3 Bileşen Için Tavsiye Istiyorum

hsn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
herkese selamlar,

işlemci, anakart ve ram almayı düşünüyorum.

-5000tl psikolojik sınırda işlemci ararken amd ryzen 7600x dikkatimi çekti, am5 platform ileride işlemci yenileyerek uzun süreli bir yatırım olması nedeniyle mantıklı geldi( sizin fikriniz nedir merak ediyorum?)

- anakart olarak gigabyte b650mds3h mATX (4100tl) ve asus prime b650 plus ATX (4800tl) modeli mantıklı gibi geldi. tabii asus için 700tl fark vermeye gerek var mı bilemiyorum?

-ram olarak corsair vengeance 2x16gb cl30 (3700tl) düşünüyorum.

bu bileşenler için yorumlarınız, fiyat performans olarak bakış açınız varsa farklı önerileriniz varsa meakla bekliyorum.

işlemci de dahil faklı bakış açılarına açığım, şimdiden zaman ayırdığınız için teşekkürler

MARİO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Bence bi ryzen 5 5600,anakart b550 alınabilir , adata d50 rgb ram olabilir, bu parçalar bayağı götürür, benim tafsiyem bu olurdu,

• Beğen
Reactions: hsn
KS

hsn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
am5 platform geleceğe daha iyi bir yatırım olmaz mı acaba sizce de?

Yazdığınız tüm fikirlere katılıyorum. Anakart Asus olsun diye o farka değmez bence. Neredeyse aynı özellikteler.

asus olsun diye değilde atx olması ve dolayısıyla bağlantı, genişleme yuvaları artısı var. bir de bir kaç yerde gigabyte markasının bu kartı için olumsuz yorumlar okudum. üstelik bu fiyata sanırım atx olarak pek şeçenek yok gibi. bu nedenle de asus biraz daha göz kırpıyor. ne dersiniz ?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
am5 platform geleceğe daha iyi bir yatırım olmaz mı acaba sizce de?

asus olsun diye değilde atx olması ve dolayısıyla bağlantı, genişleme yuvaları artısı var. bir de bir kaç yerde gigabyte markasının bu kartı için olumsuz yorumlar okudum. üstelik bu fiyata sanırım atx olarak pek şeçenek yok gibi. bu nedenle de asus biraz daha göz kırpıyor. ne dersiniz ?
AM5 iyi bir seçenek o konuda sorun yok.

Anakart olarak Gigabyte anakartlarda hep Secure Boot problemi var deniliyor , hangisi için tam olarak bilmiyorum ama deniliyor. Asus hem böyle bir şeyin olmaması hem de boyut farkından seçilebilir. Yine de ben Gigabyte anakart ile problem yaşamadım orası ayrı konu.

• Beğen
KS

hsn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
AM5 iyi bir seçenek o konuda sorun yok.

Anakart olarak Gigabyte anakartlarda hep Secure Boot problemi var deniliyor , hangisi için tam olarak bilmiyorum ama deniliyor. Asus hem böyle bir şeyin olmaması hem de boyut farkından seçilebilir. Yine de ben Gigabyte anakart ile problem yaşamadım orası ayrı konu.

anladım desteğiniz için çok teşekkür ederim. bu arada 7600x için sıvı soğutmaya gerek var mı acaba?

elimde am3 platforma uygun kule tipi thermaltake contak 21 var. uyar mı diye merak içindeyim. pek bilgi yok gibi nette

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
anladım desteğiniz için çok teşekkür ederim. bu arada 7600x için sıvı soğutmaya gerek var mı acaba?

elimde am3 platforma uygun kule tipi thermaltake contak 21 var. uyar mı diye merak içindeyim. pek bilgi yok gibi nette
Sıvı soğutmaya kesinlikle ihtiyaç var. Başka türlü soğumaz.

• Beğen

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258

7600 tercih et hem az ısınıyor hemde performans olarak 7600x le denk

Son düzenleme:
KS

hsn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
bakıyorum hemen

KS

hsn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
7600 tercih et hem az ısınıyor hemde performans olarak 7600x le denk
7600 fanlı fiyatları 7600x ten en az 500tl daha pahalı, inanılır gibi değil. 7600x e underwolt yaparak kullanmak daha mantıklı sanki

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
7600 fanlı fiyatları 7600x ten en az 500tl daha pahalı, inanılır gibi değil. 7600x e underwolt yaparak kullanmak daha mantıklı sanki
Oyunda sıvı soğutma onun için yeterli geliyor zaten. 7600x Render alırken çok ısınıyor.

KS

hsn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Oyunda sıvı soğutma onun için yeterli geliyor zaten. 7600x Render alırken çok ısınıyor.

şimdi sıvı soğutma almaya kalksam 3 fanlı almam lazım ki o zaman da kasayı yenilemem gerekecek , evde göze batmadan bu yükseltmeyi yapmayı planlıyorum ;) aksi takdirede bu yükseltme bana çoook daha pahalıya patlayabilir :eek: ah şu benim kule tipini uydurmanın bir yolunu bulabilsem herşey çok daha kolay olacak. sanırım işlemci ve anakart gelmeden bunu anlamanın yolu yok :( am3 soğutucular am4 le uyumlu diye biliyorum. am4 ler de am5 lerle uyumlu olduğu söyleniyor. düz mantıkla benim soğutucu bi şekilde uyabilir diye umuyorum

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
şimdi sıvı soğutma almaya kalksam 3 fanlı almam lazım ki o zaman da kasayı yenilemem gerekecek , evde göze batmadan bu yükseltmeyi yapmayı planlıyorum ;) aksi takdirede bu yükseltme bana çoook daha pahalıya patlayabilir :eek: ah şu benim kule tipini uydurmanın bir yolunu bulabilsem herşey çok daha kolay olacak. sanırım işlemci ve anakart gelmeden bunu anlamanın yolu yok :( am3 soğutucular am4 le uyumlu diye biliyorum. am4 ler de am5 lerle uyumlu olduğu söyleniyor. düz mantıkla benim soğutucu bi şekilde uyabilir diye umuyorum
Uysa bile yeterli geleceğini sanmıyorum.

• Beğen

eagle_hk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
  • Beğen
KS

hsn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
soğutucu için ayrıca para vereceğine bence 6000 tl ye 7700 fanlı (wraith prism) modeli var onu almak bence daha mantıklı.

onu da bir inceleyelim ama bu satıcı pek güvelir gibi gelmedi bana

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri