Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
30.000TL Bütçeli Sistem Toplama Önerisi (Nisan 2022)
Arkadaşlar dolar kuru 14.50'den hesaplarsak 30.000TL bütçem var. NVIDIA ekran kartı istiyorum. Mümkünse RTX 3070'li olmalı. Bilgisayar bileşenlerinden anlamıyorum maalesef bu konuda yardımcı olur musunuz?
Cvp: 30.000TL Bütçeli Sistem Toplama Önerisi (Nisan 2022)
Selamlar,
YouTube kanallarının anlaşmaları gereği fiyatlar video çıkınca çok daha düşük oluyor denk gelirseniz daha ucuza alabilirsiniz ama piyasada bulunan 30K bütçeye kadar RTX 3070 Ti sistemler var. Şöyle öneriler yapabilirim;
parçaları tek tek almak mı daha iyi hazır sistem toplamak mı bu 3 ünden hangisi daha verimli olur onuda bilmiyorum veya bu kasayı vatan gibi mağazadan alsak dizersek daha pahalı mı olur
Sistemin kullanım amacı nedir? İş veya oyun neyse birkaç örnek ile belirtirseniz ona göre öneriler yapmak daha doğru olabilir.
İstediğiniz her hangi bir özel şey var mı? Örnek arşivim var şu kadar C diskine ek depolama gerekiyor yada RGB olmazsa olmaz yada olması şart değil veya şu marka istemem gibi şeyler?
Bütçenize monitör dahil değil anladığım kadarıyla? Ayrıca alacağınız monitör çözünürlüğü nedir? Ona göre CPU ve GPU seçimi yapmak gerekiyor.
Bütçenizi aşma payınız var mı varsa ne kadar?
NOT : Piyasada yüksek kartlarda ve bazı bileşenlerde ciddi indirimler olabiliyor. Bu yüzden tek tek toplamak daha ucuza gelebilir bakmak gerek. Ben size öneri yapacağım tek tek toplama için ama sorularıma yanıt bulmam gerekiyor önce.
Bilgisayarı sadece oyun için alıyorum 500 gb ssd 1tb harddisk yeter de artar bana monitör inç 24 veya 27 olacak ekran kartının rtx özelliği olsun yani o yüzden NVIDIA istedim rgb olsun ama abartı sevmiyorum normal düzeyde yeterli olur bütçemi en fazla 31.000 yapabilirim daha üstü olmaz malum monitör de alacam
3080 fiyatları yeniden yükselmiş bu yüzden onu eledim. 3070/3070 Ti önerisi yapacağım sistemde.
İncehesap indirimlerine 3080 eklendi. Eğer 18K sınırını aşmazsa fiyat size diğer bileşenleri önermem için yeterince bütçe kalıyor. Ayrıca TUF 3070 Ti kartı da var listede. Oda 16K aşağısında olursa değerlendirin derim.
DEEP COOL AS500 Plus - 1.324 TL - 164mm yüksekliği var TD500 kasası 165mm destek sunuyor. 1mm pay kalıyor sığmama potansiyeli %1 bile olsa var!!! - 220W TDP Değerine Kadar işlemci desteği + 1.03 Gram Ağırlık + 29.2dB Ses Şiddeti + 164mm Yükseklik
Burası minimumda toplamda 28.415 TL yapıyor. Bütçenize göre düzenleyebilirsiniz.
NOT : MSI , GIGABYTE ve ASUS bileşenlerinin birbirleriyle RGB uyumu yok. Bu yüzden bu markalardan bir RGB ürün aldıysanız diğer bileşenleri de o markalardan seçmeniz RGB uyumu için önemli. Bu markalar haricindeki diğer bileşenlerin RGB sistemi bu 3 markayla uyumlu onda sorun yok.
Sistemi AMD platformuna dönüştürmek isterseniz aşağıdaki 2 bileşeni değiştirmeniz yeterlidir!