2K Parasını hakeden monitör

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Öncelikle hepinize Selamlar
2K Monitör almayı düşünüyorum en fazla 3500 ya çıkarım daha fazla da çıkamam hatta indirim felan kovalayıp 3000 ya monitör bulmaya çalışıyorum parasını hakeden sağlam bı monitör önerirsiniz monster in 2k kim monitörü var ve çok hoşuma gitti lakin incelemesini izlediğim de yorumlarda aşırı derecede ghosting sıkıntısı gördüm

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MSI markasının ürünlerinde genelde Ghosting sorunundan şikayet eden çok yorum bulabilirsiniz. Bahsettiğiniz ürün MSI marka bir ürün sanırım. Önerilerimi yacağım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
  1. Gigabyte G32QC 31.5'' 1ms 165Hz VA Panel - 3.249 TL - 27" modeli ile aynı fiyata satılıyor o yüzden 27" önermedim.
  2. LG 27GL83A-B 27" 1ms 144Hz IPS Panel - 3.504 TL
  3. MSI 34" Optix MAG342CQRV 1ms 100Hz VA Panel - 3.661 TL
  4. Gigabyte 27" M27Q 170Hz 0.5ms IPS Panel - 3.699 TL
Ben olsam 2 veya 4 numarayı alırdım ilk seçenek olarak ama karar sizin.

Bu arada kullanıcının önerdiği Samsung ürün iyi ama bu listedekiler kadar başarılı değil. Diğer TN panel ASUS ürününü önermem açıkçası. Bu fiyata VA yada IPS alın sadece oyun oynanmıyor sonuçta monitörde görsel deneyimden feragat etmenin bence 2. bir monitör yoksa gereği yok.

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Ghostin sıkıntısı dediğim urun monsterin monitoruydu
https://www.monsternotebook.com.tr/oyuncu-monitoru/aryond-a32-v1-1/
Bu ürün hocam yorumları okumasaydim sanirim bu urunu tercih ederdim hem fiyati hemde sunduğu özellikler gercekten güzel
Tn panel tercih etmem zaten hocam
Genelde oyun oynayan biriyimdir ama ips mi va mi tercih etmeliyim bilmiyorum aralarinda pek fark varmi
Monitor alirken en cok neye dikkat etmeliyim bir de hocam

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben o Monster ürünü çok kişiye önerdim şikayet almadım hiç. Yorumlara aldırmayın bence çünkü bazı kişiler trollüğüne yorum yapıyor. Bazılarıda CSGO gibi çok hızlı tepkilere veren kullanıcılar normal üründe ghosting olmamasına rağmen ona yavaş geliyor ürün çünkü o öyle alışmış göz seçebiliyor en ufak farkı.

Oyun oynayan birisi için IPS yada VA panel fark etmez genel olarak. IPS paneller birkaç yıldır o kadar hızlandılar ki TN panel hızlı vs. durumunu değiştirdiler. Son teknolojide IPS panelin geldiği nokta 360Hz hız düşünün artık. Neyse işin özü ben IPS seçerdim. Panel teknolojisinden en tepe seviyedir ama önerdiğim VA panel ürünlerde gayet başarılıdır. Siz karar verin.

Bu arada monitör seçerken neye dikkat etmeliyim diye bir soru olmaz. Her iş için her kullanım senaryosu için ürün özellikleri değişir ve birde özel istekler vardır çünkü. Mesela Panel seçimi için genelde AAA veya AA yapım oyunları oynayan birisi RDR2 , GTA5, Cyberpunk 2077 vb. oyunlar AAA yapımdır bu tarz oyuncular monitörde 144Hz-165Hz arası bazen bir tık üzeri IPS veya VA panel + 1ms panel süresi ve 9ms veya aşağısında Input Lag süresine sahip ürünler alabilirler. CSGO veya benzeri hızlı turnuva oyunları oynuyorsanız Hertz yüksek ve Input Lag süresi maksimum 7ms veya aşağısında bir ürün almanız gerekir ki 5ms veya aşağısı Input Lag süresi çok daha başarılı bir deneyim sunar. İş için bambaşka detaylar söz konusu. Ürünlerde birde fiziksel özellikler vardır. Örnek Curved istiyor olabilirsiniz bu bir seçenektir artısı da var eksisi de kullanım şeklinize ve alışma sürecine bağlı birazda. Yada monitörün hareket kabiliyetine izin veren bir ayak yapısında olması bir seçenektir sizin için. Olursa rahat edersiniz konumlandırırken ve oturma şeklinize göre hareket ettirirken. Görsel estetik farkları örnek RGB bir monitör buda bir seçenektir. Veya mesela son önerdiğim Gigabyte monitördeki KVM özelliği oda bir seçenek. KVM şu demek oluyor 1 klavye ve mouse ürününü monitöre bağlıyorsunuz sonra o monitöre bağladığınız her sistemi tek klavye ve mouse ile kontrol ediyorsunuz. Örnek olarak 2 PC + 1 konsol bağladınız monitöre ve klavye mouse ürününü monitöre bağladınız. Monitörün üzerinde KVM butonuna bastığınız zaman klavye mouse ürününü diğer sistemde kullanabiliyorsunuz. Yani işin özeti şudur. Sabit bakmanız gereken 3 şey vardır. Panel tipi, panel süresi ve Input Lag süresidir oyuncu için. IPS , VA veya TN panel , 144Hz veya üzeri tazeleme hızı, 1ms veya aşağısı panel süresi ve son olarak 9ms veya oyunanacak oyuna göre daha aşağısında Input Lag süresine genel anlamda ilk seçim sebeplerinizi oluşturmanız için bakmanız gereken şeyler.

Son olarak şu kavramları açıklayayım bilmiyorsanız diye.

• Panel Süresi adı üzerinde 1 pikselin ekranda gösterilme süresidir. GTG, MPRT, VRB gibi pek çok kavramda ekrandaki bu ms cinsinden verilen değerin tipleri vardır. GTG Gray to Gray yani gri renkten gri renge 1 piksel renk değiştirme süresidir. MPRT ise Moving Picture Response Time yani ekrandaki 1 pikselin direkt harekete bağlı tepki süresidir. VRB ise 1 pikselin hareket ederken bulanıklık oluşmasın diye 1ms süreye indirmesi için kullanılan bir başka teknolojidir. Bunun gibi birkaç kavram daha var ama en iyileri GTG ve MPRT tipinde olmasıdır.
  • Input Lag süresi giriş gecikmesi olarak adlandırabiliriz. Buda ekran kartından gelen sinyalin monitör tarafından işlenip görüntüyü oluşturma süresidir. Bu panel süresi kadar önemlidir oyunlarda. Zaten yazmıştım ama şunu söyleyeyim tekrar 15ms Input Lag süresi veya aşağısı konsol oyunculuğu için idealdir. 9ms veya aşağısı standart oyuncu birisi için idealdir. Online oyuncular için 7ms veya aşağısı iyidir ama en iyi deneyim 5ms aşağısında olur. 
  • Hertz ise 1 saniyede ekranda gösterilen görüntünün toplam sayısıdır. Hani örnek olarak 144Hz bir monitörde ekrana her saniye 144 tane kare çiziliyor. Bu sayı ne kadar yüksek olursa hızlı görüntü geçişlerinde o kadar pürüzsüz bir görüntü görürsünüz. Örnek olarak soldan sağa giden hızlı bir araba var bu aracın arkasında hızdan dolayı bir gölge araç oluşur bu gölgeyi görmemeniz için olabildiğince yüksek Hertz hızına çıkmanız gerekir.  

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Hocam bilgilendirmeleriniz için gerçekden cok teşekkür ederim ben sizin tavsiyeleriniz ile klavye olsun mousemi ssd mi aldim hic de pisman olmadim sizin tavsiyeleriniz ve bilgilendirmeleriniz ile içimiz ferahliyor. 
Önerdiğiniz ürünlerden fiyat olsun ve her seyiyle cok hosuma gitti. Monster ürünü fiyati bakimindan bana cok uygun aralarinda da pek fark yok sanirim bu monitorlerin ama fiyat olarak cikabilirsem gigabaytimj tercih etmemi onerirsiniz yoksa monster yetetlimidir sizcr
https://www.monsternotebook.com.tr/oyuncu-monitoru/aryond-a32-v1-1/

https://www.qp.com.tr/gigabyte-g32q...-premium-pro-va-panel-kavisli-oyuncu-monitoru

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kesinlikle Gigabyte modeli almanızı öneririm. Monster ürün iyi ama bu işte biraz daha deneyimli bir firmadan ürün almak her zaman daha iyi olur. Aynı Gigabyte monitörü en son bu forumdaki son Moderatör Enes Yavuz 'a aldırmıştım gayet memnun. Güzel üründür alınabilir.

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Tavsiyeleriniz icin tekrardna cok teşekkür ederim hocam inşallah gigabyte alicam parayi denklestiririmde alirim biran once

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yarın incehesap indirimleri var. Belki daha iyi bir ürün yada bu ürünlerden birisi indirime girebilir. Orada takipte kalın bana yazarsınız buradan yada facebook üzerinden duruma göre bütçeniz varsa yarın için oradan bir ürün öneriside yapabilirim. Bilginiz olsun diye söyleyeyim dedim şimdiden.

Başka bir sorunuz kaldı mı?

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Hocam dediğinjz gibi incehesap indirimlerini itopya indirimlerinu takio edicem zaten suan hemen alamayacağim bir kac hafta indirim kovalicam inșallah bu monitorlerden biri indirime girer

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Merhabalar tekrar dan hocam kusura bakmayın rahatsiz ediyorum ama parayi denklestirdim sayılır lakin incehesap gaming gecesu ve itopyanin hafta sonu firsatlarini bir kez daha beklesemmi karar veremedim
https://www.qp.com.tr/gigabyte-g32q...-premium-pro-va-panel-kavisli-oyuncu-monitoru
Gigabaytenin bu monitoru cok hosuma gitti hersey var nerdeyse monitorde sanirim daha iyisini bulamam bir kac gün önce agon un bu monitoru 3 bin liraya düşmüştü sizce alacağim gigabaytenin monitorunden daha mi iyiydi bu monitor belki bir daha indirirme girer bekleyeyimmi sizce hocam
https://www.itopya.com/aoc-agon-27-...144hz-1ms-freesync-qhd-curved-gaming-monitor/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
AOC Agon modeli hız olarak Gigabyte modelin gerisinde 165Hz vs 144Hz ama Input Lag süresinde de geride AOC Agon modeli 6ms Input Lag süresinde ama Gigabyte modeli 3.5ms yani hız olarak Gigabyte daha iyi ama AOC Agon modelin şöyle bir artısı var 10 Bit panele sahip buda daha geniş bir renk gösterim kabiliyetine sahip olduğunu gösteriyor. Gigabyte modeli piyasanın büyük bir kısmı gibi 8 bit panele sahip. 8 bit vs 10 bit oyunda bir şey fark ettirmez ama iş kullanımı için AOC daha iyi bir seçim olur. İşin özeti AOC ürünü şuan ki parasını pek hakkeden bir ürün değil ama 4K bütçelere kadar alınabilir iyi ürünlerden birisi.

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Anlasildi hocam ben en iyisi gigabaytenin bu monitorunu siparis veriyim qp bilișimden daha önce hic sipariș vermedim sizce güvenebileceğim bir sitemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri