel garantisi konusunda nasıl bir politika izliyor bilen var mı? Ben iade etmiyorlar diye duydum ancak emin olamadım. Dell'e daha yakınım ama beyaz msi da güzel duruyor. Ve biraz daha uygun.

KS

LockDownTR

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
59
MSI G274QPF E2
MSI MAG 274QRFW
Dell Alienware AW2724DM

Bu üçü arasında kaldım ben hala MSI ölü piksel garantisi konusunda nasıl bir politika izliyor bilen var mı? Ben iade etmiyorlar diye duydum ancak emin olamadım. Dell'e daha yakınım ama beyaz msi da güzel duruyor. Ve biraz daha uygun.
Sanırım bunların arasında görüntüsü en parlak en renkleri doygun alienware hocam

KS

LockDownTR

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
59
Zaten 8-11K arası baktığım bi' kaç monitör.
Gerekirse 1K daha fazla veririm, yeterki sıkıntısız ve kaliteli olsun.
Ya betaplusteknoloji satıcı sıkıntılı diyorlar, iade konusunda ölü pixel konusunda sıkıntı yaratıyorlar, satıcı sadece bunlar olunca güvenemedim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri